Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 917
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Привет и от мен, чета ви и се вълнувам с всички! Честити новини! 💜

И мен ме обземат всякакви вълнения, защото започнах обратното броене, харесала съм седмица за раждане и си смятам 21 седмици до тогава. Това ме вкарва в много мислене 
( и действие) отсега 😁

Не искам да съм неподготвена, най-вече психически и физически също. А материалното изражение на подготовката тече под формата на списъци и чат-пат обикаляне по магазини и набелязване на покупки. Аз не съм много онлайн човек и повечето неща ще си купя на място, но не знам какво да очаквам, колко точно ще ми натежи корема и кога. Може би най-детайлните покупки ще направя през май...

Имайте предвид за големите неща и ретроградния Меркурий, ако искате. Той ще е ретрограден от 2 до 26 април и от 6 до 29 август. За кола, кокичка е по-добре преди или след (освен ако Меркурий не ви е ретро по рождение).

Относно намерението ми да купя ел помпа, бях на една презентация на NUK, там ги изкараха абсолютните иноватори и пионери. Самата помпа е и малко по евтина от марката, на която се бях спряла, Medela. Някой може ли да сподели впечатления от електрическата NUK, както и от шишетата, дали са толкова специални?

Иначе при мен нищо ново, освен че вече си усещам едни нежни мърдания в дясната половина, където е момченцето. Най-често високо, но понякога малко по-ниско. Струва ми се, че нещо пърха и в ляво, но там плацентата е предна и да не се заблуждавам, засега просто си кротувам, докато не съм по-сигурна. Много ми е смешно по повод формата на коремите, че именно от ляво, където е момиченцето, съм по-заоблена от сега. ☺️💗

# 301
  • гр. София
Поли, всичко звучи супер. За Певтичев говориш, нали?
Аз точно се чудих за втората ФМ дали да ходя при Калев (била съм на 4 ФМ при него с 1-вата бременност), при Василев (при него бях сега на 1-ва ФМ) или пък при Чавеева, задето съм с близнаци дали не е по-добре при нея, но Певтичев точно това ми каза, че тя ги е обучавала и двамата и те също са много добри, вкл. с близнаци.
В крайна сметка спрямо свободните часове и удобните за мен дни, записах за Калев.

П. С. Вики, а баткото на колко твърди, че ще става?  Grinning

# 302
Привет, момичета! Радвам се много за всички хубави новини! Hug
 Не се включвам особено, тъй като нямам какво особено да споделя. На 19ти бяхме на ФМ, както споделих в предната тема, следващия преглед при моята АГ е чак на 24ти март. Вече съм 14+1 гс. Много се чудя дали не трябва да са по-често прегледите, тя все по веднъж на месец ме вижда. Резултатите от БХС казаха, че са добри с най-минимални рискове, което е чудесно. Мисля, че вече виждам и коремче. Предната нощ получих по-силна болка наподобяваща на менструална болка, но отмина за около 20 сек. и не се повтори, чувствам се добре. От време на време също получавам боцкащи леки болки ниско долу, най-вече от ляво, но ми казаха, че не е притеснително. Препоръчаха ми втора ФМ да направя в 18та седмица, та часа ми е за края на март и честно казано вече нямам търпение, много искам да видя бебчо пак. Също така, откакто знаем вече, че е момченце много искам да започнем да пазаруваме, но мъж ми не иска, било още много рано Sweat Smile
 Нахвърлях ви разпилените ми мисли, момичета, ще ме извинявате Satisfied Пожелавам на всички само хубави новини и леко бременеене Heart

# 303
Me, Myself & I, не, д-р Певтичев ми е второто мнение на частно. С него имам “среща” чак в 24 г.с. А и е в София, а ние постоянно живеем в Бургас Grinning Имаме апартамент в София и ходим горе-долу, но сме си на морето. Но и него запознах с мъжа ми, и той е одобрен. Плюс, че ми препоръча и Калев и Василев. На мен ми се падна Василев според датата, която ми е удобна.

Иначе лятото ще сме си 100% на морето, така че води ми ЖК бургаско АГ, който си работи в държавна болница и насърчава естественото раждане. Отделно го познавам от 10-12 години. Та, при него ходихме днес и го представих на таткото. Познава много добре и доц. Чавеева и д-р Борис Стоилов от Пловдив, обикалят си заедно по разни симпозиуми, така че е в час и има впечатления от лекарите в страната.

По въпроса на Мариела - аз съм купила засега 1 голямо и 1 малко шише, 1-ца. Марката е Spectra, не знам доколко ги внасят в България. Проучих доста и компромисно се спрях на медицинска пластмаса. Те са изработени от PPSU - последно поколение термопласт, уж най-хубавото. По принцип не обичам нищо пластмасово, само че имам опасения със стъклото, като чупливост, тежест и опасността при самостоятелно хранене от бутилка бебето да се удари. Не планирам да се презапасявам, ще видя и в родилното какво ще им дават. Предварително от цели комплекти според мен нужда няма - не се знае какво ще се окаже удобно.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 15:53 от Polina1310

# 304
Да се изкажа за шишетата , с близнаците ползвах МАМ , в болницата им бяха давали от Avent.Нямаха никакъв проблем с прехода.Те са си с антиколик система.Залъгалките пак ни бяха на Мам.Пробвала съм на Tommy tippy , на Nuk, Avent .. постоянно ги плюеха.Тогава бяха на смесено хранене , кърмех и дохранвах.Но с този господинчо се надявам да се спогодим с кърменето.🥰

# 305
  • Пловдив
marieladok, аз ще си взема отново Canpol Haberman.

siyanavasileva, ЖК си е веднъж в месеца.

