Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 57

• 78 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Mediterraneo
Печени чушки с чесън

Крем супа с тиква

Печени бутчета във фраера

# 346
  • ВАРНА
Брауни с бял шоколад

# 347
# 348

Винен кебап с пухкава пюре.
Момичета, тук съм изпаднала в някакъв бесен спор с мъжа ми - бабагануш прави ли се с патладжан и сос от малини? Така, както снощи го показаха в Хелс китчен. Направо ще се побъркам, защото толкова изпратена рецепта за бабагануш никога не съм срещала, дето се казва султаните в гроба ще се преобърнат, ако разберат. Та, вие чували ли сте за такава рецепта? Мъжът ми казва, че няма как да знам всички рецепти, че не се слагат малини примерно. Кажете вие, моля ви се...

# 349
  • София
Е, то можеш и шоколад да сложиш, ама няма да е автентичен бабагануш. В него има само патладжан, чесън, сусамов тахан, сол и зехтин с поръска магданоз.

# 350
Е, и аз това му казвам, ама той - не.

# 351
Бабагануш правех, когато работех в студена кухня в един ресторант преди години. Слагахме печен патладжан, чесън, сусамов тахан, сол, лимон и олио.
В Хелс китчън се измислят всякакви вариации на оригинални ястия.

# 352

Винен кебап с пухкава пюре.
Момичета, тук съм изпаднала в някакъв бесен спор с мъжа ми - бабагануш прави ли се с патладжан и сос от малини? Така, както снощи го показаха в Хелс китчен. Направо ще се побъркам, защото толкова изпратена рецепта за бабагануш никога не съм срещала, дето се казва султаните в гроба ще се преобърнат, ако разберат. Та, вие чували ли сте за такава рецепта? Мъжът ми казва, че няма как да знам всички рецепти, че не се слагат малини примерно. Кажете вие, моля ви се...

La farina, в класическата рецепта няма малини. Отделно, малините не са традиционен плод за Близкия Изток, откъдето произлиза бабагануша. За мен, традиционните рецепти за регион се формират от местните продукти. В Емирствата например чак преди 10тина години се заражда отглеждането на сортове и видове berries, в контролирани условия.

Иии да не е спам, паламуд на фурна, залят със зехтин и лимон, и смес от естрагон, риган и мащерка, ммммм. Стана сочен и превъзходен

# 353
  • София
Да, лимона го забравих.

# 354
Може ли рецептата за супата с карфиол, моля?
Скрит текст:
Сварих заедно картофи, карфиол, праз и малко кайма, накрая добавих кокосово мляко, сол, къри на прах, лимонов сок, сол, пипер, чесън на прах, мащерка и малко изостанали спанак и замразена царевица

Днес рататуи в гювечета и пилешки бутчета с картофи в еърфраера.

# 355
  • София
Някой беше споделил за печени картофи оваляни в брашно и сол. Благодаря. Станаха супер, и се правят лесно. Ще се повтаря пак рецептата.

Печена скумрия и паламуд в доматен сос

Агнешка супа

Кисели краставички и цвекло

Шведските бисквити на Мики

Салатка

# 356
  • В царството на игрите:)

Едни курабийки с овесени ядки и ябълки. Оффф, няма да повторя:(

Гювече

# 357
Честит празник !

# 358