Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 959
  • 721
  •   1
Отговори
# 270
Аз все още се въздържам от магнезия , предишната бременност го пиех заради втвърдявания на корема.За сега задържам положението.
Иначе диаспорал е най-хубавият магнезии според моите лекари.

# 271
Аз ще ходя сутринта от 9 ч., ще се оглеждам за коремче, макар че с тези зимни дрехи още не се виждат. Grinning
Иненадах се, но не беше неразумно дълго чакането за проф. Паскалева. Обадих се преди 1 месец и имаше часове за след 2 седмици. Беше ми рано обаче, доктора каза в 15-16 седмица да се направи тази консултация.

Ще се разминем значи, моят час е следобед. Стискам палци и да разкажеш как е минало 😌

# 272
Аз се включвам с ъпдейт. Днес бях на фетална в 16 г.с при д-р Павлова в Марковс.
От самата нея останах очарована. Беше мила, наистина се интересуваше от това коя съм, как протича бременността, от историята ни с пренатестовете. Всичко ни обясни от прегледа, даже ми разчете резултата от БХС. Не каза да има нещо притеснително. Бебето си има всичко и е много симпатичен. За сега анатомично си е идеален, но всичко ще стане ясно на феталната в 22ра. Плацентата се е вдигнала малко.
Поговорихме си доста относно амниоцентезата. Тя  смята, че е могло да се направи хорионбиопсия. Минало-заминало.
Свърза ни с д-р Димитрова, с която да направим консултация и с нея ще решим как да процедираме. Аз останах малко изгубена в превода. д-р Павлова каза, че можем да изследваме страшно много неща, но гледайки ценоразписа май се оказва, че става въпрос за изследване на моногенни заболявания (за които ние вече имаме резултати Grinning).

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 19:26 от Nadala

# 273
Чета, но никъде не мога да се включа , аз идея си нямам как са ми изследванията.Тук в Германия всеки път давам урина , един път кръв  в началото и веднъж за теста за Даун. Пия само фолиева киселина и се чудя дали на по -късен етап ще ми изпишат още нещо. Истината е че от седмица имам нещо като бъбречни болки и + това стягане на корема ,което никак не ми харесва. а да ме пита някой как се усещат контракции нямам никакъв спомен. В Бг май ми обясняваше Доки  резултати от изследвания, предполагам са наред тук за това не ги обсъждаме. Вие сами ли си следите определени параметри или лекар ги назначава... извинете ме за невежеството, но чета за хематолози и разни други изследвания , за които дори не съм и чувала Simple Smile

# 274
  • Пловдив
Ще ви изпишат, ако имате нужда.
Може и вие по желание да пуснете някои изследвания /поне в Бг/. Аз се доверявам на следящата и нищо не правя на своя глава.

# 275
Привет, девойки! Загубих се,но чинно ви следя. Пак се разболях и този път не ми размина АБ, защото ми се подуха всички лимфни възли по врата и едва дишах от болка в гърлото 🥺 Слава Богу днес съм по-добре! Явно си предаваме някаква ГАД вкъщи, затова включиха всички на АБ. Ходих на хематолог- последния триместър ще ми включи фракси, който ще бия и 6 седмици след раждането. Взех Елевит за помощ, най-добрите били казаха, а си взех и диаспорал, защото вечер имах чести контракции.
За раждането : искам, надявам се, моля се за естествено. С три бързи и лесни раждания съм, надявам се да мога пак. Писала съм и преди- страх ме е от секцио, а страхът е най- големият враг. Затова си мисля,че всяка родилка трябва да роди така,както ще я накара да се чувства най- спокойна. Имам близки с тежко възстановяване след нормално и такива с леко след секцио и познайте- първите изпитваха ужас от естественото, а вторите си искаха секцио. Та... спокойствие и увереност е моята формула!
За кошарата: с последното си взех Next to me за първите 6м- е, няма такъв рахат! Препоръчвам! После го преместих в най- обикновено бебешко легло. С първото имах от тези легълца с механизъм за люлеене - не беше ОК, но така и не намерих някой около мен да е бил доволен от такова. Обаче много се продават, което говори,че все пак си имат и привърженици, което пак опира до това кое според вас е удобно. Винаги има по поне 2 мнения за всеки въпрос 😉
И последно за кръвната група - досега никой не е гледал кръвната група на децата ми преди да се родят, но ми следят антитела на Кумбс, защото съм с отрицателен резус. Въпреки че и трите ми деца са + не съм имала завишение по време на бременността, но след раждането ми бият анти- д- гамаглобулин. При някои майки се налага поставяне на ,,ваксината" и през бременността. В сряда ми излиза резултатът за Кумбс, та ще видя как ще е сега. Дълго стана, извинявам се! Леко бременеене, мамчета!

# 276
Герта, бързо оздравяване. И аз от неделя съм с подуто гърло и ме боли, вчера личния ме успокои, че не е толкова зле, колкото се усеща и засега ще пробваме само с разтвор за гаргара да го минем.

Пилала, според моя опит, тук ще те пратят на други изследвания или ще ти направят на място такива само ако има някаква причина за тях. Иначе до края ще си даваш всеки път урина, кръв от пръста би трябвало да ти взимат за да проверяват желязото, кръвно, тегло и при доктора. Мисля си, че имаше някъде по-нататък още едни изследвания, за които взимат кръв, но ще те излъжа. Това са си и покритите неща, като трябва да са те информирали за платени допълнителни тестове, които можеш да си пуснеш в началото по желание и не се покриват от касата (такъв е примерно за токсоплазмоза). Фолиевата киселина им е важна, обикновено докторите тук казват, ако искаш можеш да пиеш комбинирано витамини за бременни, ако не - поне фолиевата. За болките и стягането, щом те притесняват, бих се обадила при АГ, при моя на регистратура са сестри и много добре умеят да преценят кога нещо трябва да се погледне от доктор и кога може просто по телефона те да отговорят. За изследванията на мен сестрата докато ги направи и опише нещата обикновено ми казва с по две думи, всеки път, че кръвното ми е малко ниско, и дали желязото е ок или не, но може и да е просто, за да не седим в неловка тишина. Ако нещо не е наред, докторът ще ми обясни и ще ми каже какво трябва да правя, така че не се притеснявам. Иначе да те успокоя, и аз понякога чета и дълго не мога да се включа по темите, които момичетата обсъждат, защото нещата се различават, но се включваме където можем, а този път сме и няколко мами в Германия, така че и такъв опит обменяме някой път.

# 277
Вики , Благодаря за изчерпателния отговор действаш ми успокояващо . В петък съм на преглед и ще споделя как е минало Simple Smile
Gerta бързо оздравяване .
Хубав , спокоен ден на всички и дано няма оплаквания и болежки и само хубави и весели новини Simple Smile

# 278
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се включвала, но то преди това съм писала по 1001 теми романи, така че почти нямам с какво ново да напиша.
Утре съм на преглед при водещия ми ЖК АГ, при когото не съм ходила от 16.01 Grinning Междувременно бях при фетален морфология и частен АГ, но все пак… много време мина.
Използвам повода да си направя план с въпроси към него и евентуално към вас Blush, ако може:
1. Имам неприятно ниско кръвно - последно мериха 95/60 при преглед от работодател. Иначе преди бременността ми беше нормално, 120/80, а сега едно заглъхване на ушите, световъртежи и причерняване. Последно така се чувствах през пубертета Confused Има ли какво да се направи, освен да си почивам, като дойдат такива усещания? Пия сутрин по едно кафе с мляко на пяна…
2. Киселини след всяко хранене, без значение от храната. Те се появиха още в 9 г.с., но епизодично, а сега са си стандарт, така че май ще прибегна до медикамент, ако той разреши. Уж по-късно се получават, вече като има притискане, но при мен сигурно е хормонално, знам ли…
3. Стандартен запек си ме мъчи - ще го помоля да изпише от мармалада за бременни, че иначе забравям да го взема.
4. Не знам дали усетих контракция или по-скоро round ligament pain.. обаче доста силна. Лежах си и усетих прерязване, хоризонтално под пъпа, понечих да стана, но седнала срязването мина перпендикулярно - през срамната кост към перинеума… трябваха ми 2-3 минути да ми мине, но беше доста остро. От тогава не е имало такъв интензитет.. Някоя от вас имала ли е подобни усещания?

# 279
Поли, имам прорязвания, но кратки. За мен това е от растежа на матката. Дори родилните контряакции не продължават толкова дълго
Nadala, сигурна съм, че всичко е наред и ще бъде наред с малчо Hug
Вчера имах пореден повод да се разочаровам от моята лекарка,при която планирам да раждам. Добре,че имам още трима резервни,при което мога да отида. Получавам кафяво зацапване. Много малко, но се притесних. Пиша й. Тук има предистория, защото при втория от абортите получих кафяво зацапване и тя не пожела да ме види с думите: за кафяво кървене без балкова симптоматика не се прави нищо. Самоизписах си утрогестан, който тя потвърди да взимам. Не отидох при друг лекар и чинно си чаках прегледа при нея, защото при предишния аборт беше се намусила, че съм ходила при друг. Когато стигнах до преглед, бебето беше отдавна спряло да се развива, а думите на лекарката бяха - значи от това е било зацапването.. това е предисторията и заради нея се бях притеснила вчера много. Та като й писах, отговорът беше - понякога няма конкретна причина за кървене, за кой път си бременна, трябва да знаеш....не пожела да.ме види и не ме изпрати при дежурен. Свързах се с доктор Чучумишев, който за мен освен прекрасен лекар, е и човек, и той ме прие веднага. Много обстойно прегледа бебето, всичко е наред. Шийката е с нормална дължина, но ръбът на плацентата, буквално граничи с шийката. Каза, че е много вероятно да се вдигне и че явно плацентата е дразнила шийката, от което се е получило зацапване. Предписа ми алеракт, магнезии и по 200 гр. Прогестан вагинално...Сега имам два въпроса - ако сте били с толкова ниска плацента в 15 г.с (при предишни бременности) кога се вдигна и вдигна ли се въобще? И вторият е свързан с това, че губя доверие в лекарката, при която мислех да раждам. Харесвам болницата, в която работи, но ако не съм при нея, ще е неловко да съм при друг там. Търся следните неща - добра неонатология, да не ме притискат за секцио (дай Боже да се вдигне плацентата) и бебето да е с мен от първата минута. Моля ви дайте съвети към коя болница да се насоча

