Кипър /Тема 2/

• 10 006
  • 170
  •   1
Отговори
# 150
Излязохме много от темата. Това е Вашата класация за “ най- нахални туристи”, моята е друга. Определено обаче ксенофобията и етническата омраза, които лъхат от последните Ви няколко поста, не са ок.

# 151
Нито има ксенофобия, нито има етническа омраза. Такава имаше при вашето изречение за украинците (и те бяха с ясна препратка за войната), а моите впечатления са за поведението на туристите като такива и то от 2005 насам, не от последните години само. Общи впечатления.  Българите-туристи също не са цвете за мирисане и в повечето случаи се излагаме по света. Ама не знам защо го приемате лично?

И да, за да сме по темата, признавам, че не знаех, че в гръцката част на Кипър се заселват руснаци и живеят там.
За чартърите ми стана странно, защото по принцип са спрени всички полети между Руската федерация и Европейския съюз. Както и между Беларус и ЕС.   Та тези полети може и да са с някакъв stopover в държава, която е извън ЕС (ОАЕ, Грузия, Армения, знам ли). Защото и Северен Кипър е пълен с руснаци, но те идват от Русия през Турция, като ... освен традиционните авиокомпании (с прекачване в Истанбул или Анталия) имат и чартъри, които да речем летят от Москва до Анталия и продължават до Северен Кипър, изсипват половината туристи в Анталия например и после продължават до Северна Никозия.  Защото само това е легалният начин, в Северен Кипър няма полети от други страни, защото само Турция я е признала като държава. И се правят тези врътки със stop over някъде в Турция. За гръцката част ми стана странно, ако има директни чартъри от Руската федерация, защото все пак Република Кипър е в ЕС и правилата важат за всички страни от ЕС.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 14:15 от diziler

# 152
Има доста рускоговорящи в гръцката част. Ние като ходихме това установихме. Даже бях впечатлена от касиерка в Лидл, която говореше на руски 😁

# 153
Абсолютно съм съгласна с мнението, че всички от "руската школа" Simple Smile са нагли и безпардонни и смятат, че всички са им длъжни. Наблюдавано къде ли не по света. И това няма нищо общо с геополитиката.
Ама, стига сме се отклонявали от темата Simple Smile

# 154
В гръцката част на Никозия попаднах и на много индийци, пакистанци... явно е имало голяма бежанска вълна там. И покрай Гирне (в Северен К.) имаше пакистанци и бангладешци. В джамиите влизат много такива. В смисъл, приличат на индийци, но щом влизат и излизат от мюсюлмански храмове,  подсказва достатъчно, че не са индуси. А и по принцип индийците носят златни пръстени, нещо, което мюсюлманите мъже не правят.

# 155
Руснаци в гръцката част има най-вече в Лимасол. По другите места не са чак толкова. Някоя и друга рускиня омъжена може да има, но като цяло се говори, че руската мафия има много имоти, пари, наркотици в Лимасол. Все пак дълги години Кипър беше офшорка, така че е нормално.

# 156
Мога ли да си купя онлайн билет за автобус от Ларнака до Пафос?

# 157
Да, от Интерсити, кликнете на Тикетс.

Или ако е от летище Лáрнака, може и с Капнос.  Може да има и други де...

# 158
  • в града на вечния купон
Здравейте,

Букнах полет за Ларнака с wizz и въпросът е къде да отседнем близо до плажна ивица да ми препоръчате, защото трябва да потвърдя билетите.

# 159
  • Стара Загора
Агия Напа

# 160
Здравейте,

Букнах полет за Ларнака с wizz и въпросът е къде да отседнем близо до плажна ивица да ми препоръчате, защото трябва да потвърдя билетите.
Ако искате в самата Ларнака, до Фоникудес е най-удобно.

# 161
Добро утро от Ларнака!
Една снимчица от снощи Simple Smile
За сега сме очаровани
Само бяхме изненадани, че вчера градския транспорт стачкуваше и нямаше нито един бус от летището до града🤭 но взехме кола от някакво приложение, което ни излезе 2,43€ от паркинга на лщ до марината/ хотела/

# 162
  • Стара Загора
Аз преди два дни се върнах от Агия Напа очарована за пореден път. Не толкова горещо колкото очаквах,чиста вода ,хубава храна и много места за разходки и снимки .

# 163
На третата снимка е ресторантът "на Тони", нали? Simple Smile

# 164
Привет.

Искам да отидем в Кипър средата на ноември.
Доколкото разбирам, тогава времето е хубаво, не е сигурно; че ще става за плаж.
Все пак температурите са поносими, нали така?

Тъй като съм от Варна и искам да пътувам с детето ми за пръв път на самолет, кое бихте ми предложили.
От София или от Букурещ би било по-удобно?
И с коя авиокомпания?
Три дни достатъчни ли са за този период от годината или сезонът е приключил и няма кой знае какво за разглеждане?

Общи условия

Активация на акаунт