Операция на щитовидната жлеза-20

• 42 964
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
# 661
  • някъде другаде
В сряда ме оперираха . Махнаха ми десния лоб с възел 7 см. И друг 3 см. Чувствам се добре. Казаха ми след 3 седмици да пусна хормони и да отида на ендокринолог.

# 662
  • Варна
Браво, Горгонзола! Супер новини!

Тони, бързо възстановяване!

# 663
  • София
Тони, радвам се че се чувстваш добре! Пиши как вървят нещата ако ти се споделя.

На мен ми казаха, че е ясно, че ще се наложи операция в даден момент, но е хубаво, че момента не е точно този. Не че някога ще има подходящ, ама ...
Странното е, че големият ми възел го дават с по-малки размери отпреди 10г. Чесно казано не вярвам, че може да се е свил. По-скоро предполагам, че техниката може да е различна.
Преди 10г. и Начев е написал размер 65мм., а Пандев - 45мм, но ясно помня, че когато го попитах толкова ли е и не е ли 65, той ми каза, че ехографа не го хваща. Сега ми го дават 35мм., което също не ми е много достоверно - аз като се погледна в огледалото и преглътна виждам по-голяма буца от 35мм (специално я мерих с линийка Joy )

# 664
Здравейте! Преди 5 дни ме оперираха (доц. Сечанов). Не ми казаха дали съм шита или лепена, знам само, че съм лепена там, където ми беше дренажа. Още на следващия ден от операцията започнах да кашлям като с храчки, които не мога да отхрача, но ми казаха, че е нормално. Това кашляне обаче става постоянно, а не намалява и от вчера - бонус секрет от носа (не ми се вижда да са просто сополи). От това постоянно кашляне в опити да отхрача и от постоянните опити да си издухам носа ме е страх раната да не се отвори, все пак е доста прясна, а доцента каза днес да се къпя с косата и под душа направо да махам превръзката, но ме е страх да не стане някоя беля. Някой друг бил ли е така, нормално ли е и има ли наистина шанс да се отвори раната от постоянното напрежение?

# 665
  • София
Ако нямаш някакви особени състояния (диабет, затлъстяване) за пет дни раната е зарастнала 🙃 Ако се притесняваш все пак, за твое успокоение може да си сложиш водоустойчива лепенка.
Не е изключено да си хванала вирусче или бактерийка в болницата. Питай си ЛЛ какво да правиш ❤️
Бързо възстановяване! 🪻

# 666
Не мисля, че може да се отвори раната. Мястото е много добре кръвоснабдено и би трябвало бързо да зараства. Вероятно при кашлянето усещаш придърпване, но е по-вероятно да е от лепенката. Ако имаш притеснения посети хирургично отделение в удобна за теб болница, за да ти махнат превръзката и да оценят дали има проблем по зарастването.

На мен доц. Сечанов 10 дни не ми даде да се къпя (именно поради други заболявания и вероятност от по-бавно зарастване на раната) и денят на първият ми душ вкъщи беше наистина светла дата в живота ми Joy Но лепилото от лепенката не се изчисти с първото къпане.

# 667
  • някъде другаде
На 19.03 ме оперираха на 23.03 се изкъпах с косата. Когато ме изписаха на 22.03 ми казаха след два дни да махна превръзката. Всяка вечер , като се къпя си измивам раната с бебешки сапун.

# 668
  • София
Няма да се отвори раната. За твое успокоение си вземи водоустойчива лепенка и се къпи с нея.
Храчките - имах и аз, много, особено първия ден след операцията (много ми беше странно), после намаляха и не знам на кой точно ден - изчезнаха.
Също имах задавяния от вода/течности, но това май е рядко срещано.

# 669
  • Северо=Западналия край
Дискомфорт в гърлото и храчки имам и аз, то това е от тръбата която е била в гърлото (за интубация ). Смучайте стрептоиос интензив,  на мен ми помага. Винаги след операция с пълна упойка съм кашляла по няколко дни. Ако все пак имате и други симптоми, потърсете лекар да не би да е настинка.
Бързо възстановяване!

# 670
  • някъде другаде
Аз в началото кашлях малко , но спрях. Храчки не съм имала.

# 671
Сега като споменахте интубирането се сещам, че 2 дни след операцията получих зверско схващане във вратните мускули имах чувството, че главата ми тежи поне 50 кг. Ужасно усещане, което ме държа повече от седмица. Стрепсилс въобще не ми помогна за дразненето на гърлото - съдя по това, че въобще не усещах облекчение непосредствено след употребата му. След махането на превръзката животът е песен, до изчерпването на хормона в организма.

# 672
  • някъде другаде
Аз също имам схващане във врата. Мислех си , че съм спала неъдобно.
Да попитам , пиехте ли елтироксин след операцията? Аз си пия от 50 , както преди операцията. На 14.04 съм на ендокринолог.

# 673
Извинете ме, че така обсебвам темата Grinning След операцията на мен не са ми казвали да приемам хормон. Указанието беше да си запиша час за ендокринолог, който да ми даде направление за лаборатория. Трябваше да дам проба 20 дни след операцията. И кръвните ми проби бяха по веднъж на месец в продължение на 5 месеца. Оставам с впечатление обаче, че при всяка от нас лекарят, който я е оперирал и е давал различни указания за възстановителния период. Вероятно всеки от тях е имал нещо конкретно предвид. Така че слушай си оператора, а ако имаш някакви притеснения, най-добре ги обсъди с него - все пак той е професионалист, а ние - пациенти Simple Smile

# 674
  • Варна
Да, и аз съм забелязала, че всеки хирург и после всеки следящ ендокринолог имат различен подход и метод на работа. При мен също беше съвсем различно - и хирурга и ендокринолога после. Сега ми предстои втора операция и ще видим разликата.. чак ми е любопитно.

Общи условия

Активация на акаунт