# 306
Здравейте,

Какво са ви давали да пиете за температура?? 14+5 съм, от вчера ме боли гърлото, хрема, главоболие и сега вече имам 37 температура. В началото на месеца пак бях така и АГ ми каза парацетамол само да пия и течности.
Всеки ден съм в училище с децата и не си свалям маската, но май ще трябва да преустановя... колкото и да не ми се иска. Sad

# 307
Само парацетамол, но аз го пия или давам на децата при 38,5 температура. Под тази оставям да спадне сама.

# 308
Съгласна съм с Гамора и тук докторите също така съветват. Едва 38.5 се смята за температура за сваляне, изключение са бебетата.

Me, Myself & I, баткото и сам не знае на колко ще става. Затова сме в подготовка. Един път казва на 2 (според мен по навик, без да разбира), един път казва на 5, а най-любимо ми е като покаже 5 пръста и каже на 2.

Сияна, на мен ми звучат нормално мислите ти. Прегледите и тук когато всичко протича нормално са на 4 седмици контролно, по-нататък стават на 2, но сме си любопитни все пак и ни е хубаво да си виждаме бебетата, особено преди да ги усетим. Вече като се раздвижат повече, поне за мен, става по-лесно чакането - имаме си вече друг метод за комуникация. Покупки и на мен ми се иска поне да гледам някакви неща, ама то при нас няма кой знае какво за пазаруване и ще чакам да разбера пола, но на мен ми е далече.

Мама, сподели моля те каква помпа ще избереш в крайна сметка. Аз няма да купувам от сега, но си правя мислени бележки какво препоръчвате, в случай че нещо ми потрябва. А иначе аз съм точно наобратно - предпочитам онлайн, на спокойствие полегнала от вкъщи да си зяпам колкото си искам и да не ме подпитват дали имам нужда от помощ.

# 309
Момичета имам един малко страничен въпрос от обсъжданите теми по-горе,някоя от вас има ли занижени нива на protein s ? Заради предната ми загуба изследвах за тромбофилия,но живея в чужбина и тук двама лекъри ми казват различно.Единия ми изписа съвсем лека терапия,но след това го смених с уж доста по-компетентен и той каза,че нужда от терапия няма .Та има ли дами ,които са по-запознати с този protein S ,защото инфото в нета е много откъдно.Благодаря ви🍀🍀🙏🙏😻

# 310
hrisss, това протеин S не ли част от изследванията за коагулация?
Изследванията за тромбофилия (основен пакет) в България включват долното и резултатът може да е, че имаш или нямаш мутация, която евентуално увеличава шанса за тромбофилия.

Factor V Leiden
Prothrombin
PAI
MTHFR

# 311
Нямам уж тромбофилия ,имам само занижени нива на този protein ще кача снимка от изследванията ,но не са на български,дано някой ги разбере
hrisss, това протеин S не ли част от изследванията за коагулация?
Изследванията за тромбофилия (основен пакет) в България включват долното и резултатът може да е, че имаш или нямаш мутация, която евентуално увеличава шанса за тромбофилия.

Factor V Leiden
Prothrombin
PAI
MTHFR

# 312
Напротив, Протеин S и хомоцистеин се изследват за установяване на т нар придобита тромбофилия. Да, лекарите по принцип  биха казали, че при гранични стойности всичко е наред, но ние се приесняваме и искаме най-доброто в случая... Според мен с подходяща диета може да се подобрят стойностите, а може да са завишени именно поради бременността. Аз съм ги изследвала веднъж преди повече от година. Сега няма да го правя. Не е евтино изследване, а съм на мнение, че се повлиява от диета. Това не е вродена тромбофилия.

# 313
hrisss, ако се прибираш в България, си запиши час при хематолог, например проф. Паскалева или доц. Динева в Националната кардиологична болница за консултация, там пускат и изследвания на място. Не мисля, че има нещо притеснително в резултата ти, но не виждам да са ти изследвали всички важни гени за тромбофилия (виждам само Фактор 5 Лайден), не виждам и коагулация. Коагулацията включва Фибриноген и Д-Димер, на мен са ми пускали и този свободен S протеин, за който питаш (беше 73,7% при мен).

# 314
hrisss, ако се прибираш в България, си запиши час при хематолог, например проф. Паскалева или доц. Динева в Националната кардиологична болница за консултация, там пускат и изследвания на място. Не мисля, че има нещо притеснително в резултата ти, но не виждам да са ти изследвали всички важни гени за тромбофилия (виждам само Фактор 5 Лайден), не виждам и коагулация. Коагулацията включва Фибриноген и Д-Димер, на мен са ми пускали и този свободен S протеин, за който питаш (беше 73,7% при мен).
изследваха уж всички фактори ,бяха 4 или 5 мисля може би са с различни наименования,за жалост няма да се прибирам до раждането ,но ще намеря генетик тук ,защото съм притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт