Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 57

• 78 210
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Анджела, да ти е живо и здраво детото и само да ви радва!
Основното от осми март, освен руската салата.

Свинщинки с кисело зеле и мааалко ориз в гювеч.

Скариди с вино и чесън върху канапе от картофено пюре със спаначено млечен сос.

Чаудър с бекон.

Кефал на фурна.

Рамен с тофу, водорасли и спанак. С мръвки по ми харесва.

# 406
Голямото ми момче Веско днес навърши 25 години. 🥰🎉🎂
Приготвих му шахматна торта, която е с несъвършен вид, но е много, много вкусна! ☺️😋
https://inthebeniskitchen.com/2024/03/12/%D1%88%D0%B0%D1%85%D0%B … 1%80%D1%82%D0%B0/

Скрит текст:

# 407
Жив и здрав да ти е рожденика. Тортата изглежда много вкусно!

# 408
  • София

beniii, честито!

# 409
Честит да е, Бени!
За да честитя пускам палачинките с протеин, които си приготви момчето ми.

# 410
Бени, жив и здрав да ти е четвърт век сериозен човек!
Чудесна торта!

у нас сме зажадняли за зелено😉
нали беше позатоплило тия дни
спанчена супа

спаначен миш маш

и за закуска немски изварени и със сушено манго закуски

# 411
  • Mostly in my mind
Бени, жив и здрав да ти е този хубавец. Blush гледах ви преди малко и във фейса.

От мен сирене по шопски.

# 412
  • Once there was a Hushpuppy...
Честит рожден ден на децата на Анжела и Бени!
Да са ви живи и здрави и много успешни! Kissing Heart

При нас от неделя
Пиле с гъби и салата

Днес сме на кюфтета от тиквички по рецепта от Бени. Станаха страхотни, много вкусни!

И разкошна рецепта за неаполитанска пица Маргарита по Мики. Нещо фантастично, тестото ми стана точно, както е описала в сайта си.

Беше повечко и набързо направих няколко кифлички с биволско сирене

# 413
  • ВАРНА
Честито на децата на Бени и Анджела!
Едни вкусни кюфтенца от киноа и зеленчуци

# 414
  • под тепетата
Иланг-иланг, може ли рецепта за кюфтенцата? Много обичам киноа.
Честити рожденици! Да са здрави и успешни!

# 415
  • In transit
Анжела, да ти е честита рожденичката. Да е здрава и щастлива.

Бени, да ти е жив и здрав младежа. Да сбъдва мечти и да се развива.
Скрит текст:
И моят е син е риба, много добри деца са.

Хъшпъпи, чудесна е станала! Heart Eyes Благодаря ти за доверието! Hug

Булгур с гъби и сирене по Йотам Отоленги Heart Eyes Много вкусно!

Зрял боб чорба

Пиадина с прошуто, песто и моцарела

# 416
Оризов пудинг

# 417
  • Plovdiv

Принцеси с кайма в Е.Ф., като те мързи да правиш вечеря

# 418
Включвам се и аз за мотивация Grinning

Едни сутрешни ябълкови гофрети:

# 419
Отдавна не съм пускала нищо. Посъбра се отчет. Може да се каже, че 2 седмици ядохме на Мики баниците на тиган и ориз с яйца, зеленчуци и месо по китайски. Докарах го по наш вкус и повече няма и да поръчам, когато съм в града 😁

Започвам с пържени бъбреци, печени картофи и домати от буркан.

Следва кадаиф с крем (Забравих му името, но трябваше още да обработя готовия кадаиф. Другия път) И освен красивия мрачен Балчик, до него се мъдри карагьоз в новите ми чинийки. Печен на скарата само със сол, и в компания на варени картофи овкусени като салата.

Осмомартенски уважих бабите в селското читалище. Тия жени са по-млади по дух и майтапи от мен, а най-забавната баба над 90 г ще ви скрие шапките 😁 Освен да диджействам направих мъфини, които трябваше да са червено кадифе, ама пак прецаках нещата и са с малинов топинг. До тях интерпретация моя на мароканска змийска торта, която успешно модифицирах няколко пъти и смея да кажа, че в много по-вкусен моя вариант от просто бадемовия оригинал. Нещо като несиропирана баклава е и е много вкусно.

Китайското. Правя с жасминов, правя и с басмати ориз, като с втория повече ми харесва. Правя и с месо и без месо. Сосове си правя към него. Изобщо... предоволна съм.
Има и таратор с пилешка пържола от бутче. Първите краставици, криви, които купуваме след миналогодишната реколта. Имаха вкус на краставица поне.

Сарми с последното зеле (е, прибрах и малко листенца от предната доза), и едни мекици, които не станаха много бухнали. Подозирам брашното.

Една юфка почти на сол. Направих я все пак (по-водна) и и добавих масло, сирене, кашкавал и запръжка. До нея свинско с картофи в тенджера под налягане, а накрая пак от на Мики баниците на тиган.

Тиганици и супа

Джебелски кебап. Никак не е фотогеничен, но е много вкусен. До него има палачинки, които са със солена плънка. Масло, извара, сирене, кашкавал, а на някои имаше и филе.

Мезета от шефа, печено сирене с масло и едно месо, което прецаках на силно барбекю, в компания на салата с ряпа и моркови и малко ноазети във фрайъра.

От ония мъфини горе остана крем (масло, пудра захар и крема сирене от турското +ванилия). Спретнах го в чашки с какаови бисквити и натрошено мъфинче. Супер вкусно.
Вчера щъках из градината, сяхме това-онова и снимах цъфнали бадеми, а после спретнах една тенджера зелен боб с картофи и свинско, да има и за днес.

Един изгрев от наше село. Едни китайски хлебчета с лук и отнооово ориз с яйца, зеленчуци и месо 😁

И пак ориз, и пак баниците на Мики 😂 Казах си още в началото на отчета.

Малай, питка тип хлебче, но много въздушна- за Задушница беше. И едно печено пиле.

И като за последно - баниците на Микиии 😂, а до тях сандвичи.

Слънчево да ви е и хубави емоции да имате! Спорен ден 🌷

Общи условия

Активация на акаунт