Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 558
  • 930
  •   1
Отговори
# 765
Точно щях да питам колко е максимума за дебелината на лигавицата за да е ок за имплантация? Моята ден преди М беше 17.5мм и Сенкова каза че е много дебела

И аз мислех че много дебела е лошо, ма за родени деца/дебелина лигавицата при трансфер гледах статистиките от инвитро, ми там има един оптимимум и после пада малко шанса при по-дебела, ма малко пада.

Джулка, тук правят фоликулометрия. Ходиш няколко пъти на прегледи, преди овулация и след, гледат дали нараства добре фоликул или няколко, пукат ли се.

# 766

Джулка, тук правят фоликулометрия. Ходиш няколко пъти на прегледи, преди овулация и след, гледат дали нараства добре фоликул или няколко, пукат ли се.
То на нея въпроса й май е какво се прави ако доказано няма овулация. Може да се опита стимулиране на овулацията с лекарства. Първия вариант, който предлагат всички лекари май е с по-леки лекарства като кломифен и летрозол

# 767
И аз като Алисън, мисля че трябва лекар да назначи лека стимулация,  за да раздвижи овулацията.

# 768
Момичета, ходих сега за микробиология. Малко претупано ми се видя обаче...
Стажантка ме гледа, а главнага АГ дойде за 3 секунди да хвърли един поглед. Абсолютно съм окей да се учат на мен, просто да има и малко повече внимание от завеждащия. Споделям това, което виждам написано на амбулаторния лист, защото нищо не ми обясниха.

Матка в AVF; Предно-заден диаметър: 38мм; Маточна лигавица S1; Дебелина: 13 мм. УЗД десен яйчник; Антрални фоликули (брой): 7; УЗД ляв яйчник: антрални фоликули: 5; Ехонегативна формация (мм): 15; Течност 12 мм.

Как ви се струва за лутеална фаза? Казаха ми, че всичко изглежда нормално и съм имала "прекрасен секрет", но просто толкова набързо ме отпратиха, че не можах да погледна и да си задам въпростите.
Това с броенето на фоликулите не се ли правеше в някакъв конкретен момент от МЦ? Аз съм 4 дни преди М. Виждат ли ви се "достатъчно" тия фоликули Grinning

Горе има поставена диагноза "безплодие при жената", от което ми стана доста криво да го прочета Pensive ясно ми е, че си поставят зададени филтри, ама... за пръв път ми е така да го видя като диагноза за мен.

Сноуфлейк, маточната лигавица като структура бива тип M, L и S в зависимост от ехографския си образ.

L -  лигавицата през фоликулярната фаза, тогава е най-малка и започва да расте.

M - тип "устни" и е през овулаторната фаза (10-13 мм) и

S - най - голямата, през лутеалната фаза.

М е най-добрата лигавица за забременяване, а след овулацията, по време на лутеалната фаза би трябвало да се удебелява още, защото се отделя прогестерон, който я подготвя за евентуална бременност. И на мен 13 мм ми се вижда тънка за този период. Моята четири дни преди МЦ беше 18мм.
Антрални фоликули се броят на 2-3 ден от началото на МЦ. Идеята е да хванат фоликулите от новия цикъл, който предстои.
Ехонегативна формация обикновено е някаква киста - фоликуларна или на жълтото тяло, т.е. не става ясно дали е имало овулация. Би трябвало ако има да са видяли жълто тяло и да има течност Дъглас. А бе, въобще, май наистина са те претупали. Ти за инвитро ли се готвиш? При инвитро пишат диагноза Безплодие при жената.

# 769
  • Замък сред облаците
Записана е течност, освен такава в cavum douglasii няма каква да е друга описана така на амбулаторния лист.

# 770
Благодаря за разясненията, Salsera.
На мен ми казаха, че е имало О. Да, всъщност е записано и cavum douglasii.

Не се готвя за инвитро към момента и имам чувството, че заради това ме претупват. Отидох за подготовка за ЦС. Правим опити от близо 8 месеца и освен ако няма медицинска причина, бих опитвала поне още половин година преди да премина към подобна стъпка.

Като цяло ми казаха, че всичко било наред и изглеждало прекрасно...
Аз от средата на март съм при Станулов вече и се надявам, че там ще има повече внимание.

# 771
Здравейте и от мен! Вчера минах за първи път при Сенкова, изключително съм доволна и съм Ви много благодарна за насоките да отида при нея. Изключително внимателна и любезна беше. Поговорихме, обсъдихме, прегледа ме. На този етап каза, че проблем не вижда. Матката ми е леко обърната, което каза, че не е проблем. С късна овулация съм, очаквам я тези дни. Назначи ми някои изследвания + цитонамазка, които каза да направя някъде в нашата област, за да не ходя постоянно до София, защото ми е на 300 км. Насочи ме към АГ в Търново, с който се познава и се има. Ще ида на преглед, ще пусна всички изследвания, трябва да пусна да видя какво става и с Ешерихия коли. В началото на април като отида в ревматологията за контрола ще ида пак при нея, защото иска да направи проходимост на тръбите, за да изключим проблем с тях, а в края на април ще назначи лека стимулация с хапчета за О, както и да я следя в Търново (ще ходя там, защото ми е най-близо и мога да си шофирам сама до там, когато ММ го няма). И ако няма ефект от нея до лятото предложи инсеминация поради факта, че ММ не е всеки месец вкъщи и пропускаме някои опити.

Моля, споделете как минава това с проходимостта на тръбите с някаква пяна ми обясни, че се прави..

И отново-благодаря ви! ❤️

# 772
  • София
BeLive, много добре звучи планът. Пожелавам успех!
Иначе за прегледа с пяна не мога да помогна, чувала съм, че е безболезнен, но не се приема от ЦАР за кандидатстване и затова ние правихме ЦС.

# 773
Здравейте и от мен! Вчера минах за първи път при Сенкова, изключително съм доволна и съм Ви много благодарна за насоките да отида при нея. Изключително внимателна и любезна беше. Поговорихме, обсъдихме, прегледа ме. На този етап каза, че проблем не вижда. Матката ми е леко обърната, което каза, че не е проблем. С късна овулация съм, очаквам я тези дни. Назначи ми някои изследвания + цитонамазка, които каза да направя някъде в нашата област, за да не ходя постоянно до София, защото ми е на 300 км. Насочи ме към АГ в Търново, с който се познава и се има. Ще ида на преглед, ще пусна всички изследвания, трябва да пусна да видя какво става и с Ешерихия коли. В началото на април като отида в ревматологията за контрола ще ида пак при нея, защото иска да направи проходимост на тръбите, за да изключим проблем с тях, а в края на април ще назначи лека стимулация с хапчета за О, както и да я следя в Търново (ще ходя там, защото ми е най-близо и мога да си шофирам сама до там, когато ММ го няма). И ако няма ефект от нея до лятото предложи инсеминация поради факта, че ММ не е всеки месец вкъщи и пропускаме някои опити.

Моля, споделете как минава това с проходимостта на тръбите с някаква пяна ми обясни, че се прави..

И отново-благодаря ви! ❤

Според мен си направи цветна снимка, защото ака излезе, че тръбите са запушени после ще трябва да правиш и цветна снимка заради фонда както каза Шантал.

# 774
Snowflake, според мен Станулов няма да ти търси проблем. Казвам, за да не отиваш с някакви очаквания и да се разочарова. Той си гледа основните неща и от всички специалисти при които съм била, той най-много твърдеше, че всичко ми е наред и цялото задълбаване е безсмислено. Преди него Калчев ме притесни, че ми е дебела лигавицата, че ми е къса лутеалната фаза, че имам някакви бели точки по яйчниците и т.н. Станулов каза, че всичко ми е наред и да си опитваме домашно или да правим инсеминации. Аз отидох при него готова за инвитро, така че подходът му ме устройваше. Просто не очаквай да ти следи витамини и да задълбава. Май само Сенкова има такъв подход.

Flowering, успех на твоя кръвен! 🍀

# 775
Snowflake, мога само за лигавицата да коментирам и според мен е супер. Моята винаги е била между 9-12мм в зависимост от момента след овулация. Сега в 4+6 като бях при Калчев беше 12 мм. И Калчев и Чучумишев казаха, че ми била перфектна, даже бяха изненадани, заради кюретажите ми. Знам, че трябва да е минимум 8 мм оптимално.

# 776
Пълнолуние, 2402 съжалявам момичета. Стискам ви палци и пожелавам успех и сълзите да са само от огромно щастие съвсем скоро Heartpulse Аз продължавам да вярвам, че след всяка буря, следва красива дъга! mommy22  прекрасна новина и много силно стиснати палци за една успешна и лека бременност Heartbeat Успех и на останалите чакащи момичета, ако пропускам някого.

BeLive1211 не съм запозната за подхода с пяна, но скоро се подложих на цветна снимка. Не беше най-приятната процедура, но бих казала, че минава сравнително бързо и не е нищо страшно. Моята беше само с местна упойка, на някои места слагат пълна, а доколкото четох може и без упойка. Аз лично усетих болка при преминаването на контраста, но всичко беше само за около минута.

Аз минавам да споделя, че при последния преглед засякохме ДФ около 21мм, както и лигавица тип М. АГ препоръча използването на Prefert gel в опитите около овулация. Вече съм 5 DPO и с нетърпение чакам още 1 седмица, за да видя дали е дало успех. На 7мия ден след О. ще пусна и прогестерон.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 10:10 от busteeeed

# 777
mommy кога ти е следващият преглед?

# 778
Mommy, много се радвам за добрите новини при теб и дано занапред да нямаш повод за притеснение и да си от окуражаващите примери в групата.
На момичетата с отрицателни тестове, изпращам прегръдки. За съжаление всяка трябва да намери сама своя си начин да преживее неуспеха и да продължи напред. Не се отказвайте, колкото и трудно да ви е в момента.
Джулка, може да се направи стимулация за да се "сръчкат" яйчниците, но от моя опит съвета ми е първо да се пуснат хормонални изследвания, да се потърси причината и така да се действа.
Припомням ти, че аз бях без редовна овулация. Стимулацията с Летрозол не винаги (почти никога не) ми помагаше.
По време на инвитрото ми завишаваха постоянно дозата в инжекциите, защото яйчниците не реагираха.
Открихме високия пролактин и микроаденома на хипофизата, започнах прием на достинекс и още първия цикъл след това си имах напълно спонтанна овулация.
Допълвам само, че толкова ми завишаваха дозите, че парите отпуснати от фонда не ми стигнаха.

# 779
Anigo, чак на 13 март ми е следващият преглед, би трябвало да съм в 8 седмица тогава.

m-angel, благодаря, аз също силно се надявам, но съм скептична и сигурно така ще си остане до края на първи триместър (ако стигнем до там). Hug

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 10:34 от mommy22

Общи условия

Активация на акаунт