Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 835
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
В ДМ не съм сигурна, че ще откриете повечето шишета. Стерилизатор се купува като прецените какви шишета ще използвате, защото не всички шишета влизат в някои стерилизатори. Като за начало 2 малки и 1 голямо шише са достатъчни според мен, в краен случай може да си вземете и второ голямо шише. За помпи сме писали съвсем скоро, просто се върнете и прочетете темата.

# 181
Идете в магазин като Комсед,Хиполенд най вече там ще намерите хубави марки шишета и биби
Препоръчвам на Нук.
Направете си списък ш,в нета има доста подобни, идете и пазарете.

# 182
Явно дамата не е в Бг. В Германия магазините на ДМ са много заредени с всичко бебешко, има включително и дрехи там.

Бих посъветвала да прочетете тази и предходната тема. Всички въпроси са многократно дъвкани и ще намерите много повече отговори.

# 183
Ако смяташ да кърмиш, не взимай шишета. Няма смисъл. При нужда винаги може да отиде някой до магазина. Аз в началото се заредих и така си стояха като паметник и събираха прах. И стерилизатор си купих чак като дотрябваха шишетата.

# 184
  • Бургас
Благодаря момичета. Да, в Германия съм, просто марките шишета , които коментирате съм ги срещала в Дм тук , за това . Искам да кърмя , но не знам колко кърма ще имам и т.н , но вие сте супер , винаги давате  съвети.

# 185
  • Германия
Щом искаш да кърмиш трябва да се поинтересуваш малко това аджеба как функционира. “Не знам колко кърма ще имам” може да го каже само някой, който си няма и грам идея за кърменето. По-добре си насочи енергията в тази посока вместо да плануваш от сега какви биберони, шишета и стерилизатори да вземеш.

Ако наистина искаш да кърмиш - запознай се добре със сайта на Хедра: https://xedra.wordpress.com/articles/bf/
Ще намериш безценни съвети и информация

# 186
Има жени, които кърмят, но нямат достатъчно кърма, моя приятелка е така. Няма здравословни проблеми, храни се пълноценно, пие достатъчно вода и тн.  Защо смяташ, че това е изключение? Неслучайно има какви ли не добавки и чайове за стимулиране на кърмата.

# 187
Има жени, които кърмят, но нямат достатъчно кърма, моя приятелка е така. Няма здравословни проблеми, храни се пълноценно, пие достатъчно вода и тн.  Защо смяташ, че това е изключение? Неслучайно има какви ли не добавки и чайове за стимулиране на кърмата.
Аз съм същия случай. Какво ли не пробвах бях и при консултанти но нищо не помага. Повече не си правя стрес относно кърмата. Кърмя преди хранене колкото изсмуква толкова останало давам АМ.

# 188
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм пример за липса на кърма. Първите 20 дни изкарах на кърмене и отделно след това веднага цедене за стимулация. Детето сучеше по над час, още толкова цедях и нищо. Накрая останаха капки и съвсем спря. А детето се скъсваше да реве от глад още от болницата.

# 189
  • Германия
Аз не съм консултант по кърмене, нито познавам жената за да взема отношение по въпроса. Но често жените правят грешки, които водят до намаляване на кърмата, без да го осъзнават

# 190
Здравейте момичета! Каква четка и паста за първи зъби ще ми препоръчате? От съвсем скоро се сдобихме с две долни зъбчета и още три са на път. Започнах да се замислям за устната хигиена и как става номера при бебета. Четката предполагам трябва да е много малка и мека, а пастата вероятно най-безвредната. 🤔 Моето момче не стои 5 секунди на едно място и се чудя как точно ще му "мия" зъбите 😁

# 191
Първо бях взела един накрайник за пръст-четка и аз ги миех като гумен седи

# 192
  • до най-прекрасния мъж
Хайде пак я обърнахте темата на: за или против кърменето, безплатни непоискани съвети за кърмене 😁😂

Ей, много ви дразни някой ако кърми и говори за това
Кърмете си, но осъзнайте най-накрая, че има жени, които правят невъзможното и отново кърмата не им тръгва.

# 193
Имам такъв от хигиенния комплект на Авент. С него ли да започна първо?
Първо бях взела един накрайник за пръст-четка и аз ги миех като гумен седи

# 194
  • София
Ненедент паста за зъби, за първите зъбки и накрайник. Ок е и само с накрайника в началото, не е нужно да ползвате и паста за зъби, но ненедент е ок за най-малките

Teormina хич не ми е важно кой кърмил кой не, тази тема не е за кърменето, има си други такива.

Общи условия

Активация на акаунт