Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 57

• 78 148
  • 738
  •   1
Отговори
# 120

Най-сочните кюфтета. Тази рецепта я научих преди сума ти години от един шофьор на камион в Испания, когато не можех и едно яйце да си изпържа. А живеех сама. Пробвах  веднъж от неговите, гладна ли съм била, мързяло ли ме е да си сготвя, не помня, ама по-вкусни кюфтета не бях яла. А няма нищо особено в цялата работa, просто в каймата, наред със всичко останало, се слагат две лъжици кисело мляко. Месят се и се премесват с малко студена вода и се пържат отстрани до камиона на газово котлонче. Спазвам всичко в рецептата без участието на тира разбира се 🤣🤣. Винаги са много сочни и вкусни.

# 121
  • София
Честити да са дечицата на Великова и Chloe! Да са много здрави и успешни! ⭐
Тортите ви са страхотни!

Прекрасни неща сте показали всички!
У нас в последните дни класика.

Скумрия, печена в пергаментова хартия, отделно картофите.

Супа с пуешко

Салати

Баница с пълнозърнести кори, лапад и сирене

Свинско със зелен фасул

И двуцветен сладкиш по авторска рецепта от малкият готвач, вдъхновен от старта на Хел'с китчън.

# 122
  • В царството на игрите:)

Гъби с булгур

Тиква

# 123
Спагети със сьомга и зеленчуци

# 124
  • Калифорния, САЩ
Бърза вечеря. Кюфтета и намачкани картофи с много лимон, зехтин и червен лук. Като си дойдат мъжете от баскетбола ще им нарежа и краставици и домати натюр. С малко сол и песто. И да се ляга, че утре ще се става в пет.

За в кутиите за утрешните обяди - мини пици от бутер тесто и по една готова купена салата “Цезар”. За толкова ми стига времето и силите.

# 125
  • Варна
Благодаря на всички за пожеланията, бъдете здрави!
Свинско бонфиле с мед и горчица.

Пилешки бутчета с картофи

Спагети с купешки сос

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:41 от velikova1

# 126
Chloe, разкошна торта си направила! Честит рожден ден на детето ти!

Пържолки от свинско контра филе на фурна по Марчева. Харесаха ни! Yum

Чаудър.

Нещо средно между руска и европейска салата.

Омлет с гъби и шунка.

Сьомгова пъстърва маринована в сос терияки, запечена в е.ф. и китайски зеленчуци.

Дегизиран мързелив лахмаджун. Този път поръсен с кашкавал.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:24 от Муми

# 127
  • Plovdiv
Може ли рецептата за пържолата

# 128
# 129
  • Някъде Там
Просеник със спанак

Оризовка с авокадо и ядки

# 130
Муми, може ли рецептата за този чаудър?

Течен шоколад без захар

# 131
  • При децата ми
Едни пурички за закуска от почивните дни:

И една спаначена супа със стара снимка:

Друго не съм снимала.

# 132
Хайде и днес да се разпиша със супа 😉

Вкъщи супите са без застройка. Уж знам как се готви, но дори и за обикновените/прости неща надничам в любими блогове за справка 😉. Снощи пак бях при Пеп-4оKissing Heart

# 133
Gabrialatsulin,

Скрит текст:
Рецептата на супата е оттук https://www.edimdoma.ru/retsepty/122302-pikantnyy-zimniy-chauder.
https://www.edimdoma.ru/retsepty/122302-pikantnyy-zimniy-chauder

Правих супата и по рецептата, но сега я правя малко по-различно. В съставките не са посочени картофи, иначе в описанието ги има. Слагам повечко картофки, за да ги пюрирам основно тях.  Броколите (слагам повече от посоченото количество в рецептата), царевицата, бекона и чесъна ги слагам в по-късен етап, за да не се преварят броколите, а беконът и чесънът да си запазят ароматите си. Люта чушка не слагам. Когато нямам зелен лук използвам кромид лук.

Сварявам бульон от пиле, като обикновено гърдите и бутчетата ги използвам за други манджи. Заедно с пилето сварявам, разрязани на 2 или на 4,  3-4 средно големи картофа в зависимост от това, колко гъста супа искам да получа. След като картофите се сварят, разбивам ги с блендера добавяйки по малко от бульона. Отделям пилешкото месо и го нарязвам на желаните парчета. Последния път правих без пилешкото и бульона, а само с бекон и супата пак се получи вкусна и ароматна.

Запържвам лука и моркова нарязан на кубчета, слагам 2-3  картофа нарязани на средни кубчета, замразените чушки, наливам част от бульона и варя около 10- 15 минути. После слагам  замразените броколи, царевицата, розмарина и мащерката. Варя докато поомекнат броколите. Запържвам бекона и го слагам в супата заедно с пилешкото месо. Слагам пюрираните картофи, като добавям, при необходимост, и бульона, за да получа необходимата гъстота на супата. Добавям топеното сирене разбито с бульона  и течната сметана (може и без нея), настъргани 2 скилидки чесън. Разбърквам докато топеното сирене се разтвори и бульонът заври. Изключвам котлона. Люта чушка не слагам, но който обича по-пикантно може да сложи.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 16:36 от Муми

# 134
Аз идвам с едни гюзлеми

пиле фрикасе

боб с наденица на фурна

шоколадов мус

Общи условия

Активация на акаунт