Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 553
  • 930
  •   1
Отговори
# 780
Snowflake, ако искаш наистина обстоен преглед, назначаване на изследвания, изписвания на добавки с подробни указания, то твоят човек е доктор Ковачев в Репробиомед. Успех! 🍀
Аз лично останах с положително мнение от Снанулов при единствената ни среща, но просто Ковачев ме очарова със старанието си. Идвали са негови назначения при мен и съм наистина впечатлена. Просто огромно БРАВО! Ако аз бях репродуктивен лекар(вече се считам за неквалифициран такъв 🤣), щях да действам като него, ама ми е късно за трето висше 😅❤️

# 781
Mommy , стискам палци 🤞 Аз от самото начало вярвам в тази бременност и имам вътрешното усещане , че всичко ще е наред 🌺 Това ще е бебето борец на темата ❤

# 782
Здравейте и от мен! Вчера минах за първи път при Сенкова, изключително съм доволна и съм Ви много благодарна за насоките да отида при нея. Изключително внимателна и любезна беше. Поговорихме, обсъдихме, прегледа ме. На този етап каза, че проблем не вижда. Матката ми е леко обърната, което каза, че не е проблем. С късна овулация съм, очаквам я тези дни. Назначи ми някои изследвания + цитонамазка, които каза да направя някъде в нашата област, за да не ходя постоянно до София, защото ми е на 300 км. Насочи ме към АГ в Търново, с който се познава и се има. Ще ида на преглед, ще пусна всички изследвания, трябва да пусна да видя какво става и с Ешерихия коли. В началото на април като отида в ревматологията за контрола ще ида пак при нея, защото иска да направи проходимост на тръбите, за да изключим проблем с тях, а в края на април ще назначи лека стимулация с хапчета за О, както и да я следя в Търново (ще ходя там, защото ми е най-близо и мога да си шофирам сама до там, когато ММ го няма). И ако няма ефект от нея до лятото предложи инсеминация поради факта, че ММ не е всеки месец вкъщи и пропускаме някои опити.

Моля, споделете как минава това с проходимостта на тръбите с някаква пяна ми обясни, че се прави..

И отново-благодаря ви! ❤️

Изследването с пяна при Сенкова не е никак страшно. Всичко минава за 5 минутки. Много са внимателни. Като гинекологичен преглед е, не са ми слагали упойки. За около 2 минутки усещаш болка тип менструални болки (моите тръби бяха проходими, ако не са - може да боли и повечко).
В послесдтвие се наложи да кандидатстваме през фонда за инвитро и не ми се е налагало да правя допълнително цветна снимка, защото кандидатствахме с "неизяснен стерилитет", а не с тубарен фактор.
Желая ти успех и Сенкова да спомогне за случването на чудото Simple Smile

# 783
Kactus колкото и да е добър Ковачев в някои направления, скоро ще му изиграе лоша шега, това че иска да се занимава с всичко - подготовка за забременяване, инвитро ако се налага, следене на бременност до край, израждания и на всичкото отгоре бхс и фетална морфология (за което май няма сертификат, но явно е решил и това да прави) Според мен не може един лекар да прави всичко и да е 100% отдадено във всичко, трябва да си избере област, в която да е съсредоточен изцяло. Иначе мен ме е гледал няколко пъти като бременна, като още работеше със Сигридов, доволна съм била, адекватно реагираше, винаги ще го помня с добро, защото по много готин начин ни каза пола още в 11 г.с. Но и той не видя дори съмнение за ВСМ на сина ми.

# 784
И аз съм на същото мнение като Алисон . Чувала съм много хубави неща за д-р Ковачев - млад и надежден специалист е , но в един момент най-вероятно ще си избере една ниша . Това се случи и с д-р Калчев .

# 785
  • Замък сред облаците
То е редно един лекар да се профилира дори в рамките на специалността си, не може да е панацея за всяко направление, просто капацитетът на човек не стига и така стават грешки или прегарят.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 13:17 от АА

# 786
Абсолютно, това имах предвид. И естествено ще го отнесат пациентките. Още преди три години беше страшно натоварен и разкъсан между прегледите в Мц Сигридов и ражданията в Шейново, сега и с това инвитро и с тези фетални, не ми се мисли какво е положението. Обмислях го и аз иначе за консултация, но лично мен това ме спря

# 787
Странно ми е , че прави и фетална морфология , защото за нея се взима специалност . Може би от Сигридов се е понаучил доста и все пак не е достатъчно .  Въпросния д-р Сигридов , за който всички сме чували , също е много претоварен . На моя позната не беше видял , че бебето е със синдром на Даун . Тя направи още една консултация , защото беше на 42год и искаше да е спокойна , за съжаление се потвърди след амниоцентеза и се наложи да направи късен аборт по медицински показания .

# 788
Е как може да видиш , че е със синдром на Даун то не е ли с ДНК тест проверката?

# 789
Не знам какво точно се е случило с подробности , това е инфото , което имам от нея . Мисля , че беше правила ДНК и излезна висок риск , но той отрече да е Даун . Ще я питам точно какво се е случило .

# 790
Не се ли гледат някакви външни признаци - костицата на носа и не знам още какво.

# 791
Коригирам малко.
ДНК тест е на амниоцентезата, в случая на близката на Sunshine. Или ако е правила пренатален тест. Но там при висок риск задължително пращат на амниоцентеза или хорионбиопсия, мисля. Стандартното е БХС, про което риска се изчислява на база статистика. При ранната фетална морфология доктора оглежда бебето, т.е. тук говорим за апаратура и човек, които изчисляват риск за хромозомните аномалии. И след това има и комбиниран риск, който се изчислява на база предходните две.

# 792
Здравейте, известно време се опитвах да засека овулация с тестове, но не се получи(или я няма при мен, или не правя нещо както трябва). При преглед при АГ на 9- ти ден от цикъла(16-то число на месеца) засича доминантен фоликул с размери 14.4 мм/14.9 мм. Според медицината предстои овулация, която би следвало да настъпи след няколко дни т.е около 21-во или 22-ро число на  месеца, за да е нарастнал фоликула до съответните размери -20-22 мм(14-ти-15-ти ден).От тази дата до началото на седващия цикъл са 11 дни. Всичко това е при среден цикъл 26-27 дни,а понякога и 28 дни.Знам, че въпросът е доста наивен, но виждате ли някаква грешка, която да съм правила при изчисленията и съответно календара да ми дава фертилни дни 10-13 -ти ден на цикъла, а всъщност дните да са изместени два или три дни по-късно,  когато смятам, че не възможно да има овулация и да съм разредила секасуалните контакти. И би било доста иронично, аз да си мисля, че имам репродуктивен проблем и липсваща овулация при мнение на лекари, че всичко е в нормите и стерилитета на двойката е "неизяснен", а всъщност да сме се старали за бебе в грешния времеви прозорец. Тъй или иначе имам време до прегледа при ендокринолога  и репродуктивния за стимулация на овулацията- имам време и възможност за експерименти.
Моля не ме щадете от към критики!:smile:
Приемам и съвети!

# 793
Snowflake, според мен Станулов няма да ти търси проблем. Казвам, за да не отиваш с някакви очаквания и да се разочарова. Той си гледа основните неща и от всички специалисти при които съм била, той най-много твърдеше, че всичко ми е наред и цялото задълбаване е безсмислено. Преди него Калчев ме притесни, че ми е дебела лигавицата, че ми е къса лутеалната фаза, че имам някакви бели точки по яйчниците и т.н. Станулов каза, че всичко ми е наред и да си опитваме домашно или да правим инсеминации. Аз отидох при него готова за инвитро, така че подходът му ме устройваше. Просто не очаквай да ти следи витамини и да задълбава. Май само Сенкова има такъв подход.

Flowering, успех на твоя кръвен! 🍀

Благодаря ти, Ванила!  Two Hearts Как си ти?

Потвърждавам думите ти. Аз не съм ходила при друг специалист освен при него, но няма да скрия, че имах очаквания, че ще си говорим на дълго и на широко за пътя ни до сега и ще ми търси проблема. Не. Прави най-основното и не спира да ни повтаря и на нас, че всичко ни е наред. Дори като го попитах за инсеминациите, ако не са успешни какво следва- каза, че няма да бързаме с инвитро. Би ни пуснал една година да пробваме пак по естествен път и тогава вече може да се коментира. Познавайки се, няма да си седя и просто да пробваме още една г вкъщи. Решила съм ако стане така да си запиша час при Калчев и аз. Да видим и той какво ще види.

# 794
  • гр. София
Белма, най-общо казано и по стандартна статистика добавяш всеки ден по около 1,5мм към размера и така ще определиш кога и как ще порасне. Вече друго е на какъв размер се пука при теб. Някои се пукат още на 19, друго на 24мм, може би с тестовете ще покаже по точно
Момичета, аз влизам да се похваля, че за първи път имам два бластоциста, завършени, не на стадии "Ранен" , замразени, сега чакаме генетичните тестове! Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт