Деветокласници 2024/2025

• 55 289
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
  • ВАРНА
От три години дъщеря ми е с раница на American tourister. Грижата към тази вещ е сведена до минимум. Нищо скъсано или счупено. Има и една на Eastpak, която от време на време влиза в употреба. Засега нова раница не иска да се купува. Но си е оставила вратичка : "Само ако някоя раница на найк много ми хареса. Ама без да е задължително."

# 481
  • София
Моята вече две години ходи с раницата на сестра си, която беше използвана 5 години преди това. Даже не знам каква марка е и как е цяла при толкова пране, пише фламенко на нея, но това не е марката , а някаква серия и торбата за физическото е същата. Всяко лято й предлагам да отидем за нова, но не иска, тази й била удобна и най вече била много по неин вкус разцветката. Учебниците пробвах да ги дам в книжарницата до нас, където изкупуват, но се оказа, че вече няма да се занимават с това, заради безплатните и така ги приготвих за вторични в мазето. Но пазя тези на кака й, защото са по-добри и подробни.

# 482
По предишната тема за литературата намерих тук ревюта, анализи, биографии.
За припомняне или за трудночетящите Simple Smile
https://bgmateriali.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F/30
В "Читанка" има колекция за IX клас
 https://chitanka.info/collections/school/ix-class

При нас най добре работят пиесите, но не откривам нито "Онегин" нито "Дон Жуан" да се играе някъде. Както беше с "Хамлет" миналата година. Питам се какво всъщност се играе в нашите театри...
Имаше го за кратко в Плевенския театър, дори билет с нощувка можеше да се вземе Simple Smile, но го изпуснахме.
Препоръчвам "Уилям Шекспир - пълни съчинения " в Театър 199, с много хумор и за ученици и за родители.

Помагайте с пиесите за 9 клас  Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 15:05 от bistra_Dim

# 483
Миналата година и аз исках да заведа сина ми да гледа "Хамлет" в някой театър, защото много хареса самото произведение, за една нощ го изчете, но не се поставяше никъде в София.

# 484
  • ВАРНА
bistra_Dim, предложението ми за кино през август на Онегин (МФФ Любовта е лудост) беше посрещнато с въртене на очи и оооффф. Театърът е по-работещ вариант у нас, но за съжаление във Варна го няма изборът, с който разполагате в София  Sad

# 485
Периодично предлагам нова раница. И тази година след като си я разчисти (миналата седмица), ми я даде за пране. Каза, че ако усети, че и е обръзнала, ще си извади стария Естил. С ученически модел Deuter е.  Има супер добро разпределение на тежестта със закопчаването на кръста. За съжаление промениха Giga модела си
 (аз имах такъв), които имат същото удобство, но не са ученически, а градски. Когато бяха нейде из Пирин, взе моята туристическа. Можеше да вземе тази на баща си, мо моята повече ѝ отиваше на цвета на телефона, който мистериозно се развали и едва се е забелязало това изключително цветово сходство .Sweat Smile Sweat Smile

# 486
Гледам за раници си говорите. Моята си ходи с една раница на Explore 2 в 1, модел Modan, купена от Метро преди 8 години за 1 клас. Не е мръднала и тогава е била с неутрален десен и сега няма нищо против да си я носи, някой път цялата, друг път само едната част. Исках да си купя за мен такава, но от няколко години не ги откривам вече да се предлагат.
Иначе лятото си тече лежерно, има отметнати само Евгени Онегин и Приключенията на Гъливер. Сега е на Мадам Бовари. Уж щеше да преговаря нещо си по езика, ама време няма от многото пътувания и социални ангажименти Simple Smile
Нищо де, то септември не е далече, може тогава да ѝ дойде музата.

# 487
Нашата ходи с ергономични раници на Габол до 7 клас. Една от 1 до 4 клас и една от 5 до 7. Не са мръднали и двете. Ама нали вече е голямата кака, миналата година си взе някаква спортна и мека на Найк. Притеснява ме, че я тъпче безобразно и я носи на едно рамо, което правеше и с предните раници. Не знам дали това и попречи на растежа, но все още е по-ниска от мен, а баща й е 30 см по-висок от мен, така че ген имаше да дръпне.

# 488
Искам да вземем за подарък на съученичка на дъщеря ми ваучер за фотосесия. Ползвали ли  сте наскоро услугите на фотограф за наборите? Възрастта е малко по-особена- ни риба, ни рак. Познавам много добри детски фотографи, а другите работят основно балове и сватби. И съм в задънена улица. Много ще съм благодарна за някоя препоръка.

# 489
София?
Дамаянти.

# 490
Градът няма значение. Пътуват много и могат да го съчетаят с нещо друго. София, Варна, Пловдив, Бургас.

# 491
За Бургас- Венета Колева. Страхотна, мила, точна🤗

# 492
  • ВАРНА
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/18446081
Мон що не 'земат вече да излязат във ваканция

# 493
Редно е да се гръмнат. Видях  съседната образователна новина.

# 494
  • ВАРНА
Редно е да се гръмнат. Видях  съседната образователна новина.
Коя, рони? Всичко, което излиза като новина от това министерство, е някакво дъно. Къде му е дъното на това дъно се питам всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт