Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 869
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Вецев се обади пак, разгледал ми досието и именно в понеделник ще ме гледат специално за шийката. Каза не планирай нищо, аз моите раждания хич не успявам да ги планирам 😁

Ами, дадох му жега, досега си кротувам безпроблемно, но не искам в понеделник да прецени, че всичко е наред, а след няколко седмици да тичаме за спешен серклаж. Иначе му имам доверие, просто исках да си изразя притесненията.

А и може и за други да е важна тема.

Аз съм имала все някакви стягания на корема предишните бременности, сега от няколко дена вечер нещо ме притеснява и гледам да легна. Та не съм най-обективния фактор за преценка сама на себе си. Една близка, родила близнаци ми каза да не се надценявам, защото изведнъж може да тръгнат нещата нанякъде, както се чувствам добре. Тя е висока и много слаба. Развива прееклампсия и ражда в 32 гс. Като го казваше, не можех да повярвам. Пазете се всички!

# 361
Mama2288, да, разбирам - още повече, че “парен каша духа”, както се казва. Нормално е да си предпазлива, мисля, че избраният лекар ще ти помогне. Всички пращаме положителна енергия!

По повод на разкрасителните процедури - бях си планирала да си подновя балеажа сега във втори триместър, обаче! Познайте Grinning Ходих на ламиниране на вежди и не станаха! Момичето пробва два пъти, с по-силна концентрация и накрая ме пита: “ Ти да не си бременна? Joy” Имала и друг такъв случай, когато във втори триместър не се получило. Бях ходила в първия и всичко беше 6, но сега не става, затова и сигурно само ще се подстрижа. Последно се подстригах на 6-тия ден след овулация и на следващия тествах прогестерон и ТСХ и заподозрях, че съм бременна. Така че - време си ми е.
А иначе за ламинирането - при другото момиче в трети триместър “хванало”, така че сме се разбрали и тогава да направим научен опит, живот и здраве. Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 15:33 от Polina1310

# 362
О, да, не знам колко съм парена, обаче рекох да си го кажа отсега.

Хе хе, младите момичета как ви се радвам на разкрасителните процедури. Аз хич нищо не правя, по-хубава едва ли ще стана. Малко си вяхна с всеки изминал ден, но очаквам едно китно момиченце, за него ще е цялата хубост!

Ще боядисам косата, може би ще отида и на някаква процедура за лице, за масаж май ми е късно! Коремчето вече няма къде да го скрия!

С големия син се подстригах, млада бях и не вярвах на суеверия. Сега ще пропусна. Нещо в мен се промени. Може би не се има предвид буквално силата. Големия ме съмнява дали ще създаде семейство и кога... Като че ли много страхлив за възрастта си и и от години няма връзка, а сега му е времето на 25 за тия неща. А е красавец. Та не знам.

# 363
По повод на разкрасителните процедури - бях си планирала да си подновя балеажа сега във втори триместър, обаче! Познайте Grinning Ходих на ламиниране на вежди и не станаха! Момичето пробва два пъти, с по-силна концентрация и накрая ме пита: “ Ти да не си бременна? Joy” Имала и друг такъв случай, когато във втори триместър не се получило. Бях ходила в първия и всичко беше 6, но сега не става, затова и сигурно само ще се подстрижа. Последно се подстригах на 6-тия ден след овулация и на следващия тествах прогестерон и ТСХ и заподозрях, че съм бременна. Така че - време си ми е.
А иначе за ламинирането - при другото момиче в трети триместър “хванало”, така че сме се разбрали и тогава да направим научен опит, живот и здраве. Flowers Four Leaf Clover
Ах, добре че го сподели това, аз точно си бях наумила да си запиша час за ламиниране на вежди и мигли. Е, сега няма да е, ще почакам, въпреки че едва сега навлизам във втори триместър, но за всеки случай Smile

Вчера получих болки ниско в дясно, които не отшумяваха, боли ме през цялото време. Казах си, че най-вероятно е от не ходенето на тоалетна и ще почакам. Съжалявам за подробностите, но успях да посетя тоалетната два пъти, но днес болките се позасилиха, а също получих болки и в десния бъбрек. Отидох на преглед, казаха ми, че с бременността всичко е наред, но да пусна стерилна урина и да отида на ехограф за бъбреците. Изписаха ми Но-шпа да пия за болките няколко дни и ако не минат болките да се върна, за да ме приемат в болницата. Бях се притеснила адски много, сега съм по-спокойна, в понеделник ще отида първо до личния и така, надявам се всичко да бъде наред.

