Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 35 541
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
G•H•,попитай да ти изпишат нещо друго за крампите или да увеличиш дозата ако пиеш магнезий.Наистина е много некомфортно така.И  при мен има дни,които се чувствам като инвалид.Тези 2 месеца последните май ще са най-тежки.Иначе забелязвам,че май се потя и аз.Не е много,но между краката и под гърдите като се събудя ми е мокро.Сигурно защото най много съм надебеляла там.

# 631
  • Варна
Да попитам за сърдечните тонове каква е практиката за следене? Аз съм в 29г.с о до сега не са ме слагали. Следващата ми консултация се пада в 32г.с дали тогава ще почнем чак или 🙄

# 632
nikolaja, моята АГ, ако няма притеснения ги назначава от 34 г.с.

Вчера бях на преглед, утре съм на фетална. Бебо вече е 1400г, при мен всичко върви добре. Шийката излезе къса, но е затворена и няма какво повече да направим така или иначе. АГ е съгласна за нормално раждане, даже подкрепя да пробваме. В 37 г.с. ще махнем песара, ще спрем лекарствата и ще видим какво ще става. 😅
Взех си колан за бременея и много помага за тежестта и кръста, но и мен редовно ме болят глезените...
Предната бременност въобще не се чувствах толкова тежка, тромава и не се клатушках, когато се уморя 😂😂😂 А бях 10кг по-тежка....

Някой да е виждал next to me кошара, която напълно да и пада преградата?

# 633
  • Пловдив
Nikolaja, да, обикновено горе-долу тогава започват тоновете, разбира се ако нещо не налага по-ранното им следене. И моят следващ преглед е 32 г.с. (навършена) и попитах АГ дали ще започваме с тонове, за да знам как да си предвидя времево отиването ми в кабинета (че нямах съвсем ясен спомен преди 4 години кога сме ги започнали 😀). Та потвърди ми - първите тонове ще са тогава.

За болежките - нямам кой знае какви все още, естествено по-тромава се чувствам, клатушкам се като пингвин, малко ми е трудно завъртане/ставане, че е хубаво и да не се натоварват коремните мускули, но щом успявам още да смогвам на темпото на баткото и да катеря доста етажи пеша, не е зле положението 😀 Имах крампи преди няколко седмици, АГ ми увеличи магнерота и утихнаха.

# 634
  • София
И аз втора нощ изкарах в безсъние...и рев. Много мисли в тази глава, много притеснения и малко измислени проблеми, чисто по женски. Хем знам, че е нормално, хем ми е кофти...и се чувствам като парцал от цялото това неспане.

Отделно от известно време ме боли кръста, по-скоро по-надолу в областта на дупето. Боли ме като се навеждам и като си вдигна десния крак и след това стъпя на него. Някоя от вас има ли подобна болка и как я бори?

# 635
Като ви чета и направо ми иде да запаля свещ 😔 На мен нито ми тежи, нито ме боли нещо, нито съм спряла да спя като пън. Честно ви казвам, продължавам да не се чувствам бременна дори, ако изключим постоянните боксови мачове в корема. Вчера обикалях магазини и после хапнах, даже май преядох, и вечерта ме болеше таза ниско долу. Но го отдавам на това, че бях на крак почти цял ден.

# 636
Аз бих посъветвала да се изхвърляте много за шишета аз не съм използвала, чак сега когато го отбих му правя мляко с мед преди да заспи и пие от шише, иначе преди това имаше две на адвент със сламка за сок.
Внимавайте с млякото и меда преди сън, защото това е голяма предпоставка за развитие на множество кариеси на млечните зъбки. Знам, че много родители го практикуват, за да е спокойно детето, но не пренебрегвайте и зъбките. От началото на годината имам поне 3 деца с кариес на ранното детство, в следствие от мляко с мед преди сън.

# 637
Ох forest_girl, искрено ти съчувствам. Аз май успях да поспя тази вечер и въпреки многото въртене.

За магазини сред изброените гледам и Raya toys, Дундьо и дори Аико.

Тонове започват да се следят от 30-та седмица по принцип, но винаги може да се назначат по-рано или по-късно по преценка на Аг. За мен нямаше предпоставка за по-ранно следене, но АГ каза хайде и аз изпълнителна си записах час.

Ние също коментирахме, че ще се борим за естествено освен ако няма нещо притеснително.

# 638
То всяка бременност си е различна.Като чета,повечето сме със сходни оплаквания.Мен повечето ме изнервя точно тези болки и факта,че трябва да се ограничавам от движения,храна,запек,приемам 100 вида лекарства вече 4 месеца,все трябва да се пазя от нещо.Въобще живота ми се промени драстично.Ахс появата на бебето още повече ще се промени.Но няма как,трябва да бутаме

# 639
Deni пия по 3х2 магнерот не знам дали може да ми се увеличи повече или ще трябва да стискам зъби..

Esmer22 зная, благодаря те и без това са му развалени, от преди това и сега на 1 ви е на зъболекар ще видим какво е.

# 640
И аз се дърпах ама писах на док и ще ходя за магнезий изписа ми на Биолектра 365 разтворим.
Клатя се,тежи ми ....сега и направо накуцвам от болка🤯
Снощи не съм спала едно задари тези причини и каката дойде при нас,сумти с носа,върти се.🤯
И на мен ми е топло,леко се потя около деколтето някъде сякаш,но не е често ама аз спя завита и съм до парното 😁
Изобщо ми тежи повече от първата б.
Леко са различни.
Ама все си викам айде това да е някоя спукана вена и прасец 🍀

# 641
Дайте съвет за запасяването с памперси, моля. Нямам идея какъв размер и колко да вземем като за начало. Препоръки за брандове също не връщам.

# 642
  • Пловдив
GH, мисля, че това е максимумът (3х2). Говори с АГ примерно да пробвате с Диаспорал (или примерно микс 3х1 магнерот + диаспорал, срещала съм го като практика), може просто конкретната форма да не е твоята. Диаспоралът на мен ми действаше доста добре откъм крампи и контракции, но много ме разхлабваше.

zoya, бих взела 1 пакет (по-малък) 1ца и вече след това 2ка. С баткото много харесвах Pampers Premium, после открих и Huggies. Сега мисля направо Huggies да взема. За Пловдив мога даже да ти кажа откъде има на добра цена, спестява се и от доставка (Премиума също от там купувах освен ако не го намеря някъде на добра промоция) - Вноски стоки е страницата във ФБ, физически се намират на Пере Тошев 77. Мисля, че имат и безплатна доставка до адрес над 100 лв в рамките на Пловдив. От там взимах и нон-био прах за пране, който преди време коментирахме.

# 643
Благодаря много за препоръките, ще го посетя магазина. Relaxed

# 644
Момичета, аз имам едно малко странно питане... Вие кихате ли? 😳 Звучи налудничаво, но от началото на втори триместър не спирам, като започна по 6-7 пъти последователно и така по цял ден и по цяла нощ. Има ли някаква връзка с бременността, нещо носа да ми е станал по-чувствителен, или знам ли... Никога преди не съм била чак така, направо ме подлудява.
Чистя прах, сменям чаршафи, правя си всичко както до сега, не знам как от нищото се отключи това безумно кихане 😳

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 11:08 от pauly

Общи условия

Активация на акаунт