Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 33 730
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
Моя мъж се занимава с климатици и го попитах дали не е удачно да вземем пречиствател за въздух, т.к. до нас са заградили за нов строеж. Той каза, че не го препоръчва, защото създава прекалено стерилна среда и убива и полезните прахоляци. И като се замисля е прав. Детето като излезне на площадката, там няма въздуха да е по-чист. Като тръгне на градина, едва ли ще е също в перфектно почистена среда, а на училище? В офиса ви колко от вас имат пречиствател за въздух. Шанса от алергии към полени и прахоляк е съвсем реален и ако създадем прекалено чиста среда вкъщи, е възможно детето да ги отключи на по-късен етап, когато прекарва повече време извън дома. Мисля, че робот, който чисти всеки ден и веднъж седмично се минава ръчно праха от мебелите, е достатъчно. Имах много изнежена колежка (едва ли е гледана с пречиствател за въздух, де), но за нея беше кошмар да принтира нещо  на принтера, защото се вдигало (по нейни думи) прах от хартията.
Моето чистене ще си остане същото и с детето - робот всеки ден, моп веднъж седмично, прах веднъж седмично, мивки веднъж седмично, баните на 2 или 3 седмици, чаршафи всяка седмица, миялна като се напълни, пералня - нямам идея, сигурно всеки ден по няколко пъти 😃😃😃 Не искам да изнежвам детето прекалено много. Не може да го държим под стъклен похлупак. Единствено ще опитам да сменя препаратите с по-екологично чисти, но ще ми трябва време да почета и проуча. Някои и не са много евтини.

# 151
А какво мислите за овлажнител за въздух? Вкъщи все ми се струва задушна спалнята, пък сега две деца и ние с ММ май хич няма да има въздух..

# 152
А какво мислите за овлажнител за въздух? Вкъщи все ми се струва задушна спалнята, пък сега две деца и ние с ММ май хич няма да има въздух..

И нашата спалня е малка, но няма място за деца. Сметни колко е малка 😃 Спим на отворена врата към коридора и мисля, че от към въздух сме ок. За овлажнител не мога да да те посъветвам. Мислила съм си да си взема дифузер с ароматни масла, но пък сега с бебе не мисля, че ще е много удачно. Може би по-нататък.

# 153
Първо измерете каква е влажността, за да прецените дали ви е необходим овлажнител. Още повече, че ще е лято.

# 154
pauly, честито и от мен! Бъдете много щастливи и сплотени! 🧡

VaniaK, няма как средата да стане прекалено стерилна, защото едва ли има човек, който да слага пречиствател в абсолютно всяка стая, а и той не убива прахоляците на 100%. Но има редица проучвания за това колко е важно да се спи на чист въздух и колко много влияят на здравето вредните частици.
В София например, замърсяването през зимните месеци е значително, и самото то отключва различни здравословни проблеми и алергии. И точно защото почти навсякъде сме изложени на замърсяване и вредни частици, е хубаво поне вкъщи това да бъде сведено до минимум.
Разбира се, всеки решава за себе си дали има смисъл, но всъщност пречиствателите повишават качеството на живот в големия град и облекчават симптомите на хора, които имат проблеми с дихателните пътища,синусите и т.н, вместо да ги 'изнежват' и да ги правят по-податливи на заболявания.

# 155
Може би и да е така. Аз дадох съвет от мъжа ми, който ходи всяка година на различни форуми и обучения, организирани от големите производители на климатична техника и сподели своето мнение относно въздуха, климатиците и въздухопречиствателите. Вече тук всеки сам ще прецени кое е най-правилно за неговото семейство.

# 156
VaniaK ние също спим на леко отворена врата защото не смея заради малкия да е напълно отворена а+ бебе не знам дали ще посмея да оставя отворено повече от един пръст, в коридора ни е доста по хладничко, особено като не  знам  май месец дали ще имаме прано.. 😄

# 157
Имам въпрос към дамите, които се оплакаха от запек следствие от прием на желязо. Предписаха ми добавка желязо и се чудя тоя запек ще отшуми ли или докато я пия все ще така?🤔

# 158
  • София
Имам въпрос към дамите, които се оплакаха от запек следствие от прием на желязо. Предписаха ми добавка желязо и се чудя тоя запек ще отшуми ли или докато я пия все ще така?🤔

Първо виж как ще ти действа. Аз нямах никакъв проблем с желязото, а по принцип имам бавен стомах и също се притеснявах как ще ми подейства.

# 159
Аз също нямам запек. Имах скоро 1-2 дни проблем, но то беше и от сухите храни. Ако ядете разнообразно и течно, не би трябвало да ви мъчи запек.

# 160
Аз започнах и пробиотик, но ми трябваха около 2 седмици за да се нормализират нещата.

# 161
Аз също така бях в последните месеци чух се по тел с лл не я познавах дори,каза да се обадим като ни изпишат,обадих се  и после дойде след още няколко дни вкъщи да я види, прегледа.
В последствие вече не е при нея каката,надявам се сегашната да вземе и бебето😁

Аз от вчера съм на шопинг
Какво ми стана нз 🫣 Днес използвах таткото и с колата бяхме до друг мол до Хиполенд взех някои неща хавлия, одеяло-тънко, помпа ...много се чудех ама викам айде така и така сме дошли 😁
Диадемки от синсей🌸
Ще снимам някои неща.🌸
Също препоръчвам травел размери на козметика за болницата има ги в дм до касата(шампоан,душ гел,паста за зъби и т.н.каквото се сетите)🌸📝🧳

# 162

Първо виж как ще ти действа. Аз нямах никакъв проблем с желязото, а по принцип имам бавен стомах и също се притеснявах как ще ми подейства.

Ами от 4 дни го пия и нещата се закучиха тотално😂

VaniaK лекарката ми каза, че желязото има такъв ефект и на листовката също го пише. Затова мисля, че е от него, а и съвпада с началото на приема му

# 163
Аз вчера бях на лекар, бебето е добре почти 1.200 е 28 седмица. Върви една седмица напред (трябва да е 27) и поради тази причина+ плацентата, която е около 5см ми назначиха обременяване с глюкоза и торч инфекции IGM. Сутринта направих всичко необходимо и това което е излязло е в норма. Няма токсоплазмоза, няма цитомегаловирус няма и гестационен диабет. Чакам рубеола и херпес симплекс. Ще напиша нещо много важно, защото аз хем 2 пъти дадох пари, хем 2 пъти ходих до лабораторията и ме боцкаха 100 пъти. Относно торч инфекции във всяка лаборатория го имат като торч панел,НО въпросния торч панел е за IgG, тоест антитела дали е имало някога досег до тази инфекция, а лекарите пускат торч панел защото искат налична инфекция да се изследва, тоест IgM. Ако недай боже се наложи на някоя да пуска такова нещо директно искайте торч панел IgG и IgМ.

# 164
Лина, да, има такъв ефект, но при мен положението е добре. От време на време може да се случи по-трудно изхождане.

Общи условия

Активация на акаунт