Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 202
  • 202
  •   1
Отговори
# 45
По-изгодно би било на нейно име кредит и ти да внасяш, че  е до време.  Моят брат бе поръчител на двама приятели, така стана че плати той  ,но не от такъв порядък, отдавна беше. И си взе поука.
 Проблемът си е твой ,като решиш да се давиш - давиш се.
 Не можела да отказва - трябва да си все бременна но явно отказваш. И за мен е  лоша кредитна история  и не бих казала да На никого.   За здраве на близък и бъбрек може, не само пари. За друго е НЕ.                                                                             

# 46
Ами на мен приятеля не ми допада.
Майката ще си плаща кредита.
Не е прав да я манипулира по-този начин.

Но винаги има риск.
Една позната имам така изтегли за най-добрата си приятелка кредит на свое име.
Тя щяла да си го плаща.
И една вноска не и дала. Спряла да и вдига телефона, не давала пари. 40 годишно приятелство от деца приключило.

Защо майката не може да си тегли кредита?
Теглила е и друг път, единия път се забави и то доста. Започнаха да я търсят. Плати си го. Тегли после пак понеже трябваха за ремонт на къщата. Аз някак се така го почувствах да го правим по следния начин: тя ми дава парите за вноската и аз ходя и ги внасям. И не е имало проблеми. Тя взема хубава заплата + бонуси. Знам, че може да стане нещо и да спре да го плаща, но разберете ме все едно имам перде пред очите и искам да помогна явна защото ми е майка, но и знам, че може да се вкарам в голели батаци, а аз вземам по-малко от минималната заплата и не знам какво би станало ако спре да плаща
НЕ! Никоя банка няма да ти отпусне кредит с вноска 1200 лева, ако вземаш под минималната заплата. Как така ти вземаш под минималната, майка ти има голяма заплата и бонуси, а моли теб да теглиш кредит?
Това е огромна сума, банка няма да ти я отпусне при твоя доход.
Майка ти е с лоша кредитна история, но по-добре тя да си тегли кредита, ако са минали 5+ години от забавянето.
Ами тя ми обясни, че па принцип вноската няма как да е такава по-малка ще е, но тя щяла да вкарва толкова

# 47
Кредит за майка, баща, сестра, бих изтеглила толкова, колкото мога да си позволя да плащам. Все пак дори и да има желание да си го погасява този, за който е в действителност, живота е непредвидим.  Може да остане трайно без работа, да си отиде и т.н.
С под минимална работна заплата не мисля, че ще й дадат 20 000-40 000 лв.
Авторке, ти защи не пита майка ти за какво й трябват парите?

# 48
Измисля си-взима под минималната заплата,пък ще тегли на майка си уж 20-40 000лв,която пък можела да плаща по 1000лв вноска...... Пълни глупости.
Аз просто Ви споделям. И тя сама ми каза, че може и да не ми дадат такава сума пари. Но просто исках да споделя като цяла за помощта, която трябва.

# 49
Има има кой да и даде такъв кредит. Отиват с майката и гаджето, разписват договор за 20 години и воала. После става интересно датата на първата вноска,коя и кой ще плаща кредита 240 месеца?

# 50
По-изгодно би било на нейно име кредит и ти да внасяш, че  е до време.  Моят брат бе поръчител на двама приятели, така стана че плати той  ,но не от такъв порядък, отдавна беше. И си взе поука.
 Проблемът си е твой ,като решиш да се давиш - давиш се.
 Не можела да отказва - трябва да си все бременна но явно отказваш. И за мен е  лоша кредитна история  и не бих казала да На никого.   За здраве на близък и бъбрек може, не само пари. За друго е НЕ.                                                                             

Тя майка й за това я манипулира, защото щерката не може да отказва.

Ама "злият" приятел, който не харесвал тъщата - да бе...

# 51
Така като чета, дано не го отпуснат тоя кредит.
Майката, като може да отделя над 1000 лева, излишни на месец. Да си ги отделя и за 1 година ще събере. Явно е с лоша кредитна история, което е доста показателно. Може и бързи кредити да има. Дори да дава вноските може и да ги забавя много или да плаща по-малко. Така и дъщеря и ще  е с  лоша кредитна история.

