Красиви и след брака и детето

• 28 897
  • 709
  •   1
Отговори
# 360
Дали жената ще изглежда добре след раждането зависи от много неща. Някои жени изпадат в депресия, някои жени не срещат помощ и подкрепа от мъжа си и роднините, някои дни се разболяват физически след раждането. Да готвиш, чистиш, гледаш деца, работиш може да смаже и силен организъм. Добави към това и други проблеми и рецептата за запуснатост е готова.
Обратното, ако човекът е обичан, щастлив и се чувства подкрепен, той и ще изглежда така.
Лош външен вид се дължи на всичко друго, но не и на мързел.

# 361
  • Далечният изток
На много неща И на мързел.

# 362
  • France
И мързелът има своята роля, но далеч несъществена. Намирам за нормално да нямаш енергия за странични неща (хубостта например) ако преминаваш през тежък период. Какъвто често е ранното детство за родителите.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 09:00 от Philomena

# 363
  • Далечният изток
Нещо бъркаш. Да нямаш енергия и да те мързи според мен са две коренно различни неща.

# 364
  • France
Може. За мен, персонално, ме мързи, когато нямам енергия.

# 365
Хептен на бгмама сте го обърнали тука...

# 366
От любопитство, след като се споменаха в темата, погледнах участничките в тазгодишния Ерген 3 - нападението на клонингите добре звучи, наистина. На пръв поглед, само едно момиче беше гримирано добре и според възрастта си - гримьорката Васка.

# 367
  • Пловдив
Ох, Янтре, ще ме умориш Grinning
Ами темата ми е тъпа изначално. Аз като се ожених на 25 - ИЗГЛЕЖДАХ на 25, сега съм на 40+ - изглеждам си на годините. Ама той и мъжа ми пооплешивя, понадебеля, понакуцва с единия крак (от проблеми с кръста). Дай сега да се зарежем щото нали не сме вече красиви. Алоу, без операции и магически специални терапии няма нормален човек на 45 да изглежда на 25.
И да, ражданията оставят следи. Имаме стрии, остават ни килограми, които много трудно и евентуално сваляме, аз не ги свалих. Да не говорим за пораженията по вагиналния канал. О, сега ще се изсипят тонова да ми обясняват как ТЕХНИЯ се е възстановил до степен както преди - ма сигурно техния, обаче на повечето не се възстановява. И там разни епизотомии, али - бали. При секцио отслабват мускулите на корема (айде да не си говорим как нечии не са отслабнали, отслабват и още как, това е голяма коремна операция) и остава грозен и голям белег. Гърдите увисват и без да се кърми особено, природата и хормоните се грижат за това. Дайте да не раждаме деца, а?

Времето, възрастта, животът и ражданията оставят следи по нас. Аз си ги нося, те са мои, заслужила съм.

И поне сме живи, от правилната страна на тревата, да си се разхождаме грозни и дебели. Някои и злобни и проклети, аз.

В модерния свят се промъква мнението, и дава отражение и във форума, че ако си грозен, дебел, стар, беден и/или с някакъв недостатък нямаш право да си щастлив и да имаш добра връзка с партньор. Не е ясно изказано, но е видимо. ОСОБЕНО за жените. И за мъжете, но по-малко и особено ако са заможни - няма проблем да са грозни, дебели и стари. Но към жените светът е безпощаден. И натиска да изглеждаме млади и красиви е огромен. Но 40 не е новото 20 колкото и да ни се иска. Телата ни се износват.

Последна редакция: пт, 23 фев 2024, 07:19 от Янтра

# 368
  • София
Разбира се, че възрастта оказва влияние. Въпросът е, че на 40 може да изглеждаш поддържана 40-годишна жена или неподдържана 40-годишна лелка. Същото се отнася и за мъжете.

# 369
Не се вторачвам вече никак във възрастовите промени. Все пак предпочитам да изглеждам оптимално добре спрямо наличните ми качества.

# 370
Янтра, нищо чудно че не изглеждате добре с подобно пораженческо мислене. Вие нямате желанието да изглеждате добре с мъжа ви и подобно писане е много комплексарско. Темата е много хубава даже. Ако считате оперираните постоянно жени за красиви, имате проблем и със зрението, освен с всичко друго. Грозни са, направо обезобразени от пластичните хирурзи. Много жени се възстановяват напълно след раждането и никога не са имали стрии или целулит, включително и след него, както и излишни килограми. Въпрос на себеуважение и уважение към другите. Телата и психиките ни винаги трябва да се поддържат във форма. Много жалко за мисленето ви. На 40 спокойно може да изглеждате като 30-годишна жена с правилния начин на живот обаче, не с n на брой химии годишно. Не, не остават никакви следи ражданията, ако жената преди бременността се е грижила за себе си, никакви. Фигурата е същата, не просто в кг, а в см.  И ако все пак нещо не се е объркало и не е настъпило някакво усложнение по време на раждането, нали.  Здравият човек изглежда добре. Ако има тежки проблеми с колограмите - това е болестно състояние, ако оплешивява - също е проблем, ако кожата му е с тежки проблеми - също е болестно състояние и трябва да се направи нещо. Не 40-годишни жени, 60-годишни съм виждала, които са толкова поддържани и красиви, че будят възхищение у всеки, който ги погледне навън. До природа е, но не само, а и до желанието да изглеждаш, да се чувстваш добре и да се грижиш за себе си ежедневно. Естествено, че когато не искаш да приемаш плодове и зеленчуци, да се разхождаш, да спортуваш, да имаш пълноценен сън, да си смениш старите вехтории, да си поддържаш косата, ноктите и т.н реакцията на организма ще е различна от тази на организмите на хората, които го правят. Да имаш същата фигура след раждането не е чудо/ каквото е във вашето съзнание/, а напълно естествен процес. Да си привлекателен човек не е само някаква суета, а здраве на първо място. И на всеки му е приятно до него да е застанал партньор, който изглежда добре, няма какво да се лъжем.  Стари хора съм виждала, стари, не на 40-50-60 г., които спретнати, облечени добре, ухаещи приятно, слагат в малкото си джобче хората с мислене като вашето. Но те са такива, защото не са се отказали, в десетилетията назад, да се грижат за себе си. 70-годишни изкачват планини, които са непреодолимо препятствие за 30-годишни. Каквото е мисленето - такъв е и животът, външността, семейството, психиката, успехите… всичко. Тук има една майка с пет деца, която не е потънала в битовизмите, а майки с по едно дете не знаят на кой свят са, занемарили са се, не се развиват и са живи умрели. Както казах, въпрос на възприятия и желанието принципно да направим или не нещо, не само за външността си.

# 371
  • Далечният изток
Аз не искам да изглеждам по-млада, искам на 50 да изглеждам добре като за 50-годишна. Затова горе-долу полагам някакви усилия. Но определено просто имам добър ген.

# 372
Янтра, нищо чудно че не изглеждате добре с подобно пораженческо мислене. Вие нямате желанието да изглеждате добре с мъжа ви и подобно писане е много комплексарско.
Между другото, Янтра изглежда много добре-съразмерна, стегната едра жена, въобще не е дебела, а с по-плътна фигура. Надявам се да ме извини, че я коментирам, но е по казвала снимки.И спортува редовно.

Иначе, без сериозни интервенции наистина е почти невъзможно да се "свалят" години. Друг е въпросът, че с напредването на годините разликите поизчезват. Ако сравним момиче на 20 и жена на 30,обикновено има съществена разлика. Но в масовия случай жена на 50 и на 60 изглеждат еднакво.

Аз мисля, че да изглеждаш добре не означава да изглеждаш 10-15 г по-млад. А да си с приятна, чиста, свежа кожа. Не става въпрос за бръчки, а за това, че ако спиш достатъчно, спортуваш , не преяждаш, не пушиш и не злоупотребяваш с алкохол, макар и с бръчки, кожата има приятен вид. Косата, както се писа вече да е с добра подстрижка, да не се виждат два пръста бели корени или пък черни, ако се изрусяваш. Грижа за ноктите, не е казано да са в цветовете на дъгата и с инкрустации като в царска корона, а подравнени, чисти, дори с безцветен лак, пак правят приятно впечатление.
Разбира се, за всеки критериите са различни.
Критериите на показаното в 3 сезон на Ергена, обаче надминава всякакви разумни граници на естетиката, друга тема

# 373
  • София
Аз не искам да изглеждам по-млада, искам на 50 да изглеждам добре като за 50-годишна. Затова горе-долу полагам някакви усилия. Но определено просто имам добър ген.

Точно така.
Да се напъва някой да изглежда по-млад е напълно нереалистично, но това не пречи да изглежда прекрасно за годините си.

# 374
  • София
И за мен стремежът не трябва да е да изглеждаш 10+ години по-млада, а добре за годините си и определено не по-възрастна. Генът е важен, но това какво правиш с този ген, може коренно да промени нещата. Между другото, "за годините си" също е относително понятие, защото едно време хората са се състарявали много по-бързо. Храненето, здравеопазването, разликите във физическия труд, това са все неща които са спомогнали за увеличаването на живота и качеството му. А на мен това ми е най-важно - качеството, и стремежът ми е да подобрявам това, което зависи от мен, защото достатъчно много неща не зависят, та да си вредя и сама с останалите.

Общи условия

Активация на акаунт