Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 963
  • 721
  •   1
Отговори
# 255
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност и пухкави бебета на финал!

Честити покупки на всички, които пазаруват, със здраве да си ги ползвате!

Vasito_V, при нас изследването за резус фактор се прави стандартно съвсем в началото, но не мога да кажа в България кога и как. Доколкото си спомням, ако ти си с положителен резус фактор, няма значение реално бебето с какъв е, но ако ти си с отрицателен е важно дали бебето е с положителен, за да се приема нещо си (да не говоря глупости), за да не атакува твоя организъм плода. Ако съм написала някоя велика глупост, моля, някой да ми се скара и ще се изтрия веднага, понеже говоря по спомени. Но пък точно по тази логика ми се вижда логично да е съвсем рано този тест, сега ми се вижда вече доста на никъде, но това вече са си изцяло мои разсъждения.

За ражданията: минах през изтекли води, предизвикване на контракции, чакане на разкритие с дни, и накрая стигнах до секцио. Сега си признавам, че малко ме е страх, но като си започна курса пак съм сигурна, че ще се успокоя и ще ида пак с увереност, че ще стане този път, а ако не е писано - каквото - такова. Искам естествено, спомням си колко ми беше болно в болницата докато аз първия ден съм със забрана да ставам и следващите дни пак ми е мъка като напрегна коремните мускули да гледам как майките с естествено раждане след 2 часа си обикалят сякаш нищо не е било.

За кошарките: имаме си нормална кошара от баткото, без люлеене и без други глезотии (да не се приема като обида), единствено се наглася нивото между високо и ниско и се свалят 3 от пръчките на решетката. Баткото я ползва почти до Коледа сега, беше на 2г и 9м почти и реално нищо не пречеше да му я оставим още. Има вариант и да се махнат решетките и да се сложат други страни и да си е като нормално легло. 140x70 е. Ние я взехме от баткото, за да я позабрави и да я извадим после за бебето, да не се чувства, че му взимаме нещата директно да ги дадем на бебето. Обаче много ми се иска за началото да вземем некст то ми и хвърлям периодично поглед ако ми попадне втора употреба наоколо да навия таткото. Малко ме притеснява, ако взимам иначе бебето в леглото при нас баткото да не си развали спането и да започне и той да спи при нас и да се чудя как да пазя две деца по цяла нощ в нашето легло.

Десиссслава, мислех, че само държавните болници го правят това с "даренията". Аз лежах с малкия предната зима във Велико Търново и уж си плащаме ВИП стая (с болно няма и 2годишно не исках да обикалям етажа за тоалетна), а накрая дарение било. Ама нямах вече нерви да се разправям, че хиляда неща станаха тогава и го оставих така.

Аз да ви се оплача, писна ми от това главоболие, а от вчера и гърлото ми имам чувството, че е поне тройно подуто на нормалното. И не мога да спя нощем. Сутринта тъкмо най-накрая съм задрямала и звънна алармата да водя малкия на градина, спрях я и викам айде още 5мин, то няма как да се успим или аз ще стана буквално до 10мин или детето ще започне да ми вика "Мамо, навън е светло, да ставаме". Да, ама не - 45 мин по-късно се събудих и експресно оправях детето, а то милото ми се моли "Още малко да спинкам". Но вчера хубаво се позабавлявахме с него - бях му обещала да нарисуваме по прозорците зайчета и пиленца и яйца, понеже се беше затъжил за Коледните ни рисунки и сега е щастлив и пак ходи и показва и разказва къде какво има нарисувано.

И финално ъпдейт в началото на седмицата, за който следи: 23 Sparkling Heart момиченца / 28 Blue Heart момченца / 31 Heart още неизвестни

# 256
Вики, да ме отбележиш и мен с момче.

Next to me, според зависи колко е голямо бебето и колко леглото. Някои са по-просторни, а и като почнат да се изправят/сядат вече си е опасно. Голямото дете го
преместихме в  кошарката на 7месеца. Беше вече тясно и не можеше да се върти, на кг не беше достигнала лимита.

# 257
Здравейте, за нячалото на 5ти месец 55 кг добре ли е според вас? Бях 52 преди да забременея.

# 258
Frisu, съвсем в нормите си ти е наддаването, не се притеснявай 😘 Аз съм +4 кг дотук, а още не съм влязла в 5тия, обаче пък съм с близнаци и може би затова.

Здравейте, за нячалото на 5ти месец 55 кг добре ли е според вас? Бях 52 преди да забременея.

# 259
Вики, да ме отбележиш и мен с момче.

отбелязах те, ако някой друг се види пропуснат, също да се обади спокойно - тук или на лично, не е нарочно, вярвам, че знаете Heart

# 260
Момичета, как са ви левкоцитите?
Това са трети кръвни изследвания, които пускам, 15+3 съм. Всяко следващо изследване, левкоцитите се повишават по малко и са над нормата. Започнах с 11 и нещо, беше 12 и нещо, сега е 14. Нормата е до 10.5. Също и crp е леко завишено - 9 при норма 5, както и NEU от диференциалното броене. На доктор съм в петък и ще коментирам тези резултати, ще пуснем поредна микробиология, за да видим имали или няма Е.Коли...Ако помните, имах 2 изследвания, едното показваше растеж, а второто-без растеж и никаква антибиограма. Доктора тогава препоръча да пуснем пак след 2 седмици...

Чувала съм, че завишени левкоцити са нормални и очаквани при бременност. Как са при вас? Започвам да се плаша от хронична инфекция или нещо подобно. Само дано всичко да е наред с бебка.

Благодаря!

# 261
И аз съм с левкоцити над 10.5. Чакам си кротко преглед на 4.03...

# 262
И моите левкоцити са завишени. Всеки месец пускам кръвни.

# 263
Всяка бременност са ми завишени, казвали са ми,че е нормално. Никой лекар не е коментирал. Единствено с първата бременност бяха стигнали към края около 18 и малкият се роди със завишено ЦРП, казаха,че вероятно е от моите левкоцити. Иначе с втората и сега са все около 14-15 и с втората не е имало драма, сега също уж е ок

# 264
Момичета, моля споделете какъв магнезий точно и по колко взимате.

Аз днес се записах на женска консултация, докторът беше ОК, но на рецепцията в болницата (Св. София) ме ядосаха, груби и невежи рецепционистки, с които в началото не сме се разбрали, че съм с направление, та в последствие се скарахме. За първи път от 15 години ползвам направление и изобщо не съм наясно, че трябва да се каже изрично, при положение, че съм записала час през супердок, където съм отбелязала "НЗОК" + часовете в този диапазон са отредени за женска консултация по НЗОК. И при положение, че на рецепция ме питат само за ЕГН-то.

Освен това е лудница, чака се много. При доктора прегледите се записват на всеки 15 мин., което е абсурдно, съответно вървят със забавяне от 30-40 мин, а при него се усеща една припряност, което е нормално предвид закъснението. Ще продължа да си ходя и в Марковс паралелно, там при моята АГ обикновено не се чака, тя е супер спокойна и обяснява подробно, отделя достатъчно време, дава възможност да попиташ всичко, освен това ехографът им е по-добър.

Иначе записах час и при хематолог да проверим коагулацията, притесняват ме тези повишени индекси и в двете маточни артерии. Не знам дали има връзка с кръвосъсирването, и АГ-тата не знаят... Neutral Face

# 265
Герка, за магнезия не мога да помогна. Но за хематолога, и аз ще ходя утре. Нищо не са ми казвали за кръвотока, но имам рискови фактори.
Според мен при съмнения е добре да се направи консултация. Аз имам час при проф. Паскалева.

Св. София на Мазнейкови ли беше? Ако е тя, там следих първата бременност. Докторката беше чудесна, но имам същия спомен за много чакане и гъсто записани часове.

# 266
GerKa, на мен ми изписаха Магнерот по телефона и понеже не помня каква дозировка, пия 2х 500 мг на ден, няма да навреди и е по-добре от нищо. Виждам, че някои мамчета вземат много повече.

По отношение на болницата, пада ми се най-близо и съм ходила там за разни прегледи, но не е само там, масово не питат за важна информация, като например дали ти трябва фактура. В Надежда много се бяхме скарали за това последното, но всъщност с много ходене по мъките си получих необходимата документация.

# 267
Герка, за магнезия не мога да помогна. Но за хематолога, и аз ще ходя утре. Нищо не са ми казвали за кръвотока, но имам рискови фактори.
Според мен при съмнения е добре да се направи консултация. Аз имам час при проф. Паскалева.

Св. София на Мазнейкови ли беше? Ако е тя, там следих първата бременност. Докторката беше чудесна, но имам същия спомен за много чакане и гъсто записани часове.

Може да се засечем, и аз ще ходя утре в НКБ, само че при доц. Динева Grinning За проф. Паскалева дори не попитах  за часове, защото знам, че се чака месеци.

Да, това е болницата на Мазнейкови. Ако не работеха със Зебрите, хич не бих се запътила към тази болница...

# 268
Герка, разтворими прахчета магнезиев диаспорал 300.

# 269
Аз ще ходя сутринта от 9 ч., ще се оглеждам за коремче, макар че с тези зимни дрехи още не се виждат. Grinning
Иненадах се, но не беше неразумно дълго чакането за проф. Паскалева. Обадих се преди 1 месец и имаше часове за след 2 седмици. Беше ми рано обаче, доктора каза в 15-16 седмица да се направи тази консултация.

Общи условия

Активация на акаунт