Красиви и след брака и детето

• 28 836
  • 709
  •   1
Отговори
# 540
  • France
Едно време гинекологът ми каза, че ⅓ от жените отслабвали при кърмене, ⅓ качвали, а последната ⅓ оставали същите.

При мен наистина беше видимо след като отбих. За 2 месеца отслабнах с 2-3 кг.
Мая, пролактинът скапва мускулите и можеш да задържаш вода.

# 541
maia, не оспорвам твърдението ти ,казвам само,че мислех,че е обратното 🤷‍♀️
Научно доказан факт е, че кърменето на поискване /средно 12 кърмения на денонощие/ гори около 400-500 ккал. При еднакво хранене, кое е логично според теб?

# 542
Елифче, не знам как са били всички в миналото, но като ми каза баба ми, че нито тя, нито другите около нея са си епилирали краката... През ум не им минавало. Иначе прически, бижута, модни дрехи... Ама... Sad

# 543
Лорелада ,моята баба пък се чуди защо се бръснем като цяло включително интима,казва,че тя никога не го била правила само,когато раждала в болницата са я бръснели 🤣 казах й,че в 21 век всички жени се бръснем и ще е странно ако не го правим 😃

# 544
Ама подкрепяйте тези научни факти с реални източници, колко пък да е сложно да се даде линк. Че някои твърдения, не са баш така.
Ето линк, https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … JUDYU6dVtLJH1fs4R

# 545
Така е раждалите жени по-бързо се състаряват, но живеят по-дълго.
Исках да кажа че сега са измислили лек за много от "екстрите" на бременността и раждането, има и информация и превенция. Едно време не е било така, жената да яде за двама, пък и нали като е омъжена вече кой ще я гледа - да ходи космата, със стрии, да и окапят зъбите(от липса на калции) , косата заради хормоните също. Сега има изобилие от решения за повечето проблеми. Има упражнения за тазово дъно, има мазила, спец. сутиен против увисване, има против разширени вени мазила. Едва ли са на 100% ефикасни, но поне малко да са е полза. Едно време жената като се бракува на 20,на 25 вече след 2 деца, на никой не му е пукало за естетика, важното е било да ги изпишат здрави пък останалото подробности. На 35 вече на лелки са приличали. Кой е чувал за диети, фитнеси, пилатес и подобни? Като на 25,30 е 100 кила, стрии, хемороиди и разширени вени, такъв и бил късмета.
Сега не е така.

# 546
Ама подкрепяйте тези научни факти с реални източници, колко пък да е сложно да се даде линк. Че някои твърдения, не са баш така.
Ето линк, https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … JUDYU6dVtLJH1fs4R

Е как това би трябвало да обори моето твърдение, след като то го пише същото още на третото изречение. Нали точно това казах - кърменето изразходва около 400-500 ккал. Хората са си го написали.

# 547
Лори, Ради вече е отговорила - обезкосмяването не е било на мода, интимното още по-малко. Имали са други стандарти за красота, но грижа не е липсвала. И понеже модата се върти, след едни 50 години, ако космите станат пак актуални, ще има да ни се смеят внучките Joy

Ейй, това с мазилата вече ми стана любимо Simple Smile)) Някой писа назад за крем за стесняване. Не разбрах на какво, ама дайте линк. Жените обичаме да се стесняваме Wink

Елейн, втори път ще те цитирам, ама моля ти се, стига глупости на кг за едно време! Я, кажи кое е твоето "едно време" и кои са ти източниците за него?
...
Едно време не е било така, жената да яде за двама, пък и нали като е омъжена вече кой ще я гледа - да ходи космата, със стрии, да и окапят зъбите(от липса на калции) , косата заради хормоните също.

Едно време жената като се бракува на 20,на 25 вече след 2 деца, на никой не му е пукало за естетика, важното е било да ги изпишат здрави пък останалото подробности.

Кой е чувал за диети, фитнеси, пилатес и подобни?
ПП - да изпишат жената и бебето здрави винаги и по всяко време важи и е приоритет!

# 548
  • France
Но като сметнеш, че първите месеци след раждане не може да спортуваш и ето как делтата се нулира. Плюс ефектът на пролактина върху съществуващите мускули, които дори и в покой изискват повече енергия и воала. За едно уравнение трябва да се вземат предвид всички неизвестни (и известни) Wink

# 549
Лорелада ,моята баба пък се чуди защо се бръснем като цяло включително интима,казва,че тя никога не го била правила само,когато раждала в болницата са я бръснели 🤣 казах й,че в 21 век всички жени се бръснем и ще е странно ако не го правим 😃
Романът "Нощем с белите коне" на Павел Вежинов, емблематичен за края на 20в и великолепен филм по романа  с Иван Иванов, вечна му памет. В този филм или в литературното произведение, героинята вече решена на аборт, след тежки и мъчителни размисли, избягва съвсем преди манипулацията. И обяснява на любимия:"Искаха да ме обръснат" с нотка на шок в гласа, като след нечувано унижение го е приела. Така де, менят се модните.

# 550
Като млада майка ще кажа отново ,че всичко е въпрос на избор .( изключваме медицински проблеми)
7 дни след естествено раждане аз тренирах .
И наистина тези всички неща който говорят жени с повече опит на по младите за 24 -48 часа раждане , шевове ,болки , после колики ,зъби.. Не е нужно ! Гледайте положително на нещата и на живота .

# 551
  • София
Едната ми баба нямам представа дали се е обезкодмявала, защото си е родила децата много късно (дори и по съвременните стандарти) и беше много възрастна в съзнателния ми живот, че да говорим на тази тема. Другата обаче ми е разказвала как се е научила още от нейните майка и баба да маха всичко - викали една комшика туркиня веднъж месечно, която правила смес от горена захар и още нещо и ги епилирала изцяло от врата надолу.
Та и тогава си е било до жена и до разбирания. Ама това преди комунизма. После и аз помня космалаците по плажовете.

# 552
  • France
Тук, във Франция, ти забраняват. По-скоро горещо ти препоръчват да си направиш първо рехабилитацията на тазовото дъно и коремната стена. ЗК поема 10 сеанса, към които могат да се прибавят и още при нужда. Тази рехабилитация почва поне 40 дни след партума. Целта е да се избяга (или поне намали) риска от пролапс и диастаза. Предвид, че аз тренирам маратонско бягане много внимавах да съм изрядна в препоръките.

# 553
Лори, Ради вече е отговорила - обезкосмяването не е било на мода, интимното още по-малко. Имали са други стандарти за красота, но грижа не е липсвала. И понеже модата се върти, след едни 50 години, ако космите станат пак актуални, ще има да ни се смеят внучките Joy

Ейй, това с мазилата вече ми стана любимо Simple Smile)) Някой писа назад за крем за стесняване. Не разбрах на какво, ама дайте линк. Жените обичаме да се стесняваме Wink

Елейн, втори път ще те цитирам, ама моля ти се, стига глупости на кг за едно време! Я, кажи кое е твоето "едно време" и кои са ти източниците за него?
...
Едно време не е било така, жената да яде за двама, пък и нали като е омъжена вече кой ще я гледа - да ходи космата, със стрии, да и окапят зъбите(от липса на калции) , косата заради хормоните също.

Едно време жената като се бракува на 20,на 25 вече след 2 деца, на никой не му е пукало за естетика, важното е било да ги изпишат здрави пък останалото подробности.

Кой е чувал за диети, фитнеси, пилатес и подобни?
ПП - да изпишат жената и бебето здрави винаги и по всяко време важи и е приоритет!
Източниците са ми хората, още има живи. От комунизма. Факт, красотата не е била приоритет, да се поддържа жената нямало е и с какво, да спортува също. Имало е една, две маски с трици и глина и това е, сега апарати и процедури хиляди.
 Да, естествено че е приоритет, но преди щом са здрави, мърдат майката и бебето са си изпълнили задачата. Никой не се е интересувал тая жена ще сваля ли кг, дали е изсипана, дали се напикава, как се възстановява. Сега има консултанти, диетолози, треньори, дерматолози.
 Крем за стесняване на вагината-на мен ми е съмнителен, китайски. Някъде бях попаднала, но за съжаление са ми изтрити снимките. Наскоро попаднах и на маска за повдигане на дупе😂. За всичко са помислили.

# 554
Родих в Германия дъщеря си ,сега очакваме второ дете но вече сме в България. 
Всичко в живота е личен избор , какво да ядеш ,какво да правиш или да не правиш. Иска ми се просто да казваме една на друга хубавите неща от това да имаш семейство,  от това да бъдеш майка,  хубавото на това да си бременна.  А не тази злоба която я има в жените. 
Не всичко в поддръжката на жена е до финанси . А много хора го свързват с това. 
Организираност и личен избор .
Това ,че не тренираш или не ядеш здравословно не те прави лош човек.
Отношението една към друга това вече е друго.

Общи условия

Активация на акаунт