Кредит за майка ми на мое име, не знам какво да правя….

• 5 232
  • 202
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Психологическа подкрепа, Ариел.
Сама може да се изведе от животът на малката булка.

# 196
  • Бургас
Психическият тормоз също е насилие. Икономическата зависимост - също. Не е нужно да я извеждат, но може да й осветлят пътя...то е процес, не става хоп - от днес за утре. Има и една фейсбук група "Не си сама - срещу насилието". Да поговори с някого на първо време, да придобие смелост, самочувствие - много неща й липсват.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 23:21 от rosi81

# 197
  • Down south
Тя взема хубава заплата + бонуси. Знам, че може да стане нещо и да спре да го плаща, но разберете ме все едно имам перде пред очите и искам да помогна явна защото ми е майка, но и знам, че може да се вкарам в голели батаци, а аз вземам по-малко от минималната заплата и не знам какво би станало ако спре да плаща
Много странна история.
Майка ти иска да изтеглиш кредит за сума от 20-40К, с който да и помогнеш?
Приятелят ти не ти разрешава да контактуваш с нея, но това явно не е толкова важно в конкретната ситуация.
Пишеш, че взимаш заплата по-ниска от минималната? Как ще ти бъде отпуснат кредит с такива размери, имам предвид, как ще бъде обезпечен? Ако майка ти реши, че не може да си позволи изплащането му, как ще го поемеш и плащаш и как това ще се отрази на начина ти на живот.

Извини ме, ако вече си отговорила на въпросите. Не съм дочела всичките страници.

# 198
... мога и да се заклея ако желаете. ...

Ето точно този израз вече поне в 2 безумни теми го срещам. Уж от различни автори. И стилът на писане е същият.

Омг... да.. не беше ли Кенан, дето ревнуваше жена си, с която не са заедно вече, но тя се е заклеЯЛА в децата, че не му е изневерявала. Рядко помня теми, но тази беше безумна. Както и текущата, хич да не е.. даже сега се замислям, че и там авторът повтаряше едно и също като папагал. Тука авторката и тя не спирада повтаря колко я е страх и колко е трудно да се махне.

# 199
  • София
Кандидатствай лятото за редовно обучение в някой университет по-далеч от града ти, където ще бъдеш на общежитие. Сама си избери какво. Там ще е евтино да живееш, ще видиш други хора и друг свят, а и можеш да понаучиш нещо, ако искаш. В момента е златно време, приемат всички без изпит, по матури само. И е евтино.

# 200
  • София
Сподели ѝ, тя ще ти помогне.

Разбира се, ако ти искаш да ти се помогне.
На когото съм споделила за проблемите ми всеки ми казва “тръгни си остави го”
Вие, които пишете тук с мъже до себе се от 15-20 години, някой ако ви каже да си тръгнете вие ще се тръгнете ли? С лека ръка така ще загърбите всичко? И ако имате и деца? И недейте да пишете да ще си тръгна защото не е така. Като се замислиш не е толкова лесно.
Според мен не е лесно да си тръгне човек, особено ако си сам и с разбито самочувствие,  само че малко по-малко трябва да осмислиш, че друг изход няма. В реалността много жени са си тръгвали, след 5, 10, 15 години включително и с деца, включително и без ясна посока къде отиват.  И да, права си, че не е лесно, но нали разбираш, че идеята за тръгване, не е защото ние тук ти казваме и така ни е хрумнало,  а защото ти описваш токсична връзка, в която се чувстваш зле. Откъсването от такъв човек е първата стъпка към спасението. Очевидно след като пишеш тук осъзнаваш че сега не си добре. Следващото нещо което трябва да направиш, е да разбереш, че не си безгласна буква в твоя живот и можеш да си тръгнеш, дори и партньора ти да те обвинява в какво ли не, дори да ти казва, че си глупава, това че той казва нещо, не означава че е вярно и че трябва да се подчиняваш безпрекословно. Ти решаваш за своя живот, дори и без неговото одобрение или разрешение. Виж групата за взаимо помощ във ФБ, чуй други истории, ще видиш, че не само на теб ти се случва такова нещо и че има жени в сходна ситуация, които в някакъв момент са намерили сили да си тръгнат.

А за кредита, толкова много пари, без да е ясно каква е необходимостта буквално да се заробваш с такъв кредит, е много, много рисково. Ти имаш нужда от независимост сега, включително и финансова. Такъв кредит и то с неясна цел е нещо несериозно да се иска от теб, няма как да дадеш толкова много пари на някой, пък било то и майка ти, без да знаеш ясно за какво, има ли наистина такава критична необходимост и ще го връща ли наистина. И освен това не си длъжна да го правиш, искаш да помогнеш, но това не е точно помощ, ако теглиш такъв кредит без да знаеш дори защо, е чиста безотговорност това са много пари, които ти ще трябва да връщаш по някакъе начин (ако нещо се скапе в плана на майка ти да го покрива), ти виждаш ли как ще успееш да ги върнеещ в ситуацията е която си?

# 201
  • София
Ели-Мели, абсолютно същият начин на изразяване, същата упоритост и демонстрирана наивност. И същите граматични грешки.

# 202
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт