Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 865
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив/Хихон Испания
Честита баба Марта бъдещи и настоящи мамчета! Да сме живи и здрави ( и бебетата ни), бели и червени!

# 346
Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави и засмени! Heart
Момичета, СУЕ-то ми е 70 mm/h при стойности <25 Rolling Eyes
Има ли някой в подобна ситуация, тъй като съм на лекар чак в сряда ?

# 347
Честита Баба Марта! Бъдете здрави и с късмет ❤️
Деси, това звучи като типична болежка от растежа на матката, но все пак се консултирай с лекар, за да не става дума за инфекция
Мама, така се случи, че тази седмица два пъти ми мериха шийката - единият път 32.2 мм, а другият 39 ММ. Понеже и двамата са признати фетални морфолози със супер апаратури, явно и за това си има значение от къде до къде се хваща за мерене ...и в двата случая ми е написана в листа от прегледа. Не подценявай това, искай си, защото в по-късно седмица може и никой да не се съгласи да прави серклаж. Д-р Чучумишев ми каза, че превенция за маточната шийка е магнезия, 200 гр. Прогестан вагинално или ректално и Алфа липоевата киселина (аз в алеракт я приемам сега)

# 348
Много скоро ми беше 92 при норма <25, но бях с бъбречна криза и резултата е по време на самата криза. След системи и прием на антибиотици спадна до 35. Дано всичко бъде наред ❤
Честита Баба Марта на всички! Бъдете здрави и засмени! Heart
Момичета, СУЕ-то ми е 70 mm/h при стойности <25 Rolling Eyes
Има ли някой в подобна ситуация, тъй като съм на лекар чак в сряда ?

# 349
На последния преглед ми измериха шийката, 4 см.
Някой записал ли си е час за фетална ехокардиография вече? В коя седмица?

# 350
Момичета, за един ден ви изпуснах и вие точно тогава ще се развихрите. Честита баба Марта на всички, здрави, румени и засмени!

Деси, днес по-добре ли си? Не си спомням такива силни болки, а от притискането на въпросната вена доколкото съм чела по-скоро прималява и някои жени припадат (при по-сериозен натиск). Аз затова си спя почти 100% наляво от известно време. Щом те е предупредил доктора да очакваш болки, сигурно са си нормални, но ако продължават и те притесняват