Честита Баба Марта, момичета! Бъдете здрави! Heart

# 364
  • Гр. София
О, да, не знам колко съм парена, обаче рекох да си го кажа отсега.

Хе хе, младите момичета как ви се радвам на разкрасителните процедури. Аз хич нищо не правя, по-хубава едва ли ще стана. Малко си вяхна с всеки изминал ден, но очаквам едно китно момиченце, за него ще е цялата хубост!

Ще боядисам косата, може би ще отида и на някаква процедура за лице, за масаж май ми е късно! Коремчето вече няма къде да го скрия!

С големия син се подстригах, млада бях и не вярвах на суеверия. Сега ще пропусна. Нещо в мен се промени. Може би не се има предвид буквално силата. Големия ме съмнява дали ще създаде семейство и кога... Като че ли много страхлив за възрастта си и и от години няма връзка, а сега му е времето на 25 за тия неща. А е красавец. Та не знам.

Хм, защо да ти е късно за масаж, те нали масажите на бременни ги правят при легнало настрани положение? Аз другата седмица съм на масаж, по телефона им казах, че съм бременна, казаха, че ще легна настрани и така ще ме масажират 🙂

# 365
На последния преглед ми измериха шийката, 4 см.
Някой записал ли си е час за фетална ехокардиография вече? В коя седмица?

Планувам да отида на ехокардиография, при др. Маринов, в 20-21 седмица. На този етап нямам такава препоръка от АГ, но аз го правя за свое спокойствие.

С първата бременост ходих. Др. Маринов е много анагажиран към малките си пациенти и иска да види бебето и месец след ражднето му и ако всичко е наред ги вика и на една годинка.

# 366
  • Гр. София

Планувам да отида на ехокардиография, при др. Маринов, в 20-21 седмица. На този етап нямам такава препоръка от АГ, но аз го правя за свое спокойствие.

С първата бременост ходих. Др. Маринов е много анагажиран към малките си пациенти и иска да види бебето и месец след ражднето му и ако всичко е наред ги вика и на една годинка.

Къде работи този лекар?

# 367
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и щастливи!

При нас поверието си е да не му го отрежеш. Моята майка със сестра ми се подстрига, та баща ми още не може да и прости Grinning A,  за пъпната връв е да не прескачаш кабели и тръби. Аз започнах да ги настъпвам. Настръхнах, когато видях на феталната колко е близо до вратлето му.
На мен шийката ми я измериха и на ФМ и на прегледа, но не си спомянм колко см е. Пише, че е нормални размери. А, от прегледа не е записала, но то там всичко е измислица така или иначе.
За ехокардиографията не сме коментирали с д-р Павлова. Предполагам, че 22ра седмица ще ни каже.

И аз да се включа към клуба на главоболието. Аз имам съмнения, че може да е от магнезия. Не бях пила 2-3 дни и всичко беше наред. Снощи след 2-3 глътки започна да ме боли адски много в зоната на челото  и така цяла нощ (защото не можах да го изпия и си го пих през нощта). Реално ме боли глава от както си го купих. Да, вече не се схващам, но пък това не се търпи. Пия си панадол. Чудя се дали да не мина на нещо друго.

# 368
Честита Баба Марта, момичета! Да сте всички здрави и засмени до след раждане! ❤️💚

От бързане днес не успях да се спра и на честитката.

Siyana, защо се мъчиш, а не си вземеш свещички Eva Qu? Aз така се мъчих след трансфера и веднъж след пътуване. Направо си като инвалид от неразположението. Аз знам, че тези са безвредни за бременни. Няколко дни да се регулира положението, после може да не се налага повече 🧸

Ох, за масаж не знам, струва ми се хамалогия да намеря някъде наблизо и да го съчетая с графика си в момента. Мисля да обърна внимание на някои глезотийки като спра да работя. Ако ще тичам и ще си създавам стрес по процедури, няма да стане. Най-после се записах и на йога. Чувствам се не във форма, но засега не се оплаквам от нещо конкретно. Тук таме болчици, но ги приемам за нормални, а леко главоболие май бях недоспала. Пия си магнезия, алеракт, вода, газирана вода и вечер лягам. Почивните дни си правих разходки с мама. Според приложението си имам две авокада от по 100 грама. Както седя на стола и работя, усещам нежни ръчкания на различни места. Струва ми се невероятно за такива малки човечета да го усещам, но определено е различно от някакви стомашни или чревни движения. Може би като е за трети път, този мой корем е по-податлив на усещане, друга причина сигурно щом са две и отсега се вместват в пространство, където иначе би било само едно. Ето на, голям мислител се оказах.

