Подготовка за малкия човек - тема 25

• 47 814
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
Може ли с кошарките тип Next to me да се използва стандартен бебешки матрак (120/60/12) или са много високи и тежки?

# 316
Може ли с кошарките тип Next to me да се използва стандартен бебешки матрак (120/60/12) или са много високи и тежки?

Не. На нашата пише изрично да не се използва матрак, различен от оригиналния.

# 317

Не. На нашата пише изрично да не се използва матрак, различен от оригиналния.

А каква е вашата?

# 318
# 319
Chicco Next2me Magic

# 320
  • София
Трудно ще сложите стандартен 120/60 на next to me. Те са по-малки принципно и имат определена тежест, която издържат. Ако имате нормална кошара за матрак 120/60 (такава тип до 3г възраст), на която й пада страницата - тогава може, но те не се водят next to me. Нашата е сгъваема с падаща страна и с нормален матрак като за легло, не се води next, но може да се залепи до леглото (зависи и то колко е високо в случая).

# 321
Температурата в къщата е 21 градуса, стаята на малчо е малко по-хладно 20 градуса (зимата), лятото термостата е настроен за 25.5.
Next to me не е задължителен, ни всеки живее по различен начин и си преценява спрямо пространството на дома и спалнята. Аз кърмих почти 14 месеца и първите 5 бебето бе до мен в next to me само защото нейната кошарка нямаше как да се побере в спалнята и в моя случай това ми спести ставането нощем и т.н. Допълнителен матрак не съм ползвала. След 5я месец я преместих в нейната си стая в кошарка, ползвам протектор за матрак ( имам само 1бг). Чаршафи имаме 2 броя, калъфки не ползвам.
За кърменето с протектори- също съм с вдлъбнатина навътре зърна и съжалявам че не бях взела превантивно, защото бебето ми направи зърната на кървава история и двете дружно много плакахме първите 3 дни. Отне ми повече от седмица да спре болката и зараснат раните, буквално ходех по голи гърди всичките тези дни. С протектора кърменето беше 100 пъти по-лесно в този случай ибезполезнено. Ползвах ги поне 8 месеца преди бебето да успее да се справи само със зърната.

# 322
Elichka4, аз използвах протектори на медела - в болницата, в която раждах (не в Бг) ми ги дадоха минути след раждането, защото видяха че бебето се опитва да засуче, а не се получава. Нашето бебе специално се оказа и с къса юздичка, за която мина малка хирургическа интервенция - но аз си кърмих с протектоеите до края на кърменето към 3тия месец. Ако имате възможност първо хубаво прочетете инструкциите за размерите. За мен бяха голяма помощ и реална възможност за кърмене.

Аз се включвам с няколко въпроса. Какви термометри за стая ползвате и каква температура поддържате през деня и каква за сън за бебетата. Другия ми въпрос е пак свързан с кърменето, надявам се да не е проблем, че го задавам тук. Интересуват ме силиконовите протектори за зърна, притеснявам се за кърменето, тъй като зърната ми са вдлъбнатини навътре, четох че тези силиконови протектори помагат. Вие ползвали ли сте , какви и от къде са?
Също се чудя за кошара, у нас си е тессничко, хем искам малка клошарка , която да е подвижна, хем се чудя дали не е по-добре да е малко по-голяма и стабилна, за да може да се ползва примерно до към 2 годишна възраст. Вие какво мислите?

# 323
  • Варна
Трудно ще сложите стандартен 120/60 на next to me. Те са по-малки принципно и имат определена тежест, която издържат. Ако имате нормална кошара за матрак 120/60 (такава тип до 3г възраст), на която й пада страницата - тогава може, но те не се водят next to me. Нашата е сгъваема с падаща страна и с нормален матрак като за легло, не се води next, но може да се залепи до леглото (зависи и то колко е високо в случая).

Не е съвсем така, има кошари със стандартен размер 60/120, които са Next to me и разбира се се използват до 3 год. и със стандартен матрак 60/120.

По принцип и само за протокола, Next to me е кошарата на Chicco, останалите се наричат "за споделено спане"

# 324
  • София
Нашата е точно такъв тип от снимките (мека травъл), но не се води next to me, а са просто с падаща страна и не може да се лепят за всяко легло, защото не се регулира височината на самите крачета.

Стандартното next to me, което масово се купува и има предвид, е до 6м (макс в най-добрия случай) и е с много по-малки размери, с по-различни матраци като форма и няма как да се сложи такъв като за легло. Има само една, която е безумна цена и се води next to me forever и е за до 4г (по спомен).

# 325
  • Варна
Нашата е точно такъв тип от снимките (мека травъл), но не се води next to me, а са просто с падаща страна и не може да се лепят за всяко легло, защото не се регулира височината на самите крачета.

Стандартното next to me, което масово се купува и има предвид, е до 6м (макс в най-добрия случай) и е с много по-малки размери, с по-различни матраци като форма и няма как да се сложи такъв като за легло. Има само една, която е безумна цена и се води next to me forever и е за до 4г (по спомен).

Всичко зависи от размера на кошарата за споделено спане.
Ако размера е 90х50 см. няма как да се сложи стандартен размер, но ако е със стандартен размер 60х120 см., тогава си е съвсем нормално да се ползва такъв.

# 326
Писали сте по-назад за протекторите за матрак, че спарват. Взела съм 1 протектор, ни как да разбера че спарва (майско бебе ще имам) - ще бъде потен по вратлето или?
Дали е опция вместо протектор да сложа пелена под главичката (при евентуално повръщане)?
За протекторите за зърна - как се избира размер?

# 327
  • Сливен
Трети месец сме с протектор и няма такива нещо "спарване". 🙂

# 328
  • София
Ем, не само главичката, а цялото тяло. Буквално мокро петно става под бебето. Аз калъфката под главичката не съм я ползвала за заместител на протектор, а с идеята, ако върне мляко да не сменям целия чаршаф посреднощ, а само калъфката набързо да сменя.

За протекторите е описано как се мери при различните марки, за да се прецени кой размер ще ти е най-подходящ.

# 329
  • Сливен
Да, за цялото тяло става дума - при нас няма проблем. Да и ние сме сложили калъфка, със същата идея.

Общи условия

Активация на акаунт