Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 818
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте!И аз да се отчета.Днес бях на преглед , господина си наваксва към оригиналния термин ( с късна овулация забременях и в началото “изоставаше “ 2 седмици) .Днес съм 14+2 , но бебчо отговаря на 15 седмица.Важното е , че всичко е наред , доплерите , сърчицето и всичко погледнато.Измериха ми и шийката но с коремен , та не знам колко е вярно.
Почвате да че карате да св замисля за тази ехокардиография , на тези на които им в препоръчана .. има ли някаква индикация за това? След коя седмица се прави?

# 376
Marbella, доктора изрично подчерта, че няма индикации, за да не се притесня явно.

Праща ме, защото според него, въпреки че е ФМ специалист, няма достатъчно знания, за да "гледа сърца"- поне не и колкото би имал детски кардиолог.

А аз не ходя на ФМ при цитираните тук специалисти- Марковс и т.н., доверявам се на следящия ме АГ, който също има специализация за ФМ. Така че смятам поне тази консултация да направя.

Прави се 20-21 седмица.

# 377
Аз от година някъде взимам доста големи дози витамин Д - около 5000 единици дневно (задължително в комбинация с К2). Изследвам го през няколко месеца. Започнах от дефицит (20 при реферетни 30-100). Септември след спиране на приема за 30 дни ми беше 40 (реф. 30-100). Последно го изследвах февруари, без да спирам приема, тоест резултатите са завишени -беше 53 (реф. 30-100). Целта ми е да достигна ниво 70-80, защото вече има много изследвания, които са категорични, че витамин Д (който всъщност е хормон) е изключително важен за здравето и ниските му стойности (дори в реферетни граници) не са здравословни. Явно аз обаче го усвоявам и натрупвам бавно, въпреки големите дози. С 400 единици на ден не може да се попълни и дневната необходимост - тя е около 2000, а да се навакса дефицит - абсурд . Имайте предвид, че не се усвоява всичко и е много индивидуално.

# 378
И аз така знам, че е много индивидуално усвояванвто на Вит. Д. Но особено за бременни не бива да се пие просто така в големи количества. Вецев нещо ми обясни какво се случвало при свръхприем, но го забравих. Не помня дали прием на нещо друго правеше този ефект, но реших да се придържам към неговото предписание 5 капки. Купувам си Oliessen, защото нямам нерви да чакам скапания капкомер на Вигантол. Между другото в други теми много момичета споделят, че си купуват нещо уж много препоръчвано, а ефект - никакъв. Чела съм го за спрейовете. Явно наистина е индивидуално. При мен такъв 'ефект' имаше приема на Б12 на едни дъвчащи хапченца, даже моя син ги вземаше и много му харесваха. Накрая изследвах витамина и нищо не се беше променило. Та оттогава не налитам да пия каквито и да било витамини и минерали постоянно.

# 379
  • гр. София
Индивидуално е, да.
Аз последно го изследвах септември и ми беше към 60 при реф. 30-100 без абсолютно никакъв прием. Моя приятелка го изследва пак края на лятото някъде и ѝ беше 15, а тя не спря да се пече по плажовете цяло лято.

Да се върна малко назад, че ви бях изпуснала няколко дни:

Мама2288, този серклаж кога обикновено се прави, не е ли рано?
И задължителен ли е за многоплодна бременност?
Ще питам и моя доктор,  но чак в края на месеца съм на преглед.
Иначе шийката ми е мерена 3 пъти вече, 35-36 мм, което е добре за този срок на бременността, но няма гаранция, че няма да се скъси рязко.

