Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 918
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/changing-tables-nur … ane-4-br/30199283

Аз ще заложа на тези тъй като няма да заемат място върху самия повивалник, а се закачат отстрани. Цената ми се вижда напълно приемлива.

# 406
https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/changing-tables-nur … ane-4-br/30199283

Аз ще заложа на тези тъй като няма да заемат място върху самия повивалник, а се закачат отстрани. Цената ми се вижда напълно приемлива.

И аз взех тези, поне за казметиката, мръсните памперси и т.н. Сложихме ги на повивалника и всичко изглежда супер удобно. Иначе отделно си поръчах разни органайзери от Виденов, имаше много приятни десени и не бяха скъпи.

А като сме подхванали темата за леглата и понеже ние също възнамеряваме да вземем сгъваема кошара на първо време, имам една чуденка относно матрака. Тези обемните матраци за дървена кошара тип Пиер Карден и iSleep, стават ли и за сгъваема, или са прекалено тежки и обемни за конструкцията? Не искам да взимам сгъваем матрак, защото бебето ще си спи на него постоянно, но не ми е ясно и кои тип е подходящ за сгъваема кошара.

# 407
Нашия е на Пиер Карден, не знам за сгъваеми кошари дали е подходящ, но определено не е тежък и не мисля, че би натежал на конструкцията

# 408
Бих пробвала сутиените от шейн, но отговарят ли си на номерата?

Моето бебече ( 22гс е сега) също понякога по 2-3 дни се закротва, но мисля че вс е наред и онзи ден на фетална си стана ясно, че си е добре.

И аз мисля на тези белите икейски да заложа въпреки, че не са кукленски.

# 409
Бих пробвала сутиените от шейн, но отговарят ли си на номерата?
Ами бих казала, че да... Ще ви се стори безумно сигурно, но аз цял живот съм с малки гърди и не знам точно кой размер сутиени нося, не си знам чашката и изобщо не разбирам от размери сутиени... 😬😀
Сега ми пораснаха гърдите, а и гръдния кош ми е сравнително широк, така че си поръчах XL и са ми супер. Според мен си отговарят

# 410
  • Пловдив
Mariya26, за спалните бих взела някоя дървена компактна (не тип трансформиращи). На първо време разбира се и Некст ту ми е добра идея ако ти се отделят допълнително средства, но при всички положения 5-6 месец ще трябва да се измисли друго решение без значение в коя спалня спи (като цяло не си и прави планове от сега, че децата силно могат да те изненадат с предпочитанията си къде да спят 😂).
За долния етаж (ако идеята е да спи там през деня) бих взела сгъваема, която ще мога да си използвам и при пътувания. Шезлонг изобщо не е добра идея за спане, гнездо би ставало ограничено време (първите няколко месеца в най-добрия случай).

За организиране - тези белите икейски са доста удобни и на добра цена, но аз ползвах основно коша за памперсите и закачалките (учудващо не усещах миризми). Останалите неща ми бяха подредени в тип кошнички на рафтчетата отдолу (бях с повивалник Gulliver). Между другото да похваля и тези кърпи https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/baby-textiles/ba … 0-10-br-/40054538, супер са за бързо подсушаване, много бройки са и директно ползвах и в коша за пране. С момченцата също са много удобни за покриване при смяна на памперс, за да се избегнат фонтани 😂

# 411
Мерси Карина! Вероятно ще те послушам, защото тези трансформиращите не ми харесват много като дизайн. За сметка на това, тези от Икеа най-чистичките и прости са ми много на сърце. Благодаря на всички за съветите Simple Smile

# 412
Здравейте, днес бях на преглед и всичко беше наред. Бебето се е обърнало с главично, последния път беше седалищно. В 28г.с. съм.
Имаше обаче нещо, което мен ме притесни, а акушерката каза, че е добре. Как считате кръвно 136/73? Не е ли малко високо? Забелязах още преди 2-3 месеца как леко се покачи горната граница на 120-125. И така се беше застопорило (попринцип съм с 110/70). Но сега още се е вдигнало. Има ли и други с такова кръвно?

# 413
На мен  на последният преглед ми беше 135/85 и ме пратиха  на кардиолог. По принцип беше еднократно вдигане и сега при следене 3 пъти на ден нямам покачване. Иначе при прегледа ми предписаха хапчета ежедневвно.

# 414
MisS_Sunshine_,може би горната граница е малко висока.Забелязаля съм,че дори малко отклонение в кръвното към по-високо,се изписва нещо на жените.Говоря за други теми,тъй като ги чета от време на време.Тук май още не сме обсъждали кръвното.Но това е мое мнение.Моето винаги е ниско,под 120

# 415
Мен ме караха просто да си взема апарат за кръвно и да меря 3-4 пъти на ден и така 1 седмица. Това, когато ми отчетоха 140 на 90 кръвно поредната бременност. Не съм вдигала повече от това и не пих хапчета заради него, пих тогава заради много висок пулс обаче. За кардиолог в София мога да препоръчам д-р Кавкова.

# 416
Благодаря Ви за отговорите. В Англия съм и тук считат кръвно при бременни до 140 за нормално, не знам дали и в България е така.
Хапче на доста по-късен етап биха изписали. Иначе нямам никакви оплаквания, не знам при такова кръвно вероятно не трябва и да имам.
От друга страна забелязвам, че всеки път като ми мери кръвното ме хваща от вратата още и постоянно ме пита нещо, докато го измерва, освен това го прави от дясна ръка. Предния път, когато беше 128 горната граница и пак така я попитах. Понеже се е покачило, дали е нормално. Каза, ами ние говорим, мърдаме, ти досега си качвала стълбите…… и си казах “е, като знаеш така, защо не го направиш като хората”…
Май ще си купя апарат да си го меря.

# 417
Момичета колко често чистите? Аз си знам че чистя прекалено често но ми се ще да не съм само аз😃 Всеки ден робот, голяма прахосмукачка през ден/два и миене на пода. Бърсане на прах почти всеки ден по лесните повърхности, миене на банята всяка седмица понякога по често, тоалетни по два пъти седмично прозорци веднъж месечно, пералня всеки ден, чаршафи на 3/4 дни домашните чехли мия през 3 дни , пералнята почиствам на 2 седмици .. Апартамента е голям 3 спални  хол кухня баня килер малка тоалетна перално 3 тераси и много се изморявам вече но не мога да спра. Да не говорим по колко пъти на ден имам да събирам играчки и да сгъвам подреждам неща които детето е разхвърляло…сега като го пиша направо си е плашещо но иначе все ми се струва мръсно

# 418
Абсолютно същата съм като теб. По начина, по който си описала. Не си сама. 😁

# 419
Аз няма да казвам, че на фона на описаното ще изляза някоя мърла 😂

Общи условия

Активация на акаунт