Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 76

• 40 421
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Бих искала да попитам нещо. Синът ми (19 г.) от един месец е с някаква неясна уртикария (появява се сърбеж и обрив като копривна треска и минава след 10 минути, все едно нищо не е било, но след това се появява на друго място). Докато пие Зиртек (противоалергично), всичко е ок, но спре ли го още същия ден се връщат обривите и сърбежа. Пратих го на алерголог в Александровска болница и тя му назначила изследване на TSH, MAT и TAT и за чревни паразити, според нея не е алергия.
Въпросът ми е дали някой от вас, които имате проблем с щитовидната жлеза  се е сблъсквал с подобен симптом. Благодаря предварително!

Аз цял живот съм имала кожни проблеми. От тийнеджърка още. Имам и белези от уртикарии. Като оправих хипофункцията позатихнаха. Бяха останали само зимните екземи по лицето, но откакто се мажа с крем с урея и те не са се появявали.

# 406
Я кажете вече близо месец и половина съм на еутирокс -един месец бавна адаптация на 12,5 ,деля 0,25 хапче да две ,от 10 дена на цяло ,чек ще правя началото на май като направя два месеца.Имам чувството ,че нямам подобрение откъм енергия ,да не кажа и че съм по изморена ,защото може и да се е натрупала пролетна умора и т.н. и да няма връзка ....Та ...според вас рано ли е да ми светне или да сменям лекарството ...😐

Рано е. Аз започнах преди месеци с четвъртинка от 25 мкгр, вдигах с по още четвъртинка, вече съм на 75 мкгр и макар че имам подобрение, все още имам "лоши дни", както ги наричам - с болки в ставите, умора, апатия и тн.

# 407
А защо ги делите? Ако дозата не стига да компенсира хипофункцията, няма да се почувствате по-добре. 25 мкг според мен е достатъчно ниска доза, че да почнете директно с нея.
Аз като почвах преди години стартирах директно с 50 мкг, защото бях в по-сериозна хипофункция. За една седмица се почувствах чудесно.

# 408
Преди време започнах направо с 0,25 и нещо тялото ми не го понесе добре-почна едно сърцебиене ,треперене ...сега съм решила по-плавно да го вкарам...

# 409
При мен отне много дълго време, докато усетя ефекта от терапията и да забележа подобренията, произтичащи от нея. Може би, около 2 г. Simple Smile Какъв месец?! Та, това е нищо време.

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 11:22 от Гърне без похлупак

# 410
може, да, аз също имах някакви неприятни усещания първите дни, но симптомите на хипофункцията бяха много по-неприятни, но явно е индивидуално.

# 411
Fiona Apple, вдигнах дозата с поредните 6,25 мкгр до 75 мкгр в понеделник и от днес пак имам симптоми на хиперфункция. Предпочитам да вдигам дозата с малко, но начесто, отколкото седмици наред да съм със сърцебиене, да се потя и да не мога да спя. Да не говоря, че в такива моменти усещам и някакво вътрешно напрежение, което не мога да опиша, но хич не е приятно.

# 412
Fiona Apple, вдигнах дозата с поредните 6,25 мкгр до 75 мкгр в понеделник и от днес пак имам симптоми на хиперфункция. Предпочитам да вдигам дозата с малко, но начесто, отколкото седмици наред да съм със сърцебиене, да се потя и да не мога да спя. Да не говоря, че в такива моменти усещам и някакво вътрешно напрежение, което не мога да опиша, но хич не е приятно.
Това точно са и моите усещания....

# 413
No_frame bitch, типична хиперфункция. Да не говорим за зачервяването на лицето, леките обриви и постоянната готовност за скандали.

# 414
No_frame bitch, типична хиперфункция. Да не говорим за зачервяването на лицето, леките обриви и постоянната готовност за скандали.
Да....аз преди да залитна към хипото бях в хипер и много се пазя превантивно....

# 415
Аз съм така, без да съм вдигала доза и с много прилични стойности на щитовидните хормони... в определени дни от месеца на възраст 45+, както и сега при смяна на сезона.

Някои споделят за такива симптоми и при смяна на медикамента изчезват, т.е. реакция към някоя от съставките (от Еутирокс минават към Л-тироксин и обратното) Thinking

# 416
При вдигане на доза и сърцебиене, често проблема е в кортизол.
Аз преди години имах един период в който съм в хипо, но като си вдигна дозата и ужасно сърцебиене и леко пробвах, и с прекъсване и не ставаше. Тогава прочетох в една група, че когато има проблем с кортизола(не помня висок или нисък) и се получава така. Не съм се изследвала, а взех направо адаптоген - Родиола, пих известно време и после пробвах пак да вдигна и се получи. От тогава не ми се е случвало.

# 417
mibobo, много ти благодаря! Явно ще трябва да го изследвам най-после този пусти кортизол.

# 418
Въпросът ми е дали някой от вас, които имате проблем с щитовидната жлеза  се е сблъсквал с подобен симптом. Благодаря предварително!
Сблъсквала съм се.

# 419
Сблъсквала съм се.
И при вас ли обривите минаваха от само себе си в рамките на десетина минути и се появяваха пак на друго място. Как решихте този проблем...

Общи условия

Активация на акаунт