За подстригването и аз точно това се чудех с тази бременност.
С миналата така се случи, че се бях подстригала точно преди да забременея и после цяла бременност не се (по принцип се подстригвам рядко, на 7-8-9 месеца хаха).
Но сега вече си минаха 8 месеца от последното подстригване и няма как да чакам. Grinning

# 380
Me, Myself & I, не знам какво да ти кажа, тъй като явно е индивидуално, а и ако няма индикации е въпрос за препоръка/преценка. Не съм наясно дали може да се прави серклаж по избор. Но знам, че има т.нар. профилактичен, който ако съм разбрала добре се прави в 12-14гс, та... На мен оттук нататък ако има индикации ми се вижда, че клони към късно. Това си казвам, че е в моите очи. Границата е 24-25 седмица, но честно казано не искам този вариант. Може пък да нямам скъсяване, но какво ще стане до края, няма как да знам. Трудна тема и избор, ако трябва да избирам, защото някакъв риск винаги има. Понеделник ще знам повече. Аз нямам никъде записана дължина на шийката, макар че Вецев ме увери, че последно била добре. Ще поискам и нея да ми я пишат.

# 381
При мен началния прием (докато правих инвитрото) беше по 15 капки вигантол на ден, на предишния преглед вече ми го намалиха на 5 капки дневно.

# 382
Me, myself and I, не е задължителен селклажът при двуплодна бременност, но дължината на шийката трябва да се следи, от 16 гс нататък особено. Моята засега е ок, 5 см, но с напредването на бременността си има риск от скъсяване. Най-добре се прави измерването с вагинален ехограф.

# 383
Аз също съм при Вецев, на прегледа в 16 седмица каза, че прави така наречения скрининг за преждевременно раждане. С вагиналния ехограф оцени шийката и ми каза подробности и за плацентата, при мен беше 4см и нещо. Не мисля, че е от лекарите, които биха рискували, по- скоро дори се презастрахова. На мен ми е втора бременност при него.
Mama2288, вероятно именно на този преглед ще обърне по- специално внимание.

П.п. Може да се засечем някой път Grinning

# 384
При моята двуплодна  до 30-та седмица си беше 4 см, но до 31 от контракции които не усещах се стопи на 1,7.В крайна сметка ми сложиха песар (това е варианта , ако е късно за серклаж) , и лежах в болницата тъй като контракциите не спираха бях на системи гинипрал.Но си издържа песара , махнаха го на операционната маса преди секциото.

# 385
Аз също съм при Вецев, на прегледа в 16 седмица каза, че прави така наречения скрининг за преждевременно раждане. С вагиналния ехограф оцени шийката и ми каза подробности и за плацентата, при мен беше 4см и нещо. Не мисля, че е от лекарите, които биха рискували, по- скоро дори се презастрахова. На мен ми е втора бременност при него.
Mama2288, вероятно именно на този преглед ще обърне по- специално внимание.

П.п. Може да се засечем някой път Grinning

Аз съм този понеделник от 17ч. ☺️ Може и да се засечем наистина някой път. Да, така каза, че ще оценява шийката този път.

# 386
  • Гр. София
При мен началния прием (докато правих инвитрото) беше по 15 капки вигантол на ден, на предишния преглед вече ми го намалиха на 5 капки дневно.

Сега погледнах, при мен явно са други референтните граници за вит. Д:

# 387
Здравейте, отчитам се след втора фетална.

18+2, 220гр,термин 1 август, с второ момченце💙
Всичко е наред, слава богу.
Измериха шийка, поисках и микробиология, за всеки случай.
Аз още от началото приемам вит Д капки по 3-4 на ден или през ден.

Хубави емоции на всички!

# 388
Момичета, здравейте. Имам температура 37.7, пих един парацетамол. Какво мога да пия друго? Много се притеснявам да не стане някой беля. В 14+4 съм.

# 389
Можеш да пиеш до 4 парацетамола на ден докато свалиш температурата , добави също и витамин С , лимони, мед, чай и стоене на топличко. Но се обади на следящия ти лекар за всеки случай.

Момичета, здравейте. Имам температура 37.7, пих един парацетамол. Какво мога да пия друго? Много се притеснявам да не стане някой беля. В 14+4 съм.

Общи условия

Активация на акаунт