Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 527
  • 930
  •   1
Отговори
# 870
Точно същото си мислих и аз днес, че няма да съм майка отново през 2024 година. Евентуално остава за 2025 г. И ми стана едно неприятно колко бързо минава времето. 
Вярвам че в новата тема ще има повече късмет и повече положителни тестове Blush

# 871
При мен обикновено тази мисъл също винаги ме връхлита март/април, но тази година още в средата на януари знаех, че опити няма да правим по това време още, та още тогава се сблъсках с нея и сега вече съм го приела и съм доста по-добре емоционално. Пращам позитивни мисли на всички, които са попаднали в тази дупка и нека до декември сте с големи коремчета! Nature Sparkles

# 872
Честита Баба Марта Simple Smile

На Жакито, 2402 и Пълнолуние
пожелавам следващите ембриони, без значение добри или лоши, да са техните бебета Sparkling HeartBlue Heart
Анди, Флауъринг, успех Kiss

Нека новата тема започне с положителни тестове и новини Simple Smile

# 873
Жаки, съжалявам и те разбирам. Аз имам много добър психолог, който мога да препоръчам, ако имаш желание.

Честно казано не се бях замислял, че шансовете тази година да имам бебе свършват с март месец. Но се бях отпусната този месец,  не следих нищо и правих секс за удоволствие.  Имах някаква лека надежда, че по този начин може и да стане. Не стана, вчера ми дойде,  но някак си по леко психически приех това този месец.

Само един лек коментар - желанието за дете, ако го има и е тежко и дълбоко в душата, не се облекчава от идеята,  че вече имаш едно. Всяка страда по свое му, със собствена интензивност и тъга и такива сравнения не помагат на никого.

# 874
  • Ст Загора
Дух, аз не казах че като има едно, трябва да не страда. Ясно че ще страда
Аз акоо имам едно мисля че ще съм по -добър човек! Щях да си кажа , че имам все пак и нямаше мн да се огорчавам.  Но знам ли?

Жаки , другият път!

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 17:04 от nasito8988

# 875
Точно същото си мислих и аз днес, че няма да съм майка отново през 2024 година. Евентуално остава за 2025 г.
Не е точно така, аз забременях със сина ми в последните дни на март, моя приятелка забременя в края на април 2021 и двете родихме преди края на годината. Така че, момичета, не се отписвайте още от 2024 г 🍀

# 876
Nasito - Няма как да знаеш. Това е твоята представа какво би било или не би било. Реалността обаче може да е съвсем различна. И добротата няма нищо общо с децата.  Напротив, те са способни да изкарат не само най-доброто, но и най-лошото от нас.
Така де, няма да задълбавам.

# 877
Алисън, аз коментирах за мен, тъй като поне още 2 месеца няма да правим опити, чакам си оперативната хистероскопия и чак след това ще можем да започнем. Реално ще е май или юни сигурно, та говорих за мен, но пък за доста от вас има шанс да сте мами 2024г. Hug
Точно пред кабинета на Калчев онзи ден това говорихме с мъжа ми, дали с едно дете е по-леко като имаш проблеми или не, той е на мнение, че е по-лесно, аз съм на мнение, че е до психика и всеки си изживява болката по различен начин. Да, не отричам, че като имаш дете вече, поне знаеш какво е, успокояващо е, но пък като емоции и коя как го изживява, не мога да генерализирам. Аз мината година по това време и аз сега сме две различни жени. Тогава бях в дупка, депресирана и ужасно негативна, тогава ми се струваше, че моята болка е несравнима с на никой друг, но днес вече от дистанцията на времето, мога да кажа, че има хора с много по-трудни съдби, но просто в онзи момент така го изживявах.
Та мисълта ми е, че на никоя болката не и е по-малка от на друга жена,  зависи в какъв етап е, какво и се е случило и т.н Heart

# 878
Голдънче, подкрепям те, НО има жени, които никога не са станали биологични майки, а това си е огромна травма за тях. Естествено, че за тези които имат вече детенце е по-леко, защото имат утеха, това е разликата. Разговаряла съм по темата с жени, които имат първа рожба след дълга борба и след това борба за второ...разбира се, че е по-лесно, когато имаш вече детенце. Това разбира се не означава, че не страдаш, когато не се получава второто, третото и т.н., но имаш вече едно, което ти дава смисъл на живота и сили да продължиш. Има и много двойки, които имат едно биологично детенце и осиновяват второ. Всякакви случаи, просто трябва да вярваме и да се радваме на всяко нещо, което имаме. ☺️☀️❤️

# 879
Съжалвам за всички неуспехи, които се натрупаха напоследък. Sad И аз днес се разписвам с Ц, миналата година по това време бях бременна и на втори преглед при АГ, даже ми даде мартеничка, която изпадна в кабинета на козметичката ми. Моята бременност приключи, а тя след това забременя и успя да роди на 42 след Н-то поред инвитро. Емоционално ми е, сигурно поне до 13-ти, когато ми беше аборта, ще е така. Този месец със ЗФ поне си починах от следене, но пък от прогестерона или не знам какво бях толкова изморена, по това познах, че наближава Ц.

