Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 976
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Имайте предвид и самата болница какви фактури издава.
В Торакс в Пловдив издават фактура за някаква смешна сума, а останалите пари ги водят дарение.

Аз съм с ниска предна плацента. И на феталната и следящата дават прогнози, че ще се вдигне.

# 241
О уау, това звучи доста незаконно. Сигурна съм,че ако си поискаш да се фактурира всичко правилно и кажеш,че ще викнеш проверка,ще ти оправят документите. Фактурата и без това се издава при напускане на болницата.
При мен застрахователят иска да е разбита фактурата(за избор на екип, за стая,за каквото там още) и казвам при плащане на регистратура. И двата пъти са ми били изрядни документите и са ми изплащали всичко.

# 242
  • Пловдив
Ами незаконно си е, приятелка там ражда и просто споделям какво съм видяла с очите си. Защото доста жени се насочват към частни клиники и просто да си имат едно наум.

Относно кошарата сме купили, с първото дете я ползвах една година. След това имаше малък период, където спеше при нас, след това направихме детска стая и заспива при нас и местим там.
Надявам се докато стане време сега да махаме кошарата да сме приключили с ремонта и всеки член на семейството да си има своя стая /сега ние спим в дневната/.

# 243
Момичета, този тип кошари (в линка) не се ли ползват до към 3-4г на детето?
Аз мисля за първите 6м да е в next to me в нашата спалня, а после в такава кошара. Дайте съвет по-опитните 🙈

https://www.nicollebaby.com/pokupka/бебешка-кошара-тони-70-140-с … -решетка-бяла-617

# 244
Абсолютно да. Това ни е първата кошара, баткото още влиза в нея(ще направи 4г сега), просто я дадохме на малкия(той е на 2). Аз повече ги харесвам от онези дето се трансформират и имат люлеене и други неща. Това просто има високо ниво,после ниско, може да му се махнат 2 пръчки,като започне само да се качва(хем си влиза само,хем седи решетката да не пада) и накрая се маха решетката и си е обикновено легло. Нашето е на Лорели и 4-та година не е мръднало. Онова дето се трансформира ни го дадоха едни приятели и мъжът ми вече 2 пъти го кове,че се счупи Grinning
Аз мисля за първите 6м да е в next to me в нашата спалня, а после в такава кошара. Дайте съвет по-опитните 🙈

https://www.nicollebaby.com/pokupka/бебешка-кошара-тони-70-140-с … -решетка-бяла-617

# 245
Герка аз съм се спряла на тази. Има всякакви цветове. Може и по поръчка. Така сглобена се люля. После мисля, че може да стане статична отделна кошара. Отдолу има легло, което според мен може доста да изкара. А, след това кошарата става на бюро, а повивалника е шкафче. Самото шкафче е и ракла.

https://visvitalis.bg/product/bebeshko-leglo-avatar-70185-sm-osn … =44809&rlv_rpos=1

После ще се включвам и по другите теми Grinning

# 246
  • Пловдив
Здравейте, малко късно се включвам в темата, но ме беше страх по-рано да пиша. Вече съм в 15 г. С. И всичко върви много добре. Живот и здраве това ще е третото ни детенце, като другите две са на 4г. И 4м. И 1г.и10 месеца.
Успех на всички мами и лека бременност!

# 247

Ние всичко ще получим от кумовете, което е огромна помощ! Подобно е леглото и момичето им спа в него докато се роди второто им бебе, след което ѝ купиха легло. Сега ще купим ние на момченцето легло, а те ще ни дадат бебешкото 😁 Много са удобни, нивото се регулира, после махаш решетката и продължава да си спи там.
А това ще ни е количката с всичките ѝ допълнения, в които отново отгледаха двете деца, без значение от пола. Та макар и да усещам момченцето в мен😀 пак ще си ползваме папагалите - https://www.pramcentre.co.uk/prams-pushchairs-c1/travel-systems- … r-seat-eden-p5013

# 248
  • Пловдив
Май всички кошари в класически размер 70/140 се трансформират в легла после.

Имайте предвид, че с люлеещия механизъм може да си вкарате автогол: свикнете ли детето да заспива така, ще си га търси за в бъдеще и ще си му стане навик - люлеене-сън.

# 249
И аз точно тези вторите не ги харесвам, поради 2 причини:
1. Кошарата е по-вдигната и като се махне решетката, на дечицата не им е удобно да се качват,докато са мънички
2. Функцията за люлеене не е много стабилна(ако решите да се застопори). При нас колкото и да затягахме, все леко се клатеше и скърцаше и детето не спеше добре.(това са наблюденията и на близка приятелка)
Това са лични наблюдения, имаме и двата варианта на кошарите и бих взела по-семплия вариант. Не гледайте това,че се трансформират в бюра,аз лично не познавам някой, който да си е запазил това легло до първи клас,че и след това да е използвал това бюро. Всички ги дават на друго бебе, като го израстат.

# 250

Ние всичко ще получим от кумовете, което е огромна помощ! Подобно е леглото и момичето им спа в него докато се роди второто им бебе, след което ѝ купиха легло. Сега ще купим ние на момченцето легло, а те ще ни дадат бебешкото 😁 Много са удобни, нивото се регулира, после махаш решетката и продължава да си спи там.
А това ще ни е количката с всичките ѝ допълнения, в които отново отгледаха двете деца, без значение от пола. Та макар и да усещам момченцето в мен😀 пак ще си ползваме папагалите - https://www.pramcentre.co.uk/prams-pushchairs-c1/travel-systems- … r-seat-eden-p5013
Моята старата количка беше Косато, но само лятна  и не става за новородено- супер доволна бях. Сега пак съм се насочила към тази марка.

# 251
И моят глас е за обикновена бебешка кошарка, а преди това next to me.

# 252
Marbellaa, наистина съм доволна от покупката, не знам как вървят сериите, мислех, че е само един модел за близнаци, Donkey. Но от оригиналния сайт не ми стана много ясно кои са компонентите и ми се стори доста парички като за семейство, което доста олекна покрай инвитро сагата и изплаща кредит. Случихме да хубава, запазена количка втора употреба. Личи си по гумите колко е ползвана. Често ако майката шофира, не ползва твърде много количката. Аз не шофирам и ще сме си често на дълги разходки.

За леглата още не сме измислили каква ще е началната конфигурация, но моя мъж това му е професията и каквото искам, ще ми го направи. Там нямам грижи, единствено ще се водим по купени матрачета, защото няма да правим и това, а и няма смисъл. Готовите са достатъчно добри и има голям избор

Много се радвам на всички новозаписали се момичета. Аз имах предвид и тях. Срещам и други из други теми, които са с августовски термин. Всички са добрв дошли! 🌷

# 253
Само първата година ли може да се ползва този тип кошара?

# 254
  • София
Само първата година ли може да се ползва този тип кошара?

Повечето next to me  са до 6 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт