Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 794
  • 721
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. Малко натрапчиво ще използвам групичката за съвет.Нямам опледелен термин ,но очаквам бебето Август. По мой изчисления. Почти в 17г.с.
Страдам от тежко гадене,повръщане и дори обезводняване. Не се храня с почти нищо.
Понякога ми се гради дори и от водата.
Има ли други в това положение?

# 391
Момичета, здравейте. Имам температура 37.7, пих един парацетамол. Какво мога да пия друго? Много се притеснявам да не стане някой беля. В 14+4 съм.
Авирон рапид, витамин ц, билкови за гърло, сироп Мария мед, компреси и биозин мама. Сигурна съм, защото са ми ги предписвали. УСпех. Hug

# 392
Gyul23, ти си си точно за тази тема, добре дошла Hug
По принцип е рядко да продължава това състояние в толкова късна седмица. По колко повръщания на ден имаш? Лежала ли си в болница? Деган инжекции помагат ли ти?

# 393
Честит празник на всички, които се чувстват българи!

Моят мъж пак е болен, явно вирусно, като му гледам симптомите и точно се прибра от командировка за почивните дни, за да 'споделим' преживяването. Аз пия от доста време не просто вит. С, а такъв с разсрочено действие. Не знам дали това ми помага да не се разболявам, но засега само мен подминава цяла зима.

Gyul23, добре дошла и дано се намери трайно решение за твоите неразположения. Какво ти предписва следящия те лекар? Поради и не само риска от обезводняване мисля, че трябва да си на специално наблюдение и може би временен прием в болница! 🍀🧸

Последна редакция: пн, 04 мар 2024, 13:11 от Mama2288

# 394
Здравейте.Честит празник !Благодаря за приема и гостоприемството .Ами честно казано не съм лежала в болница за обезводняване но си правих изследвания които са принципни за бременните и става въпрос за кръвни изследвания и урина всичко ми излезна в нормата обаче
"C реактивен протеин" е допустимост до 5 мг аз имам 10,48 Това е някъде около почти 6 пъти, пет пъти и половина над нормата .Не съм била на преглед всъщност от 8-ми миналия месец. Сега на 5-ти съм на преглед и свързайки се по телефона с моя АГ  специалист тя ми каза, че може би се дължи на някаква бактерия тъй като съм била болна. Аз наистина бях болна и в момента все още съм. Всичко ми се събра на едно повръщане, гадене от всичко което помириша даже като си представя храна, дори от водата по някой път и отпадналост лека температура от грипа който върлува в момента и наистина все още не съм се излекувал може би от седмица и половина но по-големият проблем е че грипът минава ,а това че ми е лошо Зле ми е Повръщам и така нататък гади ми се от всичко и не мога да ям .Това е наистина е нездравословно за мене за бебчето като цяло .Тя ми предписа антиментил обаче четох някъде че се пие в първия триместър аз съм вече в средата на втория триместър И честно казано без да съм отишла при нея на преглед не смея да пия  нищо ,защото по телефона разговорите са ..... Тя работи ,бързайки нали аз някъде обяснявам някъде изпускам и когато се видим вече ще е малко по-различно и ще може да ми даде  адекватно лечение дефакто .Но наистина с повръщането съм силно притеснена и имам чувството че това никога няма да отмине до края на бременността .Ако ли не и след като родя 🤣Помагайте ако има някой в същата ситуация

# 395
Здравейте.Честит празник !Благодаря за приема и гостоприемството .Ами честно казано не съм лежала в болница за обезводняване но си правих изследвания които са принципни за бременните и става въпрос за кръвни изследвания и урина всичко ми излезна в нормата обаче
"C реактивен протеин" е допустимост до 5 мг аз имам 10,48 Това е някъде около почти 6 пъти, пет пъти и половина над нормата .Не съм била на преглед всъщност от 8-ми миналия месец. Сега на 5-ти съм на преглед и свързайки се по телефона с моя АГ  специалист тя ми каза, че може би се дължи на някаква бактерия тъй като съм била болна. Аз наистина бях болна и в момента все още съм. Всичко ми се събра на едно повръщане, гадене от всичко което помириша даже като си представя храна, дори от водата по някой път и отпадналост лека температура от грипа който върлува в момента и наистина все още не съм се излекувал може би от седмица и половина но по-големият проблем е че грипът минава ,а това че ми е лошо Зле ми е Повръщам и така нататък гади ми се от всичко и не мога да ям .Това е наистина е нездравословно за мене за бебчето като цяло .Тя ми предписа антиментил обаче четох някъде че се пие в първия триместър аз съм вече в средата на втория триместър И честно казано без да съм отишла при нея на преглед не смея да пия  нищо ,защото по телефона разговорите са ..... Тя работи ,бързайки нали аз някъде обяснявам някъде изпускам и когато се видим вече ще е малко по-различно и ще може да ми даде  адекватно лечение дефакто .Но наистина с повръщането съм силно притеснена и имам чувството че това никога няма да отмине до края на бременността .Ако ли не и след като родя 🤣Помагайте ако има някой в същата ситуация
Здравей, аз съм в 16 седмица и до вчера повръщах и имах температура . Отидох на лекар оказа се вируса с повръщане . Изписаха ми Хидрасек за да не се обезводня и деган за повръщането . Но най - добре иди да те видят Simple Smile

