Любители на кучета - 140

• 30 027
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Поточе ние нарочихме пилето и телето за проблемите, а барфа,които даваме няма само теле, има микс пиле и теле. То направо не остава месо, ако ще яде сурово,но сега ще минем на готвено да оправим обрива, а после ще експериментираме.
Взимам веднага витамин А, благодаря Тари.

# 121
Между другото, докато търсех информация за сърдечните проблеми при кучетата, прочетох на сайта на една клиника, че са забелязали връзка между grain-free кучешката храна и сърдечните проблеми при кучетата, този вид храна води до сърдечни заболявания и съветват да се избягва, нищо че е модерна.

Може ли линк към публикацията? Кучетата са си всеядни, но зърнените не са им присъщи храни.

Ето линка:
https://riverstoneanimalhospital.com/blog/congestive-heart-failure-in-dogs/

There recently has also been a link between Grain-Free Dog Foods and certain types of heart disease (Dilatory Cardiomyopathy) and while we don’t know the exact cause, we don’t recommend grain-free diets in dogs.

Това, че са го написали, не е гаранция, че е вярно! Но за мен като собственик на куче с болно сърце е полезна информация.

Feriche, страхотен златист питбулчо, дано се оправи бързо Simple Smile
Доколкото знам, алергии стават от пилешко и телешко месо. Всичко друго е подходящо. Аз съм фен на свинското,  признавам си. На Зара варя месо от бут, без мазнина.

# 122
Vanneда и ние така остановихме с месата.
Искаше ни се да храним с барф, но сурово свинско не дават за кучета.
Ще готвим сега.
Благодаря🥰

# 123
  • Враца
Feriche, при кожни проблеми при моите кучета, са ми предписвали нистатин на хапчета от човешката аптека се разтваря в литър вода (две таблети) и се полива животинчето. Аз само това ползвам цял живот.

# 124
За моето куче основен алерген се оказа пилешко и пуешко, давам само чист телешки барф

# 125
Аз пък първото, което си помислих е, че може да е алергична реакция към някакъв препарат за паразити.

# 126
Хортензия не сме му давали нищо против паразити още, с обезпаразитяването от развъдника е, взехме го като нов, лапичките му бяха розови, на 6 месеца, не знам как е възможно, нато видях с няколко разходки на какво заприличаха🤨
Поточе коя марка барф даваш?
Vmarinska ще взема да го изкъпя, на какъв период и колко често?
Благодаря ви момичета,голяма опора сте.

# 127
Fireche, Pet Valley давам. Да, и към противопаразитни капки е правило моето алергия и си имам едно наум винаги.

# 128
Fireche, а натривка взеха ли? Защото алергията е само един от възможните варианти. Може да са някакви акари. Първото ни куче беше се заразило с някаква много рядка разновидност на демодекоза. По същия начин се оголваше кожата. Лечението беше дълго и включваше къпане всяка седмица със специален шампоан, мазане с разтвор всеки ден, таблетки вътрешно и двукратно някаква ваксина. Забравила съм вече, беше преди 24 години. Желая ви успех в борбата. Ако трябва помоли доктора да погледне под микроскоп.

# 129
За алергия бих се доверила на лечение и препоръка храна от ветеринарен лекар.Да се оправя питбулчо,много е чаровен!

# 130
Добро утро, банда!

Мойто диване е все с разкървавена опашка и това се получава от силното въртенето на опашката и като си я удари тук и там и почва кръв да тече, а аз и всичко около мине става в кръв. Не си я гризе и нараняването не е от това, а от блъскане. Не знам какво да правя вече. С каквото и да намажа си го изблизва Simple Smile, а ако е заздравяла е за кратко, може би когато поодрастне малко и спрат тези силни емоции ще мине....не знам. Една приятелка вет на дъщеря ми идва вчера гледа я и каза, че не е екзема или нещо такова, а от ударите в предметите от въртенето. Опашката била много кръвоснабдена и тн.   Приемам съвети.

Оня ден изсипах в двора мазнината от тавата с пържолите на едно местенце в двора. Лелееее  дупка направи това диване бре, трети ден ходи, рови, ближе, изяде тревата, пръста......ама и аз голяма глупост направих, вече няма да го правя.

Приятен ден!

# 131
  • под тепетата
Ох, такива шамари ям от опашката на Ози, че чак искри ми излизат от очите! Слава богу, не я разкървавява. Да и сложиш чорапче на края, но като знам, че няма шанс да остане там дълго време...
Днес пристига успокоителното, ако пътуваме за 1 март, ще го пробваме.

# 132
  • Варна

Оня ден изсипах в двора мазнината от тавата с пържолите на едно местенце в двора. Лелееее  дупка направи това диване бре, трети ден ходи, рови, ближе, изяде тревата, пръста......ама и аз голяма глупост направих, вече няма да го правя.

Това беше един от първите уроци, които научих по трудния начин - точно като теб, а как се бях уплашила...не е истина просто. После веднъж я изсипах в съседното изоставено място, да си попива в пръстта. Малейййййй, какво ме направи синчето...и с пълно право - първо нашите подскачаха по оградата примамени от миризмата, второ имаше опасност всякакви улични добитъци да идват да ровят. Затова вече "кака" е опитна - всичко в буркан и на боклука.
Обаче да си имам тогавашните проблеми, сега всеки ден е "ново 20". Днес чакаме "изходът" да свирне - вчера Рая около час тича по двора и свири с един силиконов кокал, ние се хилим, тя си свири в различни гами и тоналности. Носи го, пуска го, хвърляме, гони го, свири си, голяма забава. Накрая горкият кокал "падна в битката" със зъбите на Райчето, проби се малка дупчица и ... симфонията секна. Обещах да й купя нов още днес и влязох да готвя. През прозореца винаги наблюдавам и гледам, че наш'та "флейтистка" си лежи на поляната и си дъвче нещо, ама направо си се храни, изхвърчах почти боса щом се усетих какво може да е. Късно - половината силикон беше минал в друго, сдъвкано състояние, барабар със свирката. Weary
Първо щях да питам тук какво да правя, после щях да звъня на лекаря й, накрая махнах с ръка и сега сме в очакване като как ще ни се "представи" пустия му кокал. В първите месеци за всяко нещо тичахме на най-близкия лекар, постоянно ги бодяха, щото уж не е опасно, ама "за всеки случай", пък и все пак едни 50 лв. минимум. Сега си го спестяваме, че докторът им ни е далеч, Райчето нали не може в кола и повече имаме телефонни разговори с него, а той пък много не се шашка и все казва да изчакаме, не ни е подвел досега.
Та, ако днес варненки чуете параходна свирка, не е "големият кораб минава" - нашето Райче е Sweat Smile

ПП За опашката нямам такъв опит, но ако превържеш с нещо стабилно ... Thinking

# 133
Ох леле, вече съм се убедила, че каквото и да е същество наречено Рая все си е беля след беля. И ние сме така с дъщерята.
Fireche някъде бях чела, че барф не е препоръчителен за кучета под 1 година. Когато водих нашата на първа ваксина питах вета какво да й давам да яде, че от паучовете се разхлабваше и ми каза до 1 година е хубаво да се дават само гранули за да няма проблеми с корема. Нашата сега е на 11 месеца и онзи ден за пръв път се осмелих да й дам готвена манджа от нашата/ свинско с картофи, моркови, царевица и грах/ с нетърпение очаквах да видя изходния материал как ще е дали няма пак да се разхлаби. Този път всичко си е наред, идеална консистенция с царевица 🌽 .

# 134
Патенце не бях попадала на такава информация, може и от там да ни е проблема,вече почти няма козина на ушите😔

Общи условия

Активация на акаунт