Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 434

• 41 004
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Хвърлям по едно око на сериите на ДП, които вървят в момента по Диема Фемили и веднага почвам да се ядосвам на Нарето. Това са първите от тези, най-неприятните серии, в които вече съвсем без причина Нарето  продължаваше да не прощава на Санджар, да ревнува, да върши глупости и да се държи нелепо с него, а в същото време с Гедиз си разговаряше и въртеше очички, независимо че вече беше ясно кой е издал Санджар на полицията, независимо че Гедиз пише сега чекове на поразия, за да разори фирмата, независимо че помага на докторката и Менекше в пъклените им дела.  Това са сериите, в които сценарият почна съвсем да издиша, а Нарето тотално деградира. Жалко, наистина жалко и слава богу, че после дойде Мави, за да стане историята по-нормална, по-смислена и по-приятна за гледане.

# 466

Добро утро момичета Two Hearts
Хубав и успешен ден!

Чай, кафе и хубава книга -  идеята на Елиф и Йомер за нормален, обикновен живот!

Burkina Two Hearts
СЦ беше такъв, после се разбра и част от задкулисието. Евала на тези които съумяха да "докарат" кораба до крайната цел.

# 467
Здравейте момичета.
Хубав и усмихнат слънчев ден.

Един усмихнат Мустафа Булут от мен.

Благодаря за всички новини и красоти, които сте сложили.

Скрит текст:
Аз пак тичам по болници.

# 468
  • Пловдив

Здравейте по обедно време с усмивките на Тахир и Фара.
Дано имаме и новини.

# 469

Така ще сме - по обяд с Тахир и Фара, следобяд  със Санджар и Мави...
А довечера с Йомер и Елиф...

# 470
  • Пловдив

Днес Али Билгин, режисьорът на филма "Една любов, два живота" сложи в сторито си тази снимка.
Спомен, който ни кара да мислим, че този проект му е много любим. Да припомня, че във филма играе и майката на режисьора - Ипек Билгин. Тя бе майката във филма на Умут Атай страдаща от Алцхаймер.

# 471

А на мен страшно много ми допада визията му през този период.
Усмивки за хубава вечер!

# 472
Здравейте на всички!

Преди много време (или поне така ми се струва) в един момент някак попаднах на тази тема и филма "Каква е вината на Фатмагюл" - тогава той вървеше в Турция, а тук едни неуморни дами го превеждаха. Това беше първата ми среща с Енгин.
След това изгледах и "Малък септемврийски проблем", който силно ме впечатли. После животът ме отнесе на различни посоки и съвсем наскоро, зимата, някак пак започна да ми се гледа нещо дълбоко, с хубава актьорска игра, хубав сюжет, не някакви плоски или повърхностни истории. Така се сетих за Енгин, влязох в бг-мама и какво да видя - темата е тук, преводите продължават, а се е натрупал и богат филмов материал.
Не съм много по писането във форуми, затова и не съм писала досега.
Иска ми се обаче да изкажа възхищението си от Мариана за усилията всичко свързано с Енгин да има български превод, знам, че не е само тя, възхищавам се и на  Марта_49, на всички, които са ангажирани с преводи и поддържане на тази тема!

Изгледах "Казвам се Фара", много ми хареса.

Реших да започна и другите филми, които е наснимал. Толкова е хубаво да го има налично всичко с български субтитри, и какъв труд, време и усилия са това само, от сърце ви благодаря много!!!

В момента съм на "Дъщерята на посланика". Точно стигам до този повратен момент със смяната на героинята и ми се струва толкова странно. Чудя се какво точно се е случило? Дали би могло някой по-наясно да сподели? Търсих из старите теми, но нещо не успях да намеря... какво задкулисие е имало? Защо напуска така Неслихан? И защо просто не са приключили филма? Опитвам се да си обясня,  тъй като така разказана до тук историята, с тази любов и нищо друго, ми се струва много нелогично за Санджар свързването с друга жена..
Иначе играта на Енгин е..разбира се...един път...

Още веднъж много ви благодаря за това "място" и всички тези "ресурси"!
Понякога, когато имам труден момент, си потъвам с някой филм от тук...

Бъдете живи и здрави!:heart:

Burkina Two Hearts
СЦ беше такъв, после се разбра и част от задкулисието. Евала на тези които съумяха да "докарат" кораба до крайната цел. [/b][/color]

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 22:30 от Щастливата

# 473
Здравейте на всички!

Преди много време (или поне така ми се струва) в един момент някак попаднах на тази тема и филма "Каква е вината на Фатмагюл" - тогава той вървеше в Турция, а тук едни неуморни дами го превеждаха. Това беше първата ми среща с Енгин.
След това изгледах и "Малък септемврийски проблем", който силно ме впечатли. После животът ме отнесе на различни посоки и съвсем наскоро, зимата, някак пак започна да ми се гледа нещо дълбоко, с хубава актьорска игра, хубав сюжет, не някакви плоски или повърхностни истории. Така се сетих за Енгин, влязох в бг-мама и какво да видя - темата е тук, преводите продължават, а се е натрупал и богат филмов материал.
Не съм много по писането във форуми, затова и не съм писала досега.
Иска ми се обаче да изкажа възхищението си от Мариана за усилията всичко свързано с Енгин да има български превод, знам, че не е само тя, възхищавам се и на  Марта_49, на всички, които са ангажирани с преводи и поддържане на тази тема!

Изгледах "Казвам се Фара", много ми хареса.

Реших да започна и другите филми, които е наснимал. Толкова е хубаво да го има налично всичко с български субтитри, и какъв труд, време и усилия са това само, от сърце ви благодаря много!!!

В момента съм на "Дъщерята на посланика". Точно стигам до този повратен момент със смяната на героинята и ми се струва толкова странно. Чудя се какво точно се е случило? Дали би могло някой по-наясно да сподели? Търсих из старите теми, но нещо не успях да намеря... какво задкулисие е имало? Защо напуска така Неслихан? И защо просто не са приключили филма? Опитвам се да си обясня,  тъй като така разказана до тук историята, с тази любов и нищо друго, ми се струва много нелогично за Санджар свързването с друга жена..
Иначе играта на Енгин е..разбира се...един път...

Още веднъж много ви благодаря за това "място" и всички тези "ресурси"!
Понякога, когато имам труден момент, си потъвам с някой филм от тук...

Бъдете живи и здрави!:heart:

Привет, Щастливке! Smiley
Аз пък открих и се присъединих към общността на Енгиновите фенки по времето на създаването и излъчването на "Дъщерята на посланика" (ДП). Преди това бях гледала 2-3 турски сериала по телевизията, но в началото на пандемията по стечение на обстоятелствата бях затворена 3 месеца и половина  сама в къщи и случайно ми попаднаха преведените серии на "Мръсни пари и любов". Ако не си го гледала - непременно! Той и "Фатмагюл" за мен са двата върха на турската дизи-индустрия.  По различен начин, с различни достойнства, но ГОЛЕМИ и двата! След това изгледах многократно и абсолютно всичко останало  с Енгин. "Ако бях облак" също е изключителен сериал, ако не си го гледала - непременно. Също "Бягство" - непременно! За  филмите, освен "Малък септемврийски проблем", който е най-хубавият филм, който аз лично съм гледала в този век,  също "Една любов, два живота", "Лек път"...
Що се отнася до ДП, не ми е никак приятно да се връщам към дразгите и неприятните взаимоотношения  с феновете на Неслихан тогава. От самото начало имаше леко пренебрежително отношение  на самата Неслихан , която явно се изживяваше като голямата звезда, освен това беше изглежда в приятелски отношения с Ураз (Гедиз),  както и с режисьора. Фенките й нарочиха Санджар още от първата серия (заради неразбирането и грубостта, които прояви той в първата брачна нощ) и започнаха една истерична, масивна атака за промотиране на несъществуващата де факто двойка Наре-Гедиз, както и едно грозно плюене по Санджар (а някои от тях дори  го пренесоха и към Енгин). Не е изключено тези "акции" да са били подбутвани и изкуствено, а не да са били спонтанни.
Личното ми мнение е, че сценарият започна да боксува и да издиша някъде след 25-та серия, когато вече обективно нямаше какво да разделя двамата легендарно влюбени герои Наре и Санджар, а с цел удължаване на сериала, сценаристките  наслагаха един куп безсмислици и задълбочиха психическите проблеми на Наре.  В един момент, с "уморени писалки" , както самите сценаристки се изразиха, те напуснаха и дойдоха други. Преди 37 серия, Неслихан си взе 10 дни по болест, колегите й работиха активно, за да заснемат всички сцени без нейното участие, докато я чакат, но като се върна, тя обяви, че не може да продължи и напуска заради синдром на раздразненото черво.  Раздялата (може би по обективна здравословна причина, може би - не, защото скоро след това се появиха снимки на мероприятие на Неслихан, на които тя далеч не изглеждаше толкова страшно болна) очевидно не е била гладка, защото тя не прочете зад кадър дори  прощалното писмо на Наре...  Просто си е взела шапката, обърнала си е гърба  и си е заминала... 
Имаше два варианта за изход от ситуацията - или сериалът да приключи съвсем скоропостижно в нищото, без никакъв смислен завършек, без никаква смислена поука, ИЛИ отговорни хора да се натоварят със спасяването на потъващия кораб. Точно това направи Енгин и някои от колегите му.    Само за две денонощия и половина той, малката Берен Генчалп (Мелек) и няколко от другите актьори презаснеха отново почти изцяло 37-та серия, която трябваше да бъде променена така, че по някакъв по-естествен начин да инкорпорират заминаването на Наре. Междувременно се обърнаха към Туба и я поканиха да участва, а тя бързо се съгласи, което лично за мен  беше проява на професионализъм и коректност към екипа, към Енгин и сценаристите, с които бяха работили преди изключително успешно в "Мръсни пари и любов".
Влюбването на Санджар в Мави, след като толкова много години той беше горял от любов към Наре, наистина беше шокиращо за мнозина, но мисля, че в крайна сметка, предвид създадените обстоятелства,  беше уместен ход и целият екип успя убедително да илюстрира идеите за втория шанс в живота, за различните видове любов, детски мечти и увлечения, зряла обич,  за разбирането, подкрепата и куп други важни неща от живота. Така се получи един завършен и, сума-сумарум,  качествен продукт !

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 06:24 от Burkina

# 474

Добро утро момичета Two Hearts
Да започнем деня с истинските неща - любовта, усмивките и щастието! Санджар и Мелек!

Щастливка Two Hearts добре дошла в нашето виртуално местенце! Радвам се, че Енгин със своя талант те кара да гледаш неговите истории, но не забравяй че можеш да четеш и тези написани от него самия в списание "Кафасина гьоре" и събрани в две издадени до сега книги.

Burkina Two Hearts точно казано!

# 475
  • Пловдив

Добро утро в ден четвъртък с усмивката на Енгин, такъв да е и денят ни - усмихнат.
Традиционно си чакаме новини, знаем че момчето ни е там където трябва, ами да ни подскаже малко къде е...

Щастливата, благодаря за хубавия пост, добре дошла и надявам се обяснението от Burkina да е достатъчно.

Мога да допълня още: 1 - ето какво написаха продуцентите:

Поради здравословните проблеми на нашата актриса Неслихан Атагюл Доулу, трябваше да направим промени в сценария и историята. Поради тази причина съжаляваме да информираме нашите скъпи зрители, че г-жа Неслихан няма да бъде с нас в новите ни епизоди.

Като дъщерята на посланика Наре, искрено благодарим на нашата любима Неслихан Атагюл Доулу, която е една от най-ценните в нашето приключение, за цялата й безкористна работа и принос към днешна дата, пожелаваме й всичко най-добро.

2: Ето какво написа Ейлем Джанполат след края на 36 епизод с екипа си сценаристи, които заместиха напусналите вече такива:

Сценарият, написан от нулата, който трябваше да изхвърли цял епизод, наполовина заснет с ход в последната минута, винаги ще бъде легенда за мен със своята работна етика и усилия, с целия екип на "Дъщерята на посланика", който работи с всичките си усилия в безсънния студ, без да се отказва.

3: Ето какво написа и Енгин в сторито си след края на сериала:

Изпълнен съм с ведро спокойствие, удовлетворение заради това, че успяхме да акустираме кораба на хубаво пристанище и благодарност.
На нашите продуценти Saner Ayar и Nazlı Heptürk, които построиха кораба, с който осъществихме това пътуване, създадоха света на "Дъщерята на посланика" и ни накараха да повярваме в него;
На Emre Kabakuşak, моя скъп режисьор, който винаги ме поддържаше и  ни позволи да влезем в света на ДП;
На Murat Aksu и Işıl Günday за това пътуване през толкова много скъпоценни сцени;
На Serdar Armutlu, нашия скъп оператор, който присъстваше винаги в историята и умееше с камерата си отлично да покаже нашите преживявания на скъпата ни публика;
На Tuba Büyüküstün и Eylem Canbolat, които оцветиха ярко нашето пътуване, те ни придружиха в най-трудните моменти от това пътуване!

Красивите и талантливи членове на семейство Ефеоглу, всички до един много сърдечни, които ни накараха да се чувстваме като истинско семейство; Gonca Cilasun, Doğukan Polat, Cemre Öktem, Yağmur Başkurt, Hivda Zizan Alp с ангелската си усмивка, те живееха не само в конака - те се заселиха и в сърцата ни.
На Sami Aksu, на Edip Tepeli, таткото на Müjgan, който ни накара да повярваме, че е Каврук, големият талант, който свърши прекрасна работа от самото начало до край; на Берен Генчалп, която е важна част от историята и която не пожали нито за миг поддръжката и усилията си;
Държа да благодаря на İlayda İldır, както и на моя скъп брат Erdal Küçükkömürcü, когото съм гледал в много пиеси на сцената на Държавния театър в Анкара през 90-те години, а сега имах удоволствието да играя с него; на моите колеги, които работиха зад камера 52 епизода - те всъщност са най-големите герои в "Дъщерята на посланика".
Беше хубаво пътуване. Надявам се да  ви видя отново в нови истории. Благодаря!

# 476
Здравейте момичета.
Спокоен и усмихнат слънчев ден.

Щастливка - добре дошла при нас.

Любимата ми двойка.

Да имаме новини, пък може и нова снимчица.

# 477

Обедна изненада от Тахир "баба" и Керимшах, както и от Санджар и Йомер.

# 478
Привет и от мен днес!
Mариянка, много добре си направила с цитирането на Енгиновото и другите изказвания във връзка с напускането на Неслихан. Точният цитат винаги е по-добър от преразказа. Аз мислех да спомена и  тях, да ги преразказвам, но се отказах, за да не кажа по памет нещо не много точно....

Последна редакция: чт, 04 апр 2024, 17:53 от Burkina

# 479

Следобедни чай/кафе...

Общи условия

Активация на акаунт