Любители на кучета - 140

• 30 004
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Ние днес минахме половината разстояне до морето. Не беше много уморен младежа, ама има едни дървета(май са орехи), на които цветовете им сега падат и са космати, и приличат на гъсеници. Кастиел само като ги види и е напълнил устата, пък по пътя имаше много и на места даже го вдигах и носех, че да не яде. Та скоро може и до моренцето да стигнем. Като знам предния кавалерчо как обичаше да ходим, надявам се и Кас да е така.

Последна редакция: сб, 16 мар 2024, 16:54 от DreamingOfSummer

# 571
Аз пък открих, че Бергичка много харесва да я реша. Та днес голямо ресане падна Simple Smile

Не мисля, че е орех дървото за квото споменаваш DreamingOfSummer, защото моите ореха и двата са на голи пръчки и нищо няма по тях в короната.

# 572
  • под тепетата
Лешниците имат ресни, брезите, върбите...

# 573
Ми не го знам какво е и все не се сещам да го снимам, та да видя дали не е отровно, ама и да не е, пак не искам да си пълни корема с това.
Нещо като това най-дългото е, ама не точно.

# 574
  • под тепетата
Леска

# 575
Да, на такова прилича, ама цвета като падне на земята е космат и накрая има семенце.

# 576
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ. Търся треньор, психолог или някой, който да се занимава с проблемни кучета. Нашият Арес е на три години и от няколко месеца много вие, когато остане сам. И преди го е правил, но в последно време явно е нетърпимо, защото съседите вече ни пращат писма. Ние не можем да се справим сами с това. Моля за съдействие, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Благодаря предварително!

# 577
Скоро една позната ми сподели за каишка против лаене с цитронела. Понеже и тя е имала проблем с нейното куче и съседите, докато е живяла в Австралия, е купила такава каишка. Като започне да лае, каишката изпуска масло от цитронела, което явно е неприятна миризма за тях. Много бързо е спряло да вие нейното куче.

# 578
Има и нашийници против лаене, които пускат лек ток когато кучето започне да лае. Една колежка така отучиха тяхното да лае, че съседът по двор заплашваше да го отрови.

# 579
Това с тока не ми се струва много хуманно.

# 580
Трябва да се установи проблема, а не да се използват подобни насилствени методи.Все пак е куче , да мяука ли ? Никога не бих причинила такова нещо на кучето си.

# 581
Пред алтернативата да ти отровят кучето мисля че да го бъзне нашийника не е болка за умиране. Не го удрят 220 волта а леко го боцка по врата. Жив и здрав си е кучо, сега да не се притесните нещо! Simple Smile

# 582
  • София
Не помага нашийника против лай, не влияе върху скимтенето. По-скоро искам да го отучим. Трябва ми специалист. Не бях чувала за каишка с цитронела.

# 583
Трябва да се установи проблема, а не да се използват подобни насилствени методи.Все пак е куче , да мяука ли ? Никога не бих причинила такова нещо на кучето си.

Не си имала такъв проблем, затова реагираш така. Зара също обича да лае в късните часове (1-2-3), понякога вие. Имах проблеми със съседите и единият заплашваше, че "ще вземе мерки". Ставала съм по няколко пъти през нощта, за да й се карам да не лае. Сега сме в нова къща, в друго населено място. И тук ставах няколко пъти през нощта, защото наистина лае дразнещо. В далечината да излае куче и тя се чувства длъжна да отговори. Страх ме е, защото тук често тровят кучета. Cry

# 584
Оф и мен много ме е страх да не я отрови някой комшия. От два дни намира кокали и едвам й ги изваждам от устата. Кокалите ги намира в нашия двор. Никой от нас не й дава домашна храна. Само аз давам - морков, банан, краставица. Явно някой й ги хвърля, друго обяснение не намирам. Кокалите са от пържола и са пресни. Най странното е, че около мен имам само една комшийка, но сега я няма......в голям филм се вкарвам като почна да мисля по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт