Възможна ли е овулация на 22 ден от цикъла?

  • 238
  • 3
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте, казусът е следния:
По принцип имам редовен цикъл между 28-30 дни, не повече. Правя опити за трето дете. С предишните две бременности забременявам от първи опит с овулация на 14 ден от цикъла(която усещам с придърпване и лека болка в корема и усилено течение) потвърдено и от тестове за овулация. Последен цикъл на 10.01.24, закъснението до днес 5 дни. Първи тест за бременност на 3 ден закъснение-положителен с бледа черта+ кръвен с резултат 18,   нов кръвен 24 ч. по-късно, резултат 35, още 24ч. по-късно кръвен със стойността  77.. ЧХГ се покачва,даже  удвоява за 24ч в една и съща лаборатория ,но е много ниска стойност за 5дни закъснение.АГ-то предполага много късна овулация(на около 21-22ден от цикъла). Предполага, че имплантирането на яйцеклетката се е случило в деня в който трябва да ми дойде, а може и на следващия... Отхвърля извънматочна и биохимична бременност, защото в този случай хормона чхг щял хем да е по-висок, хем да се покачва по-бавно. Той предлага , че съм забременяла няколко дни преди цикъл. Възможно ли е? Вижда ми се невероятно...Мнения?

# 1
  • Мнения: 348
Напълно е възможно. Човешкият организъм не е машина. Понякога нещата стават малко по-рано или малко по-късно. Изчакайте и повторете теста, макар, че лекарят ви го е казал вече.

# 2
  • София/Севлиево
  • Мнения: 10 883
Аз съм имала овулация на 25,28 и дори 30 ден.С големия син съм забременяла с късна овулация.
ЧХГ се проверява на 48 часа,вашият нараства повече от чудесно, освен него е добре и прогестерон да се види.На ехограф знаете щом опитвате за трето дете,че чак при чхг над 1000 ще се види.При биохимична стойността обикновено е ниска и не нараства правилно(при моята такава бе 7,после 8 и после 1).

# 3
  • Мнения: 196
Напълно е възможно. В такъв случай, ако не беше настъпила бременност, цикълът щеше да ви дойде на 36 ден, тоест с малко закъснение от обичайното, но все пак в допустими граници. Все пак , осторожно проследяване от гинеколог.

Общи условия

Активация на акаунт