# 396
Момичета вие с какво се мажете? Аз от няколко дни имам лек сърбеж по гърдите ( не знам дали е нормално) и си взех кокосово масло и такова от ший. Мажа от гърдите до под колената. Ще ми е интересно да споделите вашата рутина каква е и какво ползвате срещу стрии. Като килограми продължавам да си покачвам,въпреки че не ям много по-различно от преди бременноста. Вече съм 14+2 и съм 6 кг нагоре 😂 и затова гледам с мазането да съм по-сериозна вече. Чакам и резултат от бхс,който ще излезе на 5-ти живот и здраве. Стискайте ми палци всичко да е наред.

# 397
Момичета вие с какво се мажете? Аз от няколко дни имам лек сърбеж по гърдите ( не знам дали е нормално) и си взех кокосово масло и такова от ший. Мажа от гърдите до под колената. Ще ми е интересно да споделите вашата рутина каква е и какво ползвате срещу стрии. Като килограми продължавам да си покачвам,въпреки че не ям много по-различно от преди бременноста. Вече съм 14+2 и съм 6 кг нагоре 😂 и затова гледам с мазането да съм по-сериозна вече. Чакам и резултат от бхс,който ще излезе на 5-ти живот и здраве. Стискайте ми палци всичко да е наред.
Здравей. Аз също съм 14+2, но реално съм 15, вървим с 5 дни напред. В момента се мажа с кокосово масло, и крем. Прикачвам снимка на крема. Забременях около 55, в момента съм 59-60.
Коремът ми почти не си личи, но мисля да съобщя на колегите ми идната седмица.

# 398
Аа моя си личи доволно,особено ако изпия чаша фанта 😂 аз също ще кажа на шефа и колегите ми след вторник. Все пак не знам до кога ще работя и мисля да си ги “подготвя” по-раничко

# 399
  • Пловдив/Хихон Испания
Съншайн и при мен започна един сърбеж в гърдите от няколко дни. И аз съм 14+2 по калкулатор, а 14+4 по ехограф.
За козметиката, тъй като търсих много такава без химия излишна, накрая намерих и си купих това за стрии на Есеншъл Мама. Пише, че е против стрии и за стягане общо на местата, където има нужда. Може да се маже и по гърдите. Не знам обаче дали може да се намери е България. В Амазон го продават обаче.

Последна редакция: нд, 03 мар 2024, 19:01 от Sellena73

# 400
Ох, аз да ви се оплача.Имам подута вена в дясно от пубисната кост и свивката с бедрото.Мислех , че тоя път няма да стане така.С близнаците имах една огромна като червей от тези дъждовните.Тогава ми включиха фраксипарин , ама все се моля сега да ми се размине.Някой с подобен случай?

# 401
Ох, аз да ви се оплача.Имам подута вена в дясно от пубисната кост и свивката с бедрото.Мислех , че тоя път няма да стане така.С близнаците имах една огромна като червей от тези дъждовните.Тогава ми включиха фраксипарин , ама все се моля сега да ми се размине.Някой с подобен случай?

Забелязва ли се външно? И какво усещаш?

# 402

Забелязва ли се външно? И какво усещаш?

Да , подула се е самата вена , не е много (като миналия път) синее и не ме боли , може би като ходя съвсем леко се усеща като тъпо убождане.

# 403
Marbellaa, отиди възможно най-скоро на преглед при съдов хирург.
Аз имам проблеми с разширени вени от повече от 10 години, съответно 4 операции на вените на двата крака и от опит казвам, че тези неща не бива да се неглижират по време на бременност.

# 404
Marbellaa, отиди възможно най-скоро на преглед при съдов хирург.
Аз имам проблеми с разширени вени от повече от 10 години, съответно 4 операции на вените на двата крака и от опит казвам, че тези неща не бива да се неглижират по време на бременност.

Разбира се , че ще отида.Както споделих и миналата бременност имах такъв казус.Просто се допитвам и до други.
Още утре ще се свържа с АГ и ще го изкоментираме.
Поне този път е по-мъничка, надявам се да мина с наблюдение.

Общи условия

Активация на акаунт