# 369

Къде работи този лекар?

Когато съм ходила при него винаги ме е викал в болница Надежда.

# 370
Здравейте, момичета! Предлагам раница Ergo Baby Embrace за бебеносене от 0+ месеца до 11 кг., ползвана максимум 4-5 пъти. Бях си я взела, тъй като нямахме асансьор и не ми се мъкнеше количка, но проблемът ми се реши и тя отпадна. Ако някой има интерес, пишете на лично.

# 371
Siyana, защо се мъчиш, а не си вземеш свещички Eva Qu? Aз така се мъчих след трансфера и веднъж след пътуване. Направо си като инвалид от неразположението. Аз знам, че тези са безвредни за бременни. Няколко дни да се регулира положението, после може да не се налага повече 🧸
За първи път чувам за тях честно казано, определено ще ги пробвам. Благодаря за съвета! Heart

# 372
Честита Баба Марта, момичета! Бъдете живи и здрави, румени и засмени.

Днес бях на 2 прегледа-при АГ и ендокринолог.

Доволна съм от прегледа на бебка, расте си и всичко е наред. Огледа й гръбнака, главата, корема, ръчички, всичко е наред и си отговаря на седмиците-16 навършени. Включи магнезий 2×400. Премери кръвотока и той е наред. Нищо не каза за шийката, но по принцип каза, че гледа всичко и съобщава, ако има проблем.

Препоръча профилактично консултация с д-р Маринов в 20 седмица, така че и аз ще ходя. Другата седмица ще запазя час.

А ендокринолога каза, че трябва да направя обременяване с глюкоза 24-28 седмица и да внимавам с бялата захар и брашно. Имам старо обременяване, което не е чак ИР, но не е оптимално и е близо до граничното според нея. Поне щитовидната жлеза е добре. Тя пък ми включи вигантол по 1 капка и препоръча да изследвам витамин Д.

Въобще, по цял ден пия по някакви хапченца, прахчета, капки... Не беше така преди 12 години. Joy

Заслушала съм се от няколко дни в подкастовете "Мама говори". Много са ми интересни, нищо че е втора бременност и уж трябва да знам. Grinning Даже чрез тях избрах и предложих книга на голямото дете, одобри я и сега ще я купуваме. Проблем е това четене, все не й е интересно.

И за бебето харесах книжка, но реших че прекалявам и се спрях да купувам Joy

# 373
  • Гр. София
Честита Баба Марта, момичета! Бъдете живи и здрави, румени и засмени.

Днес бях на 2 прегледа-при АГ и ендокринолог.

Доволна съм от прегледа на бебка, расте си и всичко е наред. Огледа й гръбнака, главата, корема, ръчички, всичко е наред и си отговаря на седмиците-16 навършени. Включи магнезий 2×400. Премери кръвотока и той е наред. Нищо не каза за шийката, но по принцип каза, че гледа всичко и съобщава, ако има проблем.

Препоръча профилактично консултация с д-р Маринов в 20 седмица, така че и аз ще ходя. Другата седмица ще запазя час.

А ендокринолога каза, че трябва да направя обременяване с глюкоза 24-28 седмица и да внимавам с бялата захар и брашно. Имам старо обременяване, което не е чак ИР, но не е оптимално и е близо до граничното според нея. Поне щитовидната жлеза е добре. Тя пък ми включи вигантол по 1 капка и препоръча да изследвам витамин Д.

Въобще, по цял ден пия по някакви хапченца, прахчета, капки... Не беше така преди 12 години. Joy

Заслушала съм се от няколко дни в подкастовете "Мама говори". Много са ми интересни, нищо че е втора бременност и уж трябва да знам. Grinning Даже чрез тях избрах и предложих книга на голямото дете, одобри я и сега ще я купуваме. Проблем е това четене, все не й е интересно.

И за бебето харесах книжка, но реших че прекалявам и се спрях да купувам Joy

evgzl, браво за добрите новини за бебчето!
Малко странно ми звучи обаче Вигантол по 1 капка... Аз взимам 2 седмично по 30 капки (Вигантол от 20000 единици) и го взимам вече близо година, без значение какъв е сезонът. На последните изследвания преди месец витамин Д ми беше точно в средата на нормата, но ендокриноложката каза да не спирам Вигантола и да го взимам поне до края на бременността.

# 374
Sunny Smile, на мен също ми се стори малко.

Но тя затова поръча да го изследвам, за да коригираме дозата при нужда.

А пия и Прегнакеър, където също има вит.Д, май 400 IU.

Общи условия

Активация на акаунт