Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 948
  • 721
  •   2
Отговори
# 285
  • Пловдив
Амелин, аз ако бах но твое място, щеше друг да е вече следящият ме лекар.
Не стига, че станаха фирми и им се плаща за това /без значение дали от НЗОК или частно/, ами като добият популярност и стават немърливи - за мен това отношение е такова.
Спомням си първата бременност имах зацапване в началото, беше почивен ден отидох уж на спешен кабинет. Оказа се, че спешният е в другата болница, но въпреки това ме прегледаха /а бяха в правото си да ме върнат/ и тогава чух пулса за първи път. При мен тогава най-вероятно от полов акт се е било получило.

# 286
Аз също съм се насочила към Майчин дом заради неонатологията.
Момичета, как мислите да процедирате относно летните отпуски на лекарите ви?
Другата седмица съм на преглед и се чудя дали да не подпитам от по-рано дали случайно е планувал вече почивка ,че ще бъде много кофти ако каже от 1ви август Confused

# 287
Момичета, ходих днес да видят малкия след цялото боледуване. За щастие, всичко е наред,  шаваше си,човечето, обаче Славов каза,че плацентата ми е ниско и ще я следим дали ще се вдигне. Ако не се - можело да се наложи секцио Cry Мен супер много ме е страх от секцио, особено след 2 естествени раждания, след които после си търчах без проблем. Стискайте палци са се вдигне. Интересното е,че на феталната пише че е висока, специално поиска да види какво са писали и се учуди. Каза,че няма как да се е смъкнала, така че стискам палци да вземе да се вдигне. Някой знае ли до кога се вдига тази плацента?

# 288
И при мен на първата фетална в 11г.с казаха, че е ниска, но да не се притеснявам, тъй като до 20та седмица има възмжност да се вдигне и все пак да се пазя повече (по-малко физическа активност, да не вдигам тежко). В 13 г.с имах преглед при следящия АГ и го попитах дали все още е ниска. Каза ми, че за този период от бремеността е нормална, тоест ниска е, но се очаква да се вдига с времето. Така че няма да губим надежда от сега Simple Smile

# 289
То аз съм 17-та, затова се притесних, но каза,че ще я наблюдаваме.

# 290
Здравейте , момичета . Аз съм в 15+2 и вчера внезапно отново се завърна това повръщане . Днес отидох на лекар всичко с бебо е наред . Казаха , че може и някой вирус да съм хванала . Иначе относно плацентата на мен също ми казаха , че е ниска но още е рано и бе трябвало да се вдигне .

# 291

evgzl,
Прекрасно разбирам притесненията ти! И аз съм се сдухала от липсата на каквито и да е симптоми. Буквално ако се чувствам добре, ми се струва, че нещо не е наред. Многократно на ден се оглеждам в огледалото от всички страни - веднъж ми се струва, че имам бременно коремче, а веднъж - не... Не знам и не мога да преценя заради така или иначе наднорменото ми тегло.

Май просто трябва да гледаме да сме спокойни, ама то е много лесно да се каже, нали... 😏

Боже, това все едно аз го написах. 😬🙄 Малко се поуспокоих след като прочетох този пост 😀💜😇
Във вторник съм на преглед и вече не издържам, та да се кротна малко. Уморявам се, работя в училище и се напрягам доста за съжаление, но иначе абсолютно нищо друго ми няма. Един път имам малко коремче и е меко, после ставам като глътнала топка... Мъжът ми се шегува с мен, че вися само пред огледалото. 🙄

# 292
  • София
Момичета, стискам палци да минат всички притеснения! Има време още, щом и лекарите не могат да кажат със сигурност.
Аз се връщам от преглед, всичко с бебето е наред, добре си расте, вече е 144 грама. И потвърдиха пола - ще си имаме още една дъщеря Heart Много ми е някак топло и мило като си помисля, че ще сме три жени вкъщи, баткото също се радва, че щял да бъде най-висок от всички и най-силен Joy

# 293
Здравейте, мами.
Днес бяхме на доктор, аз и мойте бебченца. Исках да Ви пиша, че всичко е наред със тях, както и със мен.
Бебетата растат, и двечките са горе долу еднакъв размер- 210/220грама 🫠.
Кръвното за сега също е наред, урината е чиста, и нямаме поводи за притеснение. Плацентата е задна и висока. След 3 седмици ни викат отново на 2ри скрининг, мисля, че е ( втора фетална морфология). Имам потвърждение и от сегашният доктор, че бебетата са момчета. Таа, надявам се и при Вас всичко да върви във норма. Очаквам Ви със нови новини от прегледите и оттук насетне за всички ни само хубави трепети!!!! Благодаря Ви, че сме толкова прекрасна група!!! А ние утре ще празнуваме рожденият ден на таткото ( да ни е жив и здрав) 🥰🥰😇

# 294
  • гр. София
Деси, радвам се, че сте добре всички! Heart
И моите близначки вървят почти еднакви по размер (засега) - 175 и 185 гр в 17 гс.

Друго ново няма засега при мен. Имам час за втора ФМ за края на март.
Исках и за фетална ехокардиография при Маринов да запиша час онлайн пак за края на март, но за Надежда не излиза нищо, а за Марковс само 1 дата за цял март - 6 март, което ми е рано, няма да имам и 19 гс пълни. Май ще отиде за април, но още не излизат дати.
Та исках да ви питам тези, които сте ходили при него, как записахте час и колко предварително?

# 295
Здравейте, мами!

Първо, честито на всички, които минаха вчера прегледи. Гамора, дано да се вдигне, пожелавам ти го от все сърце.

Деси, честит рожден ден на таткото! Да ви е жив и здрав и много да се обичате!