# 880
Момичета , ще го кажа така - всяка от вас , която има вече детенце или деца , знае какво е да си майка , познава усещането да го чакаш девет месеца , да го гушнеш , да му се радваш , да го гледаш как расте . Представете си сега да ви сложат в нечия чужда кожа , в случая на жена , която няма деца , която прави n-ти пореден неуспешен опит инвитро и пред която стои реалната възможност никога да не изживее това , което вие вече имате . Няма да ви казвам , че болката ни е по - голяма от вашата , първо , защото това би било неуважително , второ - ние (жените без деца ) не държим патента по болка и трето - тук не сме се събрали да си мерим болката . Просто искам да ви кажа , когато изпаднете в емоционална дупка , гушнете детенцето си и знайте , че има много жени по света , които искат да са на ваше място . Аз вярвам ,  че който търси пътя , винаги го намира и когато една жена реши , че ще бъде майка , никой не може да я спре . Ние сме сила , ние сме прекрасни и въртим света 😝

# 881
  • Ст Загора
Дух съгласна съм, че децата могат мн да ни ядосат. Казах го защото аз всичко това ме озлоби, псувам на ред! А не бях такава...

# 882
Сега, смятах да подмина "поне"-то в коментара на насито, защото знам, че не е с лошо, ама като се почна пак любимата ми дискусия не мога да я подмина. И слагам в скрит текст, като наистина не искам да засегна никого, обаче много пъти съм писала, че сравняването е невъзможно и този път ще го онагледя малко повече.
Скрит текст:
Повечето (или всички) ми знаят историята, ама обобщено - 2 години опити, близнаци от първи инвитро опит, едно бебе загубено при раждането, втори опит извънматочна, после почти година проблеми и интервенции, третия опит беше сега. Не казвам, че съм най-изстрадалия човек на земята, нито дори в темата, ама представете си сега ако аз почна да казвам поне (и дебело подчертавам, че не мисля никое от тези неща и никога не бих ги казала нито на някоя от вас, нито на познат или непознат на улицата, обаче):
- поне твоите загуби са ранни
- поне забременяваш естествено
- поне не си губила дете
- поне не си минавала през инвънматочна
- поне първото ти дете е естествено заченато

На никой няма да му е приятно да чуе такова "поне", нали? Да, има хора, за които работи дори сами да се успокоят с "поне"-тата, ама толкова пъти някой ми е казвал след като си загубих едното бебе при раждането, че поне имам едно дете, все едно е някаква утешителна награда, че много сериозно се жегвам като някой вземе да ми обяснява, че това трябва да ми е достатъчно. Щом от повече от една година не съм излизала от репродуктивните клиники, явно искам още едно дете. Безкрайно съм благодарна, че имам дете, обичам го с цялото си сърце и да - познавам родителството и от сърце желая на всяка от вас да го изпита. Но съм се борила да го имам и него, и познавам не само любовта, а и много други емоции. Това е моето възприятие и смятам, че и аз, и която и да е друга жена, която се бори за второ, трето, н-то дете има право да си преживява неуспехите.

Бебеправенето, безпроблемно или не, не е състезание, нито е нещо, което подлежи на сравнение като изминат път. Всеки има своята история и своите емоции.

Ако съм по-остра, прощавайте или ме насолете, всеки както си го усеща. Наистина не е с лошо, просто много ми се иска точна тази тема да я запазим едно подкрепящо общество и да не попадаме в капана на сравненията.

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 19:52 от 2402

# 883
Знам, че е така с болката и че аз имам поне вече дете. Просто гледам през моята призма, на човек, на когото постоянно му се казва, че едва ли не няма право да му е мъчно, защото имам дете. И дори да не стане, чудо голямо. Това е момента, в който се чувствам неразбрана и все едно нямам право да страдам и да изживявам по-трудно ситуацията. Но несъмнено е различно,  когато вече си била майка. Едните се сблъскват с натиска за деца и въпроси, другите пък с неразбиране защо страдат. Исках да кажа, че всеки изживява нещата по ралчинен начин, спрямо психиката си, но в нито една ситуация не е лесно.

# 884
  • Ст Загора
Казах го с ммм утеха че си майка 2402.  Знам ти историята .
Моята история и сигурно ро -лека за всички, но не и за мен! Тези аборти ме съсипаха.
Да в малка седмица,  имам тръби, забременявам (като уж неэи проблема в мм)
Ти си силна ...

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 20:46 от nasito8988

Общи условия

Активация на акаунт