Любители на кучета - 140

• 30 021
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
ratridi, дайте им време!
Работете по възпитание и послушание на кучето. Ще се нагодят нещата, но иска време и работа.
Може да не станат най-добри другари, но ще заживеят в примирие.

# 106
  • Бургас
Започнете с базово обучение за послушание, бавно и постепенно.
За да може да се фокусира върху вас и в моменти на дразнители. Лаком ли е? Ако е - привличайте вниманието с храна. Когато котаракът влезе - викайте кучето, давате лакомство. Ако е тихо, хвалите, давате още. Така постепенно го приучете да стои спокойно.
И не го дръжте. Вашето напрежение се усеща, това още повече обезпокоява кучето.
Котаракът не е толкова глупав, няма да се остави да бъде изяден Simple Smile

# 107
За питбулчето с алергията предлагам да спрете гранулите и да му готвите за около месец, месо, ориз, зеленчуци. Така ще разберете дали прави алергия към съставка от гранулите.
Гранулите имат доста добавки, включително антиоксиданти, които са вредни.

Между другото, докато търсех информация за сърдечните проблеми при кучетата, прочетох на сайта на една клиника, че са забелязали връзка между grain-free кучешката храна и сърдечните проблеми при кучетата, този вид храна води до сърдечни заболявания и съветват да се избягва, нищо че е модерна.

Аз идвам да се оплача с последните проблеми около Зарка. В четвъртък й сложиха холтер, закачането пак беше тежка процедура, кучето само дето не припадна. Както и да е, сложиха холтера и на другата сутрин докторът ми пише, че е получил сигнал, че холтерът не записва на картата и да ходим да го рестартира. Признавам си, че направо си се ядосах. Двама инженери сме вкъщи, като чуем за рестартиране и си казваме... егати и техниката ненадеждна. Отделно докторът не иска да изписва терапия докато не направи холтер. Заведохме кучето и директно пожелах да се сваля холтера. Няма да си тормозя кучето повече, то започва да трепери вече като тръгнем с колата някъде, мисли че пак я водим на лекар. Свалиха холтера и оттогава мълчание. Терапия няма. Докторът е сърдит. Simple Smile

Честно, нямам нерви вече. Сега чета в интернет и си изяснявам всеки термин от репорта му (ехография и доплер).
TR Vmax = -5,36 m/s при норма от 0 до 2,8 m/s (triscupid regurgitation velocity max – обратен поток през дясната клапа) – при стойност над 2,8 е налице регургитация на клапата, клапата връща кръв. Да, ама нашата стойност е отрицателна!!!

TR max PG = 115,1 mmHg при норма от 12,6 до 29,3 mmHg, като при стойност над 29,3 е налице високо налягане в белия дроб (pulmonary hypertension), а стойност около 120 е тежко състояние, т.е. Зара трябва да е на умиране вече.

Нещо не ми се вързват нещата, ще продължа тъпо и упорито да чета, барем разбера.
Честно да ви кажа, ненавиждам това отношение на българските лекари към пациентите. Презрително отношение, надменно. Къде съм аз, къде сте вие (по Комиците). Какво да ви обяснявам, като сте идиоти и нищо няма да разберете. Ами обясни човешки, пък току-виж сме разбрали.

# 108
  • Варна
Защо не отидеш при снаха ти? Не беше ли и тя вет?

# 109
Защо не отидеш при снаха ти? Не беше ли и тя вет?
Сестрата на ММ е вет, да. Първо тя установи проблема, но искаше да направим и консултация с кардиолог. Все пак е добре специалист да постави точна диагноза и да предпише терапия.

# 110
  • Бургас
Не знам какво да кажа. От една страна, холтерът е необходим, защото с еднократна ехокардиография наистина не може да се постави точна диагноза.
От друга страна кучето не е човек и не можеш да му обясниш, че това е за добро. За него тези манипулации са източник на стрес.
Трудно е да се прецени съотношението полза - вреда.
Дано да намерите правилния начин!
Heartpulse

# 111
Добро утро! Кафе с хвърляне на топка, вадене на боклуци от устата и един сърдит Вълчо Grinning

# 112
Страхотен черен Вълчо Heart Eyes

За котаракът и кученцето, според мен ще се оправят сами и без треньори. Животните са адаптивни и ще се разберат, въпрос на време, при нас беше около една година лай, съскане и котешки шамари. Може вие да си помагате с мента, глог и валериана, за да понесете по-леко преходния период Simple Smile

Това го пиша с най-добри чувства, респект за осиновените животни! Нека има повече хора като вас! Heart

# 113
  • Бургас
Който ходи по чуждите легла, трябва да дели и своето!

# 114
Vanne благодаря за съвета,ще го направим.
А какво месо е добре да му готвим?
Пилешкото не съм сигурна до колко е подходящо.
Малко по-добре са му очите, но ушите останаха без козина,с какво бихте препоръчали да ги мажа? Би трябвало да се възстанови козинката, нали?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 115
Fireche а правихте ли някакви изследвания?
Нещо да сте променяли последно време?
Мисля, че козината ще се възстанови. Лятото котката навън беше остана без козина на врата заради някаква екзема, сега вече си има козина все едно нищо не е било.

# 116
От клиниката където го заведохме, казаха, да сменим храната с гранулата, която е ял в развъдника, да даваме антиалергични лекарства и ако не мине тогава минаваме на изследвания.
Иначе ние започнахме да му даваме барф, агнешко, пилешко и пуешко, редувахме понеже не искаше да яде и сега дори не знаем от какво направи алергията. Ще минем на готвено.
Попаднах на инфо,че ако мажем козината с кокосово масло ще се възстанови по бързо.

# 117
  • София
Между другото, докато търсех информация за сърдечните проблеми при кучетата, прочетох на сайта на една клиника, че са забелязали връзка между grain-free кучешката храна и сърдечните проблеми при кучетата, този вид храна води до сърдечни заболявания и съветват да се избягва, нищо че е модерна.

Може ли линк към публикацията? Кучетата са си всеядни, но зърнените не са им присъщи храни.

# 118
  • Sofia
Fireche, от опит - мажи с витамин А на ампули

# 119
От клиниката където го заведохме, казаха, да сменим храната с гранулата, която е ял в развъдника, да даваме антиалергични лекарства и ако не мине тогава минаваме на изследвания.
Иначе ние започнахме да му даваме барф, агнешко, пилешко и пуешко, редувахме понеже не искаше да яде и сега дори не знаем от какво направи алергията. Ще минем на готвено.
Попаднах на инфо,че ако мажем козината с кокосово масло ще се възстанови по бързо.
Минете само на телешки барф.

Общи условия

Активация на акаунт