Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 810
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
Ние сме с next to me на Maxi Cosi и сме супер доволни. Матрачето е тънко, но доста твърдо и не е мръднало за 6 месеца. Не са ми липсвали колелата, защото реално доста кратко време я държахме в легълцето й в хола, защото исках да го свързва със сън, а не с будуването през деня, съответно си седи в спалнята.

# 286
И нашето легълце next to me е на Maxi Cosi и има колелца от едната страна. Тоест повдигаш го от едната страна и го движиш на двете колелца, които са на другата страна. Има и функция люлка. Може да се накланя ако бебето има рефлукс. Честно казано колелата не сме ги използвали, защото сме го сложили така че да се люлее и тогава колелата не могат да се използват. А и не го местим, защото в хола си спинка в гнездо на дивана.
Моделът е Maxi Cosi Lora Air. В България струва около 600-700 лв. Аз го купих от Амазон. С намаление от бебешкия списък в Амазон и доставка от превозвач ми излезе 356 лв.

# 287
Боби, от кой Амазон го намери на тази добра цена? И с кой превозвач? Тази цена ми се струва много добра дори за западна Европа 🤩

Тук в България гледам втора употреба обикновените Maxi Cosí ги пускат по 250 лв 😡

# 288
Немският. Направих си Baby Wish list и ми даде 15% отстъпка. С Габиели транспортът ми излезе 35 лв. Светлосивото е на тази цена. Тъмното е по-скъпо (240€), но цветът на светлото е чудесен. Blush

Дървената рамка откъм спалнята се маха и платът се сваля,за да имате достъп до бебето.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 20:37 от Bobby®

# 289
Благодаря за полезната информация, Боби! Сивото и в момента е на цена 189 евро.

Още един въпрос за Maxi Cosi Iora Air - никъде не намирам протектор за матрак. Ползвате ли и какъв?
Чаршафите ги намерих, доста скъпи ми се струват - 70 лв за 2 броя, в България са по-евтини отколкото в немския Амазон. С колко броя чаршафи сте - мисля, че 2 бр няма да са достатъчни.

# 290
Поне 4,5 чаршафа - понякога се случва да повърне по няколко пъти на ден след като се събуди или преди да заспи 😁А пускам пералня +сушилня 2, 3 пъти седмично

# 291
  • София
Чаршафи може да си поръчате да ви ушият. Аз поръчах по размер от Сладък сън ( sladuk sun) в Инстаграм/фейсбук

# 292
Според мен два чаршафа са достатъчни. За повръшането най-практично е само в областта на главичката да се слага втори чаршаф или пелена, която да се сменя бързо и лесно. За малко повърнато да се сменя всичко е загуба на време и ресурси.

# 293
Реално, ако избера този вариант, пак трябва да пера повърнатите пелени и втори чаршафчета и да се снабдя с доста от тях  😄 За мен лично това не е практично 😁

# 294
Аз бях взела 2 комплекта в размера на легълцето и имах още няколко за голяма кошара. Тях просто сгъвах на две. Реално обаче аз използвах само долен чаршаф, децата спяха с чувалчета.

# 295
Реално, ако избера този вариант, пак трябва да пера повърнатите пелени и втори чаршафчета и да се снабдя с доста от тях  😄 За мен лично това не е практично 😁

Тогава ще переш само пелените, които се сменят с едно движение.
Но всеки с предпочитанията си де.

# 296
С 5-6 броя пелени се решават проблемите с повърнато или пропуснал памперс. Едно е да се смени пелена, друго е за чаршаф. По трудно е, трябва да вдигаш обиколници и каквото друго имаш по кошарата.

# 297
  • до най-прекрасния мъж
И аз към ЗА пелени под главата. Дъщеря ми повръщаше доста. Сменях пелената с едно движение. Ако трябваше всеки път да сменям целия чаршаф, отиде та се не видя. Имаме 6 муселинови пеленки, сгъвах ги на две и ги подпъхвах в двата края на матрака. Като повърне, сменям само тях, даже не се е налагало да я вдигам, ако си лежи и не е изцапала дрешките.

# 298
Аз за сина ми бях взела 2 комплекта чаршафи с калъфки. Използвах калъфки за под главата му и не е имало проблеми с повръщане. Той и не е бил от често повръщащите, но винаги си бяхме подготвени.

# 299
И аз повече от два комплекта чаршафи никога не съм имала, но и синът ми е връщал в единични случаи. В началото и аз подлагах пелена (защото в болницата така правиха), но като видях, че няма нужда просто спрях да го правя. И аз съм много доволна от "сладък сън" - супер качество, избор от десени и бърза работа!

Общи условия

Активация на акаунт