Кипър /Тема 2/

• 10 125
  • 172
  •   1
Отговори
# 120
Севернокипърските курорти си приличат почти изцяло с турските курорти. Като обслужване, като обстановка, като заведения... Но ако взимаш с турагенция, сякаш е по-скъпо, защото в пакетната цена влиза полет на България еър до Ла̀рнака (а той оскъпява цената), после трансфер и става сложно. Докато до Бодрум, Анталия и т.н. си има директни чартъри от София и не надуват пакетната цена толкова.

Ако пътуваш без агенция (което според мен е много по-добрият вариант, защото свободата си е най-важното нещо), резервираш хотел от букинг ком например и купуваш самолетен билет до Северен Кипър от сайта на Пегасус (flypgs.com), но дебни, когато има промоции. А такива има много често. Скоро имаше за всички "flight connections", тоест полети с прекачване, то става в Истанбул и цените бяха наполовина.  Днес например няма промоция, кликнах на произволни дати,  София-Северна Никозия ми го дава 84 евро, а обратно 78 евро. Като има промоции цените падат.

От летището има трансферни автобуси "КъбХас" (https://kibhas.org) за Никозия, Гирне, Газимауса, Лефке и Гюзелюрт.
Пътувах през септември с КъбХас, коректни са и имат добра организация. Тогава си купих билет от офиса в Гирне, откъдето тръгват бусовете към летището, но онлайн е с 10% отстъпка.

# 121
Севернокипърските курорти си приличат почти изцяло с турските курорти. Като обслужване, като обстановка, като заведения... Но ако взимаш с турагенция, сякаш е по-скъпо, защото в пакетната цена влиза полет на България еър до Ла̀рнака (а той оскъпява цената), после трансфер и става сложно. Докато до Бодрум, Анталия и т.н. си има директни чартъри от София и не надуват пакетната цена толкова.

Ако пътуваш без агенция (което според мен е много по-добрият вариант, защото свободата си е най-важното нещо), резервираш хотел от букинг ком например и купуваш самолетен билет до Северен Кипър от сайта на Пегасус (flypgs.com), но дебни, когато има промоции. А такива има много често. Скоро имаше за всички "flight connections", тоест полети с прекачване, то става в Истанбул и цените бяха наполовина.  Днес например няма промоция, кликнах на произволни дати,  София-Северна Никозия ми го дава 84 евро, а обратно 78 евро. Като има промоции цените падат.

От летището има трансферни автобуси "КъбХас" (https://kibhas.org) за Никозия, Гирне, Газимауса, Лефке и Гюзелюрт.
Пътувах през септември с КъбХас, коректни са и имат добра организация. Тогава си купих билет от офиса в Гирне, откъдето тръгват бусовете към летището, но онлайн е с 10% отстъпка.

Горещо благодаря,  diziler! Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

# 122
Здравейте, дали можете да препоръчате бюджетно място за отсядане в Пафос в близост до хубав плаж, разрешен за къпане. Без кола сме . Смятам да купя самолетни билети София-Пафос и да ползвам градски транспорт. Ще се радвам на препоръки за район, в който да търся.

# 123
Преди пандемията бяха в King's Hotel, Пафос. Не е скъп хотел, а има басейн, на комуникативно място е, близо до спирката на автобуса (който прави връзка с летището). За няколко минути пеша и сте на плажа (Lighthouse beach), става за къпане, през октомври беше тогава, доста топло. А в обратната посока от хотела ... няколко минути и леко катерене... сте в историческия център. Близо до хотела има голям мол, Kings avenue mall, в него има и супермаркет.

Нека другите кажат, това е моят скромен опит. Убеден съм, че има и по-хубави предложения.

# 124
  • Сф
Ние бяхме в апартамент под наем, много доволни бяхме. Ако се интересуваш, ще го изровя

# 125
Veronica Hotel

# 126
Здравейте, предстои ми пътуване до Пафос. От летището до хотела, който е в центъра на града мисля да ползвам такси. Кое приложение мога да използвам?

# 127
  • Стара Загора
Агия Напа си е един от най–големите и известни курорти в Кипър,красиви и чисти плажове.От няколко години имам удоволствието да се насладя на прекрасното чисто море и многото интересни места и  забележителности.
Ето малко мои снимки....

# 128
На нас ни хареса Кипър през март. Топло, но не горещо. Да не става за плаж, но не сме и търсили. Беше спокойно. Разходихме се в Пафос, един ден бяхме в Лимасол, един ден с лодка около острова и последния в гробниците на царете и античния град. Бавно, без да бързаме. Ядохме сладолед, разхождахме се по брега, наслаждавахме се на почивката. На детето му беше първо излизане зад граница и и хареса, на нас също.

# 129
Здравейте, организирам пътуване в последния момент(30.04-03.05) до Пафос. Ще бъдем изцяло женска компания 3-4 жени 😉 и няма да шофираме 😀. Чудя се какъв филтър да дам за нощувките: в центъра или около пристанището. Настройката ни е да ходим по хубави заведения, таверни и дискотеки. Разбира се ще обиколим и всички туристически обекти. Може ли да ми дадете препоръки за район за нощуване и заведения в Пафос? Не знаем времето дали ще става за плаж, но и се чудя дали ще имаме възможност да видим каньона с водопада(предполагам, че няма да има автобус до там и ще трябва да е с такси). Какво таксита ползвате в Пафос, има ли някакви приложения (излиза ми, че няма Uber)?

# 130
По-близо до плаж сякаш по-добре. Аз бях в хотел близо до Kings Avenue mall, хем недалече от плажа (на 6-7 Мин), хем на десетина мин от. центъра. А в този мол има и супермаркет. Отпред пък спира автобусът, който прави връзка с летището. Таксита не съм ползвал, всичко ми беше на пешеходно разстояние

# 131
А някакво хубаво бузуки може ли да ни препоръчате?

# 132
Някой има ли спомен за разписанието  на автобус 711  Ларнака - Агиа Напа oт миналата година  след 18.05 ?  И по-специално дали прави курсове след 22:00 часа.
Това до 18.05 е много рехаво и няма как да хванем автобус  с вечерното кацане в 22:00  часа.

Жегата как е около 1 юни?  Преди десетина години помня адски жеги , но нямам спомен кой месец бяхме, юни или юли беше.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:19 от Hollywood

# 133
Не успях да си открия разписанието от 2024, но намерих това от 2023

# 134
Благодаря за споделеното разписание!
Явно няма да имат късни автобуси след 22:00 часа
И директните трасфери  на Kapno https://kapnosairportshuttle.com/routes/2/en/1 от летището до Агиа Напа не преглагат късни часове, но пък имат денонищни до Никозия.
Явно ще се взима такси. По разни сайтове го дават фиксирана цена от 50 евро на кола.

Общи условия

Активация на акаунт