# 52
Не мисля, че въобще можеш да изтеглиш кредит ако взимаш под минимума.  Нали идеята на минималния доход е, че ако взимаш по-малко от него няма да можеш да се издържаш. Няма как вноската да ти е 1000 лв. Ако взимаш толкова

# 53
Я да се пробвам пак:
Пак да попитам:
1. Майка ти защо сама не може да изтегли кредита?
2. Парите за какво са?
3. Приятелят ти наясно ли е с причината за кредита?

С това избирателно отговаряне започвам да се чудя дали темата е истинска или е поредната тролска за точки.
Разберете, че не знам. Не знам причината. Тя със сигурност крие много неща от мен. Утре ще говоря с нея, защото днес не успях и щи пиша тук пак.

# 54
Я да се пробвам пак:
Пак да попитам:
1. Майка ти защо сама не може да изтегли кредита?
2. Парите за какво са?
3. Приятелят ти наясно ли е с причината за кредита?

С това избирателно отговаряне започвам да се чудя дали темата е истинска или е поредната тролска за точки.
Разберете, че не знам. Не знам причината. Тя със сигурност крие много неща от мен. Утре ще говоря с нея, защото днес не успях и щи пиша тук пак.

Крие много неща от теб, но ти си съгласна да се вържеш с кредит и да зарежеш приятеля ти, който очевидно мисли за теб след като не ти дава да направиш такава простотия. Сори ама нямам думи вече...

# 55
  • София
Ами, разбери я и ни кажи.

Ще и дадат кредит и още как. На съответната лихва и за съответния период. 20 К одма

# 56
Значи първо не искаш да споделиш защо иска ти да теглиш парите, сега пък не знаеш причината.
Оф, стана скучна тая пързалка.

# 57
Авторката не отговаря на доста въпроси.
Със сигурност има причина приятелят й да не харесва майка й.

Защо решихте, че е насилник?
Значи е нормално снаха да не понася свекърва си, но ако зет не понася тъща си - "насилник?! Мхм ... интересен двоен аршин.
Аз ако знаех за какво са тези пари щях да напиша още в самото начало. Тя днес ме извика каза ми и аз си тръгнах просто защото доста объркано ми стана. Това не са малко пари въобще. Утре ще и звънна. Ще я разпитам. Само не знам дали може да у направила нещо, което не трябва. Тя имя някакъв проблем не само аз съм го забелязвала. Както стои и се говори за нещо с теб изведнъж започва да говори за нещо коренно различно или както прави нещо отива накъде другаде и прави някакви други неща, и тя през това време не се осъзнава, даже не знае какво е говорила какво е правила. Ходи на лекар за това и казаха, че е от стрес

Аха,явно майката не е на център нещо...Заплита се историята.....
Как ще ми звънне майка ми да ми каже,че й трябва такава сума и аз няма да я питам за какво са й тези пари? Или тя няма да тръгне първо с обясненията и после да ми поиска такъв заем? Изобщо не вярвам,че авторката на историята не знае за какво са парите или опция две е и авторката да не е на център нещо......

# 58
Не мисля, че въобще можеш да изтеглиш кредит ако взимаш под минимума.  Нали идеята на минималния доход е, че ако взимаш по-малко от него няма да можеш да се издържаш. Няма как вноската да ти е 1000 лв. Ако взимаш толкова
Вноската щяла да е по-малка, но майката могла да дава по 1000+ . Така каза авторката.

# 59
Парите защо са?
Ако не е за спешен случай или лечение не бих си стартирала живота с такова цкр. Имаш право да откажеш и не се чувствай тъпо от факта.

Приятеля го разкарай, той е истинската пиявица .

И на мен първосигналната реакция ми беше такава като прочетох какво е казал. Аз лично няма да търпя такова нещо. Но после се замислих, че той може да е здравият разум в двойката, а а не злодеят, докато авторката да е баламурницата, която за пореден път ще бъде използвана. А и не виждам как тя, с минималната си заплата, ще взема кредит??? Явно някакъв убийствен бърз кредит ще да е, а това си е главата в торбата.
Щом не е за здраве или спешен ремонт според мен да не се съгласява.
Никой не повдигна и въпроса за наследството, какви имоти притежава майката? Ами ако е ипотекирала вече всичко?

Общи условия

Активация на акаунт