Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 815
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
# 271
Ох, и аз вече реших да е без люлеещ механизъм, но такива почти няма Sad Уж огромен избор, а всъщност никъде не мога да намеря съвсем семпъл обикнвен комплект от легълце (без люлка), с чекмеджета отдолу, скрин и малко гардеробче..
В Икеа има достатъчно. Вземете си обикновен скрин и отгоре сложете повивалник. Гардеробчета има всякакви, нищо че не са бебешки….гардероб като гардероб.
За себе си установих, че колкото по-семпло е, толкова повече работа ми върши и не ме ограничава. За съжаление го разбрах чак с близнаците, с първите две деца бях тотално изчаткала и купувах всяко нещо, което попадне в полезрението ми. С големите ми деца минах през всякакви вариации на next2me легълца, кошари, кошчета, колички, люлки, столчета, гнезда и тем подобни залъгалки за родители. Някои определено ми бяха полезни, други използвах единствено и само защото вече бяха купени.
Моите топ 5 в подготовката за малкия човек са:
1) качествен твърд матрак
2) оптимално количество дрешки от хубави материи, които се обличат лесно и се комбинират помежду си
3) ваничка със стойка и тапа за източване. Никой не иска да седи прегърбен, а после и да се чуди как да източи ваничката без да наводни банята
4) залъгалки и шишета с правилна форма, за да се избегне изкривяване на захапката и небцето
5) термометър и аспиратор за нос (Тези за прахосмукачка звучат абсурдно, но са супер попадение)
Това са, според мен, най-основните неща. Козметика умишлено не включвам, тъй като тя е много индивидуална. Моите деца използват 3 различни марки и типове продукти.
Може би бих добавила слинг/ергономична раница и задължително качествено столче за кола, но употребата им зависи от начина на живот на семейството.

# 272
Стерилизатор използвах до 7-ми месец. Като започна да слага в устата всичко що намери го прибрах.
Гнездо не сме имали, винаги си е спяла в кошарата или в шезлонга в легнала позиция.
Биберон с термометър не сме имали, дори за първи път чувам, че съществува
Относно кошарите - заложихме на обикновена букова кошара от Икеа и добре, че го направихме. Сега на почти 9 месеца стой, че гледай какво ритане и блъскане с крачета пада. 😂

# 273
  • София
Гнездото ми е незаменимо сега с второто дете. Не е нито скъпо нито излишно за мен.Взех от Джуки, беше около 80лв комплекта, с всичко, част от нещата ги ползвам в количката. Особено ако имате домашно животно и по голямо дете, да имате отделено място на дивана с гнездо е много полезно. Имаме и шезлонг и гимнастика и редуваме местата.

Имам спомен че в отчетните не бяха много доволни от качеството на креватчетата на Никол бейби. Ние сме с икейска, на 7г е... Само матраче ново икейско взехме

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 16:55 от Мацето

# 274
А добри ли са тези матрачета на Икеа? Всички ми говорят за този матрак на магнифлекс, но за мен цената е безумна, а и не разбирам с какво е по-добър. Разбрах за двете страни - зимна лятна и тн, но нали отгоре му слагаш протектор, който според мен тотално обезмисля дишащите функции на матрака. Може и да опростявам нещата или да неглижирам нещо, но наистина не схващам с какво е по-добър.

# 275
  • София
Ние имаме също матрак от Икея, но от по-скъпите им варианти (около 200лв излезна). На място тествахме и по-евтините им опции, определено имаше голяма разлика. С уточнение, че става на въпрос за детските легла, не за кошари.

За кошарата имаме матрак от Вис Виталис. Пак избрахме по-скъп вариант и има разлика с по-евтините. Протектор ползвахме само в началото и колкото и дишащ и какво ли не го водиха, запарваше ужасно много и бебето беше постоянно мокро (дори само по боди есента). Без протектор в пъти по-добре беше. Сега пак няма да слагаме и ще си ползваме същия матрак, като нов е и спокойно ще отгледа и това дете. Удобството и качествения сън са си важни.

# 276
А добри ли са тези матрачета на Икеа? Всички ми говорят за този матрак на магнифлекс, но за мен цената е безумна, а и не разбирам с какво е по-добър. Разбрах за двете страни - зимна лятна и тн, но нали отгоре му слагаш протектор, който според мен тотално обезмисля дишащите функции на матрака. Може и да опростявам нещата или да неглижирам нещо, но наистина не схващам с какво е по-добър.
Нямам отношение към матраците на Икеа, за да кажа дали са качествени. Конкретно матракът на Магнифлекс си заслужава всяка стотинка. За мен обаче матракът си е много важен, да не кажа основен. Играе ключова роля в развитието на детето и един некачествен или неподходящ матрак е в състояние да доведе до или да влоши гръбначно изкривяване. И без това в днешно време стойката ни е толкова неправилна, нека им осигурим здравословна такава поне докато зависи от нас. Не е важно дали има алое, кокос, бамбук и тн. Важно е да е твърд. Масово хората правят грешката да купят мек матрак с дебел слой мемори и още какво ли не, за да му е мекичко на детето, а всъщност си правят мечешка услуга.
Въпрос на приоритети е обаче. Ако трябва аз да избирам, ще предпочета да дам повече пари за качествен матрак, обувки, залъгалки, столче за кола. По-добре похарчени пари ще са пред скъпа количка, маркови дрешки и други не толкова важни гъдели.

# 277
  • Германия
Вкъщи всичките ни матраци са от ИКЕА, някои по-евтини, други по-скъпи. Всички вършат работа, но по-скъпите са по-удобни, поне за възрастен човек.

# 278
Колко пък да е скъп матракът на Pierre Cardin, бях го издебнала с намаление и беше под 200лв. Нашият е с размер 70х140, надявам се поне до 4г. да можем да го използваме. Та с оглед на това колко се ползва изобщо не ми се вижда скъп. Винаги е ползван с протектор и никога не е запарвал.

# 279
Мерси за съветите, ще ги взема предвид. Аз най-евтино съм го виждала за 245 лева. По принцип ще ги дам, просто исках да разбера защо и какви преимущества има. Знаете че често нещата са само маркетингов трик. Та за това съм благодарна за мненията ви Simple Smile

# 280
Най-евтин съм го виждала в Айко, 195 лв, на толкова го купихме. Ако искате следете там 😊 Ние също сме с него, с протектор premium tencel baby, който изобщо не е запарвал.

# 281
Мерси за съветите, ще ги взема предвид. Аз най-евтино съм го виждала за 245 лева. По принцип ще ги дам, просто исках да разбера защо и какви преимущества има. Знаете че често нещата са само маркетингов трик. Та за това съм благодарна за мненията ви Simple Smile

Привет, на няколко места е 220 в момента. 245 май му е редовната цена.

# 282
Каката беше с Пиер Кардин,не е мръднал сега ще остане за второто

# 283
  • София
Супер са си матраците на Икеа, с баткото го позлвахме 3г и беше като нов, и сега отново взехме техен. Вече за другата марка нямам впечатления дали е хубав.

# 284
Здравейте,
Ние смятаме през първите месеци да ползваме next to me, които по принцип си идват с техен матрак. Смятате ли, че трябва да се купи друг матрак с оглед на това да е по-качествен? Ако пък сте доволни от качеството на матрачето на next to me, моля да ми препоръчате модел/марка. На Maxi Cosi ми изглеждат качествени, но те пък нямат колелца за по-лесно местене на легълцето от стая в стая.

Общи условия

Активация на акаунт