Любители на кучета - 140

• 30 106
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Котарана ще установява йерархия ми се струва.

Скрит текст:

# 286
  • Варна
Хубавата тя, станала на 8 години, калпазанката Лара Simple Smile

# 287
Здравейте,
Имаме кученце на 4 месеца. Утре би следвало да поставят ваксина за бяс и чип. Но една приятелка много ме наплаши, че ваксината била ужасно тежка, по 3-4 дни кученцата били зле, имало много реакции, даже смъртни случаи. Много се притесних.
Какво е вашето мнение и толкова ли е тежко? Може ли да сложим чип и паспорт, а след 2-3 месеца ваксината като е по-голям или изобщо да не я слагаме?

# 288
Не знам какво значи “тежка ваксина”, но нямам наблюдения върху моето куче даже да си е личало, че е след ваксина. И в темата нямам спомен някой да се е оплаквал, че му е било зле кучето, та чак и да е продължило 3-4 дни. По останалите въпроси - ако е за можене, у нас всичко може.

# 289
  • Варна
Чак да смъртни случаи не съм чела/чула, но от известно време я разделят и не бият всичката химия наведнъж.

Лара, да е здрава, игрива и много щастлива ❤️

# 290
Честит рожден ден на Лара!
Много лакомства да получи и торта отпържоли! Много галене и лигавене от стопаните и пожелавам! Да ви е жива и здрава Мира!

# 291
Бяс след шести месец.

# 292
Хич не я искам аз тази ваксина за бяс. Ако кучето не напуска страната, пак ли е абсолютно задължителна?

Преди години ме беше ухапало голямо куче по ръката, не си правих ваксини за тетанус и бяс и треперих един месец от страх. Тогава изчетох много за бяса и поне за хората пишеше да не се бърза с поставянето на ваксината, защото е много тежка и със странични ефекти. Да се изчака десетина дни и ако кучето прояви признаци на бяс, тогава да се бие ваксината на ухапания. Та съм останала с впечатление, че не е безобидна ваксината за бяс. Защо на кучетата я бием превантивно и всяка година не разбирам. Хайде ако е ловно куче, може да го ухапе бясна лисица, ама Зара къде ще я ухапе бясно животно. А и да я ухапе, тогава да й сложа, ама защо всяка година.
Какво мислите по този въпрос?

Аз на Зара първата ваксина за бяс й я сложих отделно когато стана на 6 месеца.

# 293
Нашия е мини пудел, 3 кг. По групите за пудели бяха написали даже син език, припадане… алергии. И се притесних, може би за по-големи кучета е по-лека реакцията.   
Нашия няма да напуска скоро страната и заради това мислех да я отложим малко до 5-6месец.

# 294
Преди 20+ години ми е умирало кученце от бяс нямаше още поставена ваксина за бяс, само първата имаше. Няма да ви казвам какво чудо беше, гледката беше ужасяваща/запечатила ми се в главата/. Сега уж в България няма бяс ама все пак по-добре превенция отколкото лечение/ мое мнение/. Съни не е усетила ваксината, която й биха заедно с третата. Когато беше с първата ме ухапа доста жестоко /заради дъщерята/ и аз ходих да си бия Тетанус, също не съм имала някакви проблеми, но и всичко си е до организъм. В темата мисля имаше един случай за който след ваксина за бях кученцето беше малко "агресивно" и разконцентрирано , но са единични случай. Все пак вие си преценявате какво да правите.

# 295
Нашия е мини пудел, 3 кг. По групите за пудели бяха написали даже син език, припадане… алергии. И се притесних, може би за по-големи кучета е по-лека реакцията.   
Нашия няма да напуска скоро страната и заради това мислех да я отложим малко до 5-6месец.
И нашият е мини пудел, изобщо нямаше никаква реакция от ваксината за бяс. Познатите ми с кучета казват същото. Бях чувала това, че при дребните породи се понася по-зле, но докторът го опреверга, така че бъдете спокойна, ще мине ваксината. По принцип ни казаха да я сложим около 6 месеца и така направихме.

# 296
Бях питала преди време за Ортопед във Варна. Кучето ходи точно при д-р Светослав Христов - няма проблеми, няма хлабина, не се намира никакъв физиологичен проблем. Въпреки това кучето накуцва, сутрин не иска да става, ставането е трудно. Въпреки това е активно, играе, на разходка бяга и тича. Когато играе с други кучета играе по 10-15 мин и спира за почивка. Не изглежда да го боли, но се забелязва. Пие в момента добавки за ставите. Може ли да препоръчате изпитани добавки (хранителни, а не лекарства), които да подобряват стави, кости, хрущяли? Какво ви е мнението за Артро Плюс (д-р Симеон Маджаров)?

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 23:22 от Di Soleil

# 297
Предното ми куче в последните 2/3 г. от живота си имаше ставни проблеми. Облекчение имаше от милгама/ невробекс, давала съм и вит.Д.
Биона споменаваха ( мисля така се казваше) като добавка.

# 298
На Кастиел ще му слагат ваксината за бяс другата седмица. Две кучета преди него съм изгледала, не съм забелязала да им има нещо сериозно след ваксините, освен че може би повечко им се спи или пишка. Ако ваксината е в годнос не би трябвало да има проблем.

# 299
Малкото  Черинце днес става на 8г. Шушенце темерутско е тя. Да ни в жива и здрава ❤

Общи условия

Активация на акаунт