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 13:04 от Amelin

# 280
Здравейте, от два дни сякаш ми се е втвърдил корема, не точно корема , а надолу под пъпа, имам и лек дискомфорт , като тежест, нямам няква болка особена. Имам преглед след 6 дни, да изчакам ли или да се обаждам на аг според вас опасно ли е за бебето?

# 281
Поли, за ниското кръвно пий повече вода. Кафето допълнително е диуретик, нужни са повече течности, за да избегнеш световъртеж, причерняване и недай си боже да се стропилиш на земята. Може да има и друго, доктор ще каже дали има и анемия евентуално.

Frisu, аз бих се обадила. Реално в тази бременност си усещам корема по-спокоен, отколко при предишните две. Не е излишно да се сигнализира при признаци/подозрения за контракции.. .

# 282
Здравейте. Да дам отчет след прегледа при проф. Паскалева.

Всички са много мили, говорихме с докторката, назначи ми кръвни изследвания, изчаках ги, после ги обсъдихме. Според нея факторите ми са нискорискови и не са причина за проблемите, които имах. Дори смята, че АГ-та прекалено много експонират тромбофилиите и прочие проблеми с кръвта при репродуктивни трудности, а това рядко е реалната причина.
Изследванията ми бяха в норма, но ми увеличи аспирина от 75 на 100.
Попита ме дали има индикации за влошен кръвоток, а аз не знаех. Никой не ми е казвал за проблеми и дори ме знам дали го следят. Ще питам в петък.
Днес много ме боли глава. Знам че е рано, но не усещам бебка и съм се сдухала пак дали всичко е наред. Бяхме до гробищата в неделя, 40 дни, и явно ме натовари това изживяване. Чакам прегледа в петък с такова нетърпение... Ето, оплаках ви се, знам че ще ме разберете. Вкъщи избягвам да споделям такива страхове, защото не ме разбира.

# 283
Поли, аз също съм с много ниско кръвно. Моето пада до 70/30. Споделих на АГ и тя каза "нормално е". Да, ама мен ме човърка. Четох, че е хубаво да се изследва феритина. И винаги имай нещо сладко.
3.Запека и при мен го има. Нищо не ми помага. Ще пробвам и аз този мармалад.
4. Аз имам всякакви болежки. Имам леки болчици, минаващи посредата през матката. От два дни имам и странна пулсираща болка в лявата ингвинална гънка. Изчезва за 2-3 мин. Понякога имам и странични болчици.
Амелин благодаря ти. Heart Decoration Това е доста безотговорна докторка. Според мен не ходи при нея. Не разбира ли, че след такова преживяване, ще е нужно  да те види за твое успокоение. Аз в 14та седмица бях с частична превия (закриваше частично канала), вчера в 16+4 се беше отдръпнала. Още е доста ниско.
Добрите неонатологии са Майчин Дом, Надежда и Токуда. До колкото знам в БГ не се държи на връзката майка-бебе след секцио. Според мен е до договаряне. Аз съм в същата чуденка, защото и в трите не искам.
evgzl разбирам те. И аз, когато не го усещам се чувствам ужасно. Изяж нещо сладко и си намажи корема с олио. Сложи си ръцете и виж дали няма да усетиш нещо. Аз само така успявах да го накарам да помръдне. Всичко ще е наред. На феталната не са ли ти казвали как ти е кръвотока?
Но, ако много се притесняваш отиди по-рано.

# 284
  • Гр. София

Днес много ме боли глава. Знам че е рано, но не усещам бебка и съм се сдухала пак дали всичко е наред. Бяхме до гробищата в неделя, 40 дни, и явно ме натовари това изживяване. Чакам прегледа в петък с такова нетърпение... Ето, оплаках ви се, знам че ще ме разберете. Вкъщи избягвам да споделям такива страхове, защото не ме разбира.

evgzl,
Прекрасно разбирам притесненията ти! И аз съм се сдухала от липсата на каквито и да е симптоми. Буквално ако се чувствам добре, ми се струва, че нещо не е наред. Многократно на ден се оглеждам в огледалото от всички страни - веднъж ми се струва, че имам бременно коремче, а веднъж - не... Не знам и не мога да преценя заради така или иначе наднорменото ми тегло.

Май просто трябва да гледаме да сме спокойни, ама то е много лесно да се каже, нали... 😏

Общи условия

Активация на акаунт