Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 818
  • 773
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Стерилизатор ползвах първите 3м. Гнездото ни беше топ попадение, незаменимо за през деня. От биберон с термометър не виждам смисъл. Не бих разчитала да мери правилно. По-скоро заложете на добър термометър.

# 256
Моите висяха на слинг и кенгуру. Легнало положение не понасяха. След 5тия месец пропълзяха, а към 3-4 се въртяха вече като пумпали.
Това гнездо макс за месец-два, и то за кротки бебета, когато така или иначе където ги оставиш там си стоят.
Сега се сещам имаше едни Порт-бебе с дръжки, май е нещо подобно.

# 257
Нито едно от трите не ни е трябвало, почти лятно бебе и бяхме непрекъснато навън с количката, така е не сме имали време дори да имаше гнездо,от близка имах  стерилизатор за микровълнова, но така и не го ползвахме, защото се кърмехме и нямаше какво да стерилизираме.

# 258
Аз не ползвам гнездо, няма къде да го сложа , а и не ми е било необходимо, термометър биберон също нямам, има бебета, които отказват биберони, стерилизатор имам и го ползвам за помпата и шишетата, ако е само на кърма/гърда и отказва биберони, няма да ти трябва и стерилизатор

# 259
Нашето легло и скрин са от Никол бейби. С люлеещ механизъм и колелца. МДФ вариант. Много съм доволна. 8 месеца почти ги ползваме и нямам забележки.
Стерилизатора с функция сушене и гнездото ми бяха сред топ покупките. Гнездото до около шестия месец го ползвахме за кратки дремки във всекидневната,за пътуване за спане в нашето легло,когато е имало нужда. Общо взето нямало е ден в който да не се ползва. Стерилизатора макар и по-рядко все още го използвам и смятам така да бъде,докато пие АМ. Супер удобен ми е, да измия за броени минути, да го пусна и след 40мин да са чисти и сухи шишетата.

# 260
  • София, България
И нашата кошара е като тези от Никол Бейби и в момента отглеждам второ бебе в нея. Предното беше преди почти 5 години и я ползва 2 години +. Сега вече 3 месеца я ползваме. Не е мръднала Simple Smile

С големия не съм ползвала гнездо, но тогава имахме куче, което спеше на дивана. Сега имаме гнездо и ни е супер удобство. Даже днес го изпрах и ми е голяма мъка без него. Бях си свикнала, с и бебето си го харесва, за разлика от люлката. 

Стерилизатор ползвах веднъж на ден в продължение на месец. Не знам защо…. за някакво собствено успокоение, че ползвам Grinning
Биба с термометър - не. Това изобщо не знам колко вярно мери…. Не бих се доверила.

# 261

Това гнездо макс за месец-два, и то за кротки бебета, когато така или иначе където ги оставиш там си стоят.

Да, а и са доста скъпи за краткото време, за което ще се ползват. Гледах видео как една китайка навива одеало на руло, слага го в калъфка и става гнездо 😁 Изглеждаше доста прилично. Simple Smile)

# 262
  • София
Има чисто нови гнезда до 50лв. Онзи ден попаднах даже на едно страхотно за 20лв в една група, ако нямахме щях да взема веднага (ново). И ние до към 5м го ползвахме. То като спи бебето не е активно. През останалото време лично аз не съм го държала там, а на земята на гимнастиката, на килима с играчки. Единствено Cocoona-та се сещам в момента (като много търсен вариант), че май е подходяща по-скоро до към 3тия - макс 4тия месец.

# 263
И аз имам въпрос за кошарите на Никол бейби. Няколко майки споделиха, че механизмът за люлеене не може да се застопори напълно и това е проблем. Изобщо има ли смисъл от тази люлееща функция?

Както и че никой не се възползва от възможността да се трансформират в бюро/легло.

# 264
Ние не успяхме да застопорим нашето, а реално никога не сме ползвали тази функция. Тоест пробвах я, но освен едно скърцане друго не получих. Според мен е излишна.
Също така не сме я трансформирали, а я продадохме, когато на 2г и половина преместихме детето. Но аз лично не съм я и купувала с цел трансформиране, за мен е малко, тясно леглото и като цяло не ми харесва стилът. Бях я купила заради шкафовете, но сега смятам просто да си взема още един шкаф.

# 265
  • София
Нашата кошара не беше на Никол, но взехме допълнително механизъм за люлеене. Точно 1 път е ползван. Въпреки че беше минал над час от яденето малкият повърна при люлеенето. Махнахме го след това и повече не го ползвахме, не сме усетили липсата му.

# 266
Ние бяхме с next2me и лелещият механизъм излезе изключително добро решение.

# 267
  • София
Ползвах единствено стерилизатор, защото давах адаптирано мляко и после до към 4-тия месец стерилизирах шишетата.
Термометър биба не е опция определено.Не мерят точно.
Гнездо и аз мисля,че няма да се ползва много,особено с лятно бебе.Със синът ми не съм имала, в движение ще реша, ако видя ще имам нужда, набързо ще взема.Шезлонг ще ползваме на по-късен етап, ако бебето стои.

# 268
Без люлеещ механизъм е по-добре. Едно нещо по-малко от което да отучваш бебето в даден момент. Впорчем ние имахме дървена люлка, която ползвахме в началото за легло в хола. Е, на бебето не му харесваше посоката на люлеене. Вместо настрани му харесваше напред-назад (т.е. цялата люлка да мърдам, понеже беше на колелца и това съм правила в моменти на отчаяние). Бързо я разкарах и я дадох на приятелка когато към втория месец му нацелих интервалите и започна да си заспива в неговото легло.

# 269
Ох, и аз вече реших да е без люлеещ механизъм, но такива почти няма Sad Уж огромен избор, а всъщност никъде не мога да намеря съвсем семпъл обикнвен комплект от легълце (без люлка), с чекмеджета отдолу, скрин и малко гардеробче..

Общи условия

Активация на акаунт