Аз да се похваля, от 2-3 дни усещам бебето. Първоначално се съмнявах, че е то, понеже предния път много късно усетих, но вече съм сигурна. Вечер като си легна, може би и то се наглася вече да спим и си пожелаваме лека нощ. Още не се усеща отвън, мисля си, че баткото страшно ще се зарадва, когато вече може и той да го усети. И сега си му разказва някакви неща от време на време, обяснява как ще го гали, гушка и целува и колко ще помага. Аз си чакам прегледа с нетърпение вече, чак другата седмица в четвъртък, и най-вероятно ще се окаже втория скрининг при нас, вече ще съм 18+3 тогава. Ще питам и за плацентата, че ми стана любопитно от разговорите тук, а предния път не си спомням да сме говорили с докторката.

И малко извън темата:
Скрит текст:
При нас започват сега вълненията, подготвям баткото, че ще има рожден ден скоро (27 март), вчера написахме какво имаме планирано през новия месец на семейния календар в кухнята и му нарисувах торта на датата. И сега се вълнува и показва там, как ей там е неговия рожден ден и това е торта и там има 3 свещички. Още не можем съвсем да се разберем на колко годинки ще става, но затова го подготвям от сега. Иначе вчера го питах какво иска за рождения ден и той каза, че иска торта, ама със свещички. И топченца (едни енергийни хапчици правя, които той много харесва), и балони. За съжаление, това не ми помага особено в избора на подарък.

# 296
  • София
Вики, ние за третия рожден ден на нашия батко му подарихме тротинетка. Много време си я кара и ни беше верен спътник, защото аз не шофирам и с него като излизаме ползваме градския транспорт. Той кара тротинетката и не се изморява, а и за тази възраст са все още малки и компактни и може да я разнасяш и ти.
И аз вече усещам госпожицата. Едно характерно побутване, много лекичко. Обикновено е след като се нахраня добре. Още няколко седмици и вече ще са съвсем осезаеми ритничета.

# 297
Как ще процедирате с избора на шишета? Ще вземете предварително и ще се надявате да паснат на бебчето или ще гледате с какво им дават в родилния дом?

# 298
Еха, че хубави новини! Много приятно настроение се е заформило с прегледите вчера и днес. И аз току-що минах и даже още не съм се обадила на майка ми, но пиша тук, че сме на една и съща вълна. Heart

И нашето момиченце е добре, огледахме я подробно. Тежи вече 185 грама, имаме снимка как си смуче палеца. Огледахме всички органи, направи даже бърз оглед на сърцето и пусна доплер и на всяка сърдечна клапа. Нямаше забележки към нея. Обсъдихме и предстоящата ФМ при д-р Василев  в Щерев. Моят доктор е с много добри впечатления - каза, че д-р Василев бил перфектно обучен от доц. Чавеева и бил машинка.
Иначе за моите оплаквания даде следните насоки - може и на вас да са ви полезни:
1. Ниско кръвно - по много вода - 30 мл за всеки кг тегло на майката.
2. Киселини/рефлукс - изписа два препарата, няма да ги споменавам.
3. Срязванията - освен но-шпа и допълнително но-шпа при нужда, каза да включим вече и Магнерот 500, за да започне да се насища организмът с магнезий.

Още по-хубавото е, че взех таткото - да се запознае със следящия ме лекар, живот и здраве, който ще ме изражда. Лекарят беше много мил - представи му се с малко име, защото наистина има близост между лекар и пациент. Съответно - вече и таткото е спокоен, че съм в добри ръце и че съм направила добър избор. И отделно АГ потвърди, че лятото не излиза в отпуск, така че ще е на линия за нас Heart Heart Heart

Деси, честит рожден ден на вашия татко! Весел празник! Birthday

P.S. Вики, 18+3 не е ли рано за фетална морфология? Обикновено е между 20-22 г.с. Освен ако бебенцето ти не избързва, разбира се.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 12:06 от Polina1310

# 299
Vondito, благодаря за идеята. Моето не се вълнува много от "превозни средства" и май ще пропуснем тротинетката. Има и електрическа кола, и триколка и баланс колело и една тротинетка уж за големи, но се е качвал, ама не го вълнуват особено. Ще пада мъка с мисленето.

Мариела, с първото бях взела на авент комплект, но почти не съм му ги предлагала, само с вода от време на време. В болницата виждах да дават едни готови шишета беба пре, еднократни дози, виждала съм ги при нас в дм, не знам дали се продава в България. Моето бебе обаче не беше обаче капризно на биберони - имах най-различни залъгалки и всичките си ги смучеше еднакво добре, нищо че бяха много различни форми. Сега съм решила, че ще взема само едно (без особено значение какво) евентуално като предлагам вода, а ако пък се окаже, че ми трябват повече, ще купим тогава.

Поли, първо, честити вълнения. И аз така се вълнувам след преглед и споделям първо с вас. Иначе бебето не избързва, или поне не сме видели до сега. Вървеше си с теемина или +1 ден максимум на предните прегледи. Но, аз съм в Германия и затова не съм сигурна дали ФМ е абсолютен еквивалент на нашия 2ри скрийнинг. При нас се води 18+0 до 21+6. С първото дете даже гледах, че точно на 18+0 ми е бил. И третият го дават 28+0 до 31+6. По принцип не е невъзможно и да ме викне допълнително, но по-склро се съмнявам, засега всичко протича нормално и ме вика на 4 седмици, така че щом си влизам в определения срок предполагам, че просто ще си бъде този преглед.
За водата да потвърдя и аз, тези дни нали ви се оплаквам от главоболие и кръвно, и покрай коментарите тук се сетих, че както винаги пия адски малко вода. Вчера умишлено съм я следила и пих повече и нямах проблеми. Освен че учудващо заспах още преди 9ч, но не мисля, че е свързано.

Общи условия

Активация на акаунт