Красиви и след брака и детето

• 29 443
  • 709
  •   1
Отговори
# 210
Е да на тебе да ти е добре и на околните да им е приятно. То какво значение има?
Не виждам и да е лошо другите да те харесват и това да ти идва самочувствие и да се ти приятно.
Има и жени, които сякаш завиждат и на детската площадка може да ти кажат - ама ти защо си се гримирала, за къде се контиш ? Ам за където си искам, те кат не искат да не го правят 😂
Иначе се радвам на жените с висока самооценка, чувстващи се добре независимо от нищо(те не биха направили коментар, даже няма да си го помислят), е надявам се и аз да съм така някой ден. За сега съм си суетна 😄

# 211
  • Далечният изток
Да ходим голи викаш... Всички, и мъже, и жени.

# 212
Студено е....

Ако някой ще ходи с "кок", т.е. завързана несресана коса, по-добре се откажете от дълга коса. Хем по-красиво, хем по-удобно и лесно за поддържане.

# 213
Никой не се гласи само за себе си, за да се гледа в огледалото, без поне едно селфи да си направи и да го постне някъде.

Аз се "глася" за себе си. Не нося декоративна козметика ежедневно, но дори когато съм съвсем сама вкъщи, правя си маски на лицето и косата, сресвам се, слагам парфюм, евентуално лека спирала и гланц за устни, обличам си хубави и удобни дрешки, и се любувам на гледката пред огледалото Simple Smile Селфита не правя и не пращам на никого. И по улиците като вървя - оглеждам се във витрините и се усмихвам, защото харесвам това, което виждам. Не само се харесвам, нещо повече - обичам се Sparkling Heart
Стига, наистина ли не си намигате, когато минете покрай огледало? "Хей, това съм аз, здравей, аз, изглеждаш  прекрасно" Simple Smile Аз винаги си намигам.

# 214
  • София
Някакъв процент го правят приоритетно за себе си, някакъв процент приоритетно за другите. Кои колко са и в каква степен, не знам може ли да се измери, но на първите не им пука особено кой какво вярва.

Иначе аз например, не се гримирам. Почиствам, хидратирам, слагам слънцезащитен крем и толкова. Косата поддържам по подобен начин, за формата гледам да се движа и тренирам, единствено на ноктите поддържам маникюр. За мен грижата за тялото се изразява в поддържане на здравето, младостта и естествената красота. Това е за мен обаче, други хора го чувстват по различен начин. Важното е човек да се чувства добре в кожата си и удовлетворен. Аз искам, като се погледна в огледалото, да харесвам това, което виждам. Другите, ако също го харесват, е бонус, но хората харесват различни неща, така че няма как да бъда движена от желание за всеобщо одобрение. Затова и моето е на първо място.

# 215
  • София
АнаИва, не си сама. И аз съм по същия начин. Усмихвам си се, намигам си, радвам си се.
Декоративна козметика ползвам минимум и то само при определени поводи (бананова пудра, спирала, молив за устни и леко оцветен гланц), но всичко друго го правя за лично удоволствие. Имам си 10 стапки сутрин и 10 вечер и никой не може да ми ги отнеме, освен ако не съм изключително недобре.
Ако не се поглезя сутрин и вечер, все едно съм пропуснала нещо съществено и ми е криво.

# 216
  • София
Хаха, АнаИва, и аз обичам да се гледам във витрините Satisfied

# 217
Студено е....

Ако някой ще ходи с "кок", т.е. завързана несресана коса, по-добре се откажете от дълга коса. Хем по-красиво, хем по-удобно и лесно за поддържане.
Късата коса само изглежда по-лесна за поддръжка. Всъщност не е. В продължение на години ходех много късо подстригана. Прическата стоеше добре само при ежедневно миене и стилизиране на косата. Не препоръчвам за пресни мами.

# 218
Ама кои сте вие, да казвате, кой как е по-добре да си носи косата. Направо се изумявам всеки път, колко на сериозно се взимат някои.
На мен ми е важно, хората с които общувам от близо да са чисти и с чисти дрехи, по принцип. Толкова. Как са си вързали костата и дали са гримирани не е моя работа.
А как изглежда човек, много често е проекция на вътрешното му състояние. Аз лично се харесвам, когато съм спокойна и щастлива, пък дори и с вързана коса на опашка.

# 219
  • София
За късата коса потвърждавам. Преди седмица се подстригах. Хем не е прекалено късо, а до нивото на ушите на каре, че и с бретон. От години бях само с дълга коса, но след "връщането от Онзи свят" имах нужда от промяна. Оказа се изключително трудно за поддръжка, защото съм с чуплива коса. Сега я мия по-често, после се налага да слагам кремове и масла, да я суша. Пропусна ли нещо и всеки кичур се изявява със собствено мнение. Надявам се, че ще се попречупи скоро и ще улегне, че ни предстои кръщене на внучката и дълъг престой с нашия малчо при големите дъщери в Италия, та там хич не ми се иска да се правя ежедневно.

# 220
На мен не ми стана ясно защо под кок се разбира точно рошава коса. Има толкова стилни прически тип кок. Моята често е прибрана назад или вдигната, за да не ми пречи. Не бих я отрязала, но е гъста и много дълга, държи топло, детето я дърпа, а и не искам да попада в храната.

# 221
За себе си го правим, основно. По този начин се чувстваме нормално, защото неизрядният външен вид не е нещо приемливо и не ни е комфортно с нас самите, а това от своя страна ще породи дискомфорт и при общуването с другите. И много правилно е отбелязано в един друг коментар, че при анамнезата на психично болен се гледа и външността. Относно дрехите, забелязвам предразсъдъци. Кое не му е секси на клинчето и вързаната коса? Супер секси е, стига тялото да е красиво, защото клинче / независимо дали от няколко левчета от евтина верига или марково и далеч по-скъпо/ стои добре на привлекателно тяло, а в обратния случай подчертава недостатъците и не е много подходящо. Спортно облечената жена е нещо много секси даже, също босата на пясъка на плажа, ако тялото е красиво.  Относно това да ходим голи, почти голи може да стане, в единия от сезоните, и е супер. Три месеца на морето по бански и… пей сърце. Хубаво е. Правили сме го неведнъж. И за имунитета е супер. Но, като цяло, това сегашното мислене на някои от жените, че някакви операции, разкрасителни процедури, дрехи и т.н могат да направят чудеса с нас, не го приемам. Не могат. Всичко тръгва от вътрешната поддръжка на тялото и психиката, която се допълва с външни фактори. Тогава човек наистина е привлекателен. А онези изкуствените, които дишат с фотошопа, са си направо за съжаление, да не напиша за лечение. От снимки и лайкове човек да се интересува не е въобще ок и в такъв случай същият трябва да преразгледа себе си и да си открие и реши проблемите в живота.

# 222
Най-якият кок , който съм виждала си го правеше една колежка от старата ми работа,  като почне да и пречи косата, хваща, навива и си я забожда с един молив. Жестоко се получаваше, някакви кичури изпадат по тила и слепоочията, обаче още по-готино  и стоеше.

# 223
Под "кок' в темата се разбира несресана и завъртяна с ластик, не оформен кок. Каре на чуплива коса и с бретон е изключително трудно за поддържане, такава прическа за тежки, прави коси, разбира се, че ще изисква повече грижа. За всяка коса могат да се измислят подходящи прически, които не отнемат време и много усилия. Моята на каре си стои идеално, без никакви стилизанти и само със сушене, без дърпане с четка. Но ако е съвсем къса, е ужас. При други е обратното.

Ясно, че ако ти пречи и готвиш/храниш, няма да оставиш да се влачат кичури и да ти пречат. Но жени, дето упорстват да седят с дълга коса, а тя и навън, и навсякъде е завързана на някакъв крив "кок" и не я оправят редовно "да не се изтощи дължината"....

# 224
  • France
На мен не ми стана ясно защо под кок се разбира точно рошава коса. Има толкова стилни прически тип кок.
И аз така. Когато косата ми беше дълга, до под плешките, точно на кок ми беше най-удобно. Или на висок тип балерина, или на нисък и отпуснат. А ако имах време и мерак, сплитах и по някоя плитка за допълнителен бохо ефект.

Ирис, този тип кок ни беше фетиш, когато следвахме. Най-добре се прави с четка за рисуване, защото е по-тясна и дълга от химикалките.

Общи условия

Активация на акаунт