Кипър /Тема 2/

• 10 172
  • 172
  •   1
Отговори
# 135
А защо не останете за една нощувка в Ларнака? На следващия ден може да се поразходите в градчето и да хванете удобен транспорт към крайната дестинация.

# 136
А защо не останете за една нощувка в Ларнака? На следващия ден може да се поразходите в градчето и да хванете удобен транспорт към крайната дестинация.

Мерси за предложението. Били сме преди много години в Ларнака. Няма нещо интересно.  По спомен  църква Лазар, форта,  крайбрежната с котките на кея и кофти плажа.Grinning

Гледам и времето какво ще е. Да не е някоя  нетърпима жега в края на май месец ,че сутрин в 9 часа  пече  та се  не трае.

# 137
Привет! Ще поразмърдам темата Simple Smile
Търся идеи за хубави ресторантчета с музика и вкусна храна в Ларнака и Пафос . Ако имат и гледка към морето , ще бъде чудесно 😻

# 138
  • Сф
С 2 ръце в Пафос препоръчвам  Atrion Garden. Открихме го последния ерн, хем ни беше под носа. Вкусно, големи порции, атмосферата е много приятна. Имаше още едно заведение с традиционна кипърска кухня, но не мога да се ориентирам по картата кое точно е. Не сядайте на заведенията към пристанището, чакахме над 1 час поръчка, скъпо е, надменно отношение на сервитьори.

https://maps.app.goo.gl/D2QfbcocpBLJmTHT7

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 13:52 от Miraj*

# 139
Здравейте! Обмислям кратка почивка в Агиа Напа от 19 до 22.09. с Уиз до Ларнака. Какви са опциите за придвижване с обществен транспорт, при положение че пристигането е в 22:10 ч. Гледах сайта на Капнос, но няма шатъл до Агия Напа по това време от годината.

# 140
малко трудно същия ден да стигнеш до Ая Напа. на Intercity автобусите са до 22ч. Така че, по-добре, вземи нощувка в Ларнака и на следващия ден към Ая Напа

# 141
Промоция на Пегасус, днес до полунощ. за международни полети от 1 септ. до 25 окт.
Цени от 11 евро + таксите.
И 5 евро за голям ръчен, както и 5 евро за чекиран багаж
https://www.flypgs.com/en/campaigns/9-10-july-international-fare … from-11-eur-taxes

София-Северна Никозия (KKTC) от 77 евро на посока за септември и октомври, както и от 67 евро за ноември и декември (което е и извън промоцията, тоест важи не само днес)

# 142
И пак PEGASUS: Канселиране само за 1 евро на билети до Северен Кипър до 31 октомври
https://web.flypgs.com/booking?utm_medium=email&utm_source=newsl … ontent=ana-banner

# 143
Някой знае ли как може да се стигне от Ла̀рнака до Фамагуста (Газимауса) в Северен Кипър с автобус? Защото на картата е видно, че са доста близо, но ги дели граница. А през Никозия е доста заобиколно.

Междувременно има промо на Пегасус, 50% намаление (без таксите) за полети до Северен Кипър от 1 септември до 22 октомври

Промоцията е от 17 до 20 юли

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 22:21 от diziler

# 144
С автобус само ако е организирана еднодневна екскурзия, има доста фирми които предлагат такива. Иначе от най близкият пропусквателен пункт- с такси и или автобус от северната част.

# 145
Много сложно. Май по-добре да се възползвам от офертата на Пегасус, кацане на летище Ерджан (източно от Никозия) и оттам има автобуси (“КъбХас”) до всички градове в Северен Кипър. Тия минавания на граници, смяна на валута, роуминг и т.н. ме изнервят допълнително. Летище Ерджан е много добре направено, модерно, удобно (летял съм веднъж с Турските авиолинии), има шатъли, но на практика е ОК само за пътуващите до С. Кипър.  И забелязвам как руснаците  пълнят курортите в ККТС, досущ като в Турция. Нямат визи, нямат ограничения. Докато южната част си е в ЕС (те нямат полети до ЕС, искат им визи) и за тях става сложно и скъпо. В Гирне се нагледах на руски надписи и се наслушах на руска реч. (Поне за мен..: неприятно).

А в Република Кипър още не съм видял Лимасол, Ла̀рнака, А(г)я Напа… срамота. Само Пафос.

# 146
Ами ако Ви е неприятна руската реч и надписи, като цяло Кипър не е за Вас. Има много руско говорящи ( влючително и аз)  и в двете части, което може да Ви развали почивката. Руснаците и в двете части в голямата си част не са туристи, а постоянно пребиваващи. В южната част са доста повече, от колкото в северната.
Миналата и по миналата година имаше чартъри с руски туристи в Южен Кипър, през август.

# 147
Няма как, тъй като те са навсякъде. Не само в Кипър.  И в турските курорти, и в египетските, и в тунизийските...  Това са топ местата за почивка и просто човек трябва да може да се абстрахира от тях, да им изтърпи нахалството и крясъците за няколко дни и това е. Иначе трябва да си стоим само тук. (Анталия си е направо руски град вече. Откакто започна войната балалайките са си купили и доста имоти там. По курортите е ясно, че руските туристи са 90%, ама в самия град също вече много от табелите са на руски и се чува само руска реч). Това е положението. Иначе ... трябва да си стоим само в ЕС, за да не ги чуваме и виждаме.

# 148
Има решение, както казвате или стоите само в ЕС, най добре на нашето Черноморие, където може до безкрай да се наслаждавате на украинското нахалство ( което съм сигурна, че съвсем не Ви пречи) или си причинявате тази ужасна мъка с руснаците

# 149
Това с украинците беше ненужен паралел.
Скрит текст:
Изобщо не съм имал предвид войната, когато говорих за нахалството на руснаците, ама явно Вие така го разбирате. (Нищо, че е ясно кой е нападнатият и кой е жертвата в тази война). Имам предвид това, че руснаците са най-нахалните и безпардонни туристи изобщо в света.  Още преди 2010 го забелязах в няколко турски курорта, но в Египет беше нещо уау.  Винаги да се пререждат, винаги да вдигат панаири, нещо ако не им харесва, винаги в ресторанта на ол инклузива да се бутат с лакти и да пререждат, винаги на плажа сутрин да окупират шезлонгите с хавлиите си, после да са най-гръмогласни. Лежиш си и чуваш само как руските тетки си викат по децата "Серëжа, иди сюдаааа", и си длъжен да ги слушаш. На външен ресторант има на съседните маси нидерландци, едва им чуваш гласчетата. Но през 10 маси има руснаци и ги слушат всички. В маршрутки, в автобуси, винаги говорят само на руски на висок глас, говорят на шофьора, сякаш е длъжен да знае руски. В магазин за дрехи влизат и говорят на продавача на руски още с влизането си ... без да питат дали той говори конкретния език. Така си говорят, сякаш той е длъжен да знае. По-нахални и гръмогласни туристи аз не съм виждал. И наблюденията ми са от 20 години, не откакто е започнала войната в Украйна, бъдете рахат. Не съм го обръщал на политика. Говорим си за нахални и шумни туристи, които притесняват останалите.
Най-дразнещото нещо е, че имат чувство за превъзходство над останалите и винаги говорят само на техния си език и смятат, че всички са длъжни да им знаят езика, това дразни адски много. Аз го знам, но не го говоря в държави, които не са рускоезични (Русия, Беларус, Казахстан, Киргизстан... там руският е официален). Те не са нещо повече от останалите. И както ние учим чужди езици и се съобразяваме в чужбина, така и те ще учат.

p.s. И не говорете от мое име, убеден съм, че и украинските туристи са нахални, също както беларуските и всички от "съветската школа". Нагли и безпардонни, навсякъде по света.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 13:40 от diziler

Общи условия

Активация на акаунт