Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 201
  • 202
  •   1
Отговори
Здравейте.. наистина не знам какво да правя, объркана съм, тъжно ми е, гадно ми е.. проблема е следния.. майка ми има нужда от помощ. От голяма помощ на стойност 20-40 000 лв … попита ме дали мога да изтегля кредит на мое име, а тя да го плаща. Каза, че няма да ми се сърди ако откажа, но разберете ме толкова много ми е тъжно и гадно…ако бях сама нямаше дори да се замисля щях да помогна веднага. Но има и друг проблем-моят приятел. По някаква причина той не я харесва от самото начало, а тя няма нищо против него. Даже ми се сърди като се чувам с нея или като се виждам с нея.. тя ми каза веднага да му кажа за това и аз му казах. И неговите думи бяха: ако се съгласиш си събираш багажа…
Много ми е тежко само гледам да се сдържам да не се разплача пред него защото ще се скараме.. моля ви за някакво мнение, подкрепа……..

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 18:20 от Не се сърди, човече

# 1
Майката или приятелят? Майката, тя е една, приятелите могат да са много. Освен, ако няма основателен риск майка ти да профука парите и после ти да плащаш кредита. Тогава не. За какво й е този кредит? За колко време? Ще може ли да плаща вноските? Ще можеш ли ти да поемеш вноските, ако нещо се обърка и майка ти спре да ги плаща? Кредит от банка или от бързите кредити?

# 2
Тук е от съществено значение за какво са и парите. Според мен не може да се даде мнение без тази информация.

# 3
Сумата е много голяма както и ножицата. Едно са 20 000, друго - 40 000. Мен ме притеснява друго, че приятелят не харесва майката и не дава на авторката да общува с нея. А той дори не й е съпруг.

# 4
Не бих отказала на майка си,ако наистина има нужда от парите. Но всеки си познава семейството,с някои родители,врагове не ти трябват....А това,че приятеля ти ти поставя такива ултиматуми....ами аз бих го разкарала.

# 5
Между 20 и 40000 има голяма разлика и аз не бих фала на никого пари, ако не съм сигурна какво ще се случи после.

# 6
Сумата е много голяма както и ножицата. Едно са 20 000, друго - 40 000. Мен ме притеснява друго, че приятелят не харесва майката и не дава на авторката да общува с нея. А той дори не й е съпруг.
Ами ако майка е задлъжняла от залози? Може да е зависима и затова да не я харесва човека.

# 7
Онзи ден в Съдебен Спор имаше подобен казус - родители изтеглили кредитИ за дъщеря си със същата уговорка .. панаирът беше, че тя ги лъже и мами, не плаща.
Отрекоха се от нея.
Така че, наистина помисли как майка ти се е докарала до това положение да иска от дъщеря си не просто някоя сума пари, а кредит и дали наистина си заслужава.
Да не се чудиш после откъде ти е дошло..нали ти е майка.
Приятелят ти, няма да коментирам.

# 8
На мен ми прави впечатление, че приятеля се сърди на авторката, когато говори с майка си или се вижда с нея. Звучи сякаш се опитва да я отдели от близките й.

# 9
Възможно е. Но ако я притискат кредитори е добре да се оправят бакиите и да се защити, това, което може. Например, ако има жилище, дъщерята да го откупи на тази цена.
Може и някой да я е омаял за някаква инвестиции. Всичко може да е. Затова е добре авторката да проучи внимателно какво се случва с майката и тогава да вземе решение.

# 10
Ами ако майка е задлъжняла от залози? Може да е зависима и затова да не я харесва човека.
Не няма такива неща, друг е проблема, но не мога точно да споделя какъв е. Казва ми, че ще може да плаща по 1200-1300 лева на месец. Нямам представа за колко време може да се върне този кредит с лихви и т.н.
Иначе с приятелят ми сме от 6години заедно, нямаме деца нямаме нищо.. но и не мога да си представя да го оставя толкова съм свикнала с него. Каквата и да направя в тази ситуация знам, че ще съжалявам..

# 11
За какво са ѝ нужни парите? Защо тя не може да получи кредит?
Независимо от горните причини приятелят ти не може да ти поставя подобни условия и да те заплашва. Може да има своите аргументи, но не и да ти “събира багажа”.

# 12
  • София
Здравейте.. наистина не знам какво да правя, объркана съм, тъжно ми е, гадно ми е.. проблема е следния.. майка ми има нужда от помощ. От голяма помощ на стойност 20-40 000 лв … попита ме дали мога да изтегля кредит на мое име, а тя да го плаща. Каза, че няма да ми се сърди ако откажа, но разберете ме толкова много ми е тъжно и гадно…ако бях сама нямаше дори да се замисля щях да помогна веднага. Но има и друг проблем-моят приятел. По някаква причина той не я харесва от самото начало, а тя няма нищо против него. Даже ми се сърди като се чувам с нея или като се виждам с нея.. тя ми каза веднага да му кажа за това и аз му казах. И неговите думи бяха: ако се съгласиш си събираш багажа…
Много ми е тежко само гледам да се сдържам да не се разплача пред него защото ще се скараме.. моля ви за някакво мнение, подкрепа……..
Майка ти защо не може сама да изтегли кредита?
Парите за какво са - за здраве, за погасяване на кредити, друго?
Приятелят ти не е страна в отношенията между теб и майка ти. Дори не ти е съпруг.

# 13
Не няма такива неща, друг е проблема, но не мога точно да споделя какъв е. Казва ми, че ще може да плаща по 1200-1300 лева на месец. Нямам представа за колко време може да се върне този кредит с лихви и т.н.
Иначе с приятелят ми сме от 6години заедно, нямаме деца нямаме нищо.. но и не мога да си представя да го оставя толкова съм свикнала с него. Каквата и да направя в тази ситуация знам, че ще съжалявам..
Това е доста висока вноска. Майка ти трябва да има големи доходи (заплата над 2500-3000) и да живее скромно, за да може да си ги позволи. Ако смяташ, че е стабилна финансово, 20 000 при такива вноски ще ги върнете за 2 години, 40 000 - за 4-5. Въпросът е, ако нещо се случи с нея, а кредитът е на твое име, ти ще можеш ли да си позволиш да изпращаш вноските до края.

# 14
Би имало смисъл да дадеш парите само ако са за здраве. Но след като ще има възможност да ги връща и след като не желаеш да кажеш за какво са тези пари, явно не е за лечение или нещо подобно. Не виждам друга причина майка да иска от детето си да вземе кредит. Няма как да се прецени дали приятелят ти е прав или крив. Ако майкати се възползва от теб и приятеля ти го вижда е нормално да се държи така.

Общи условия

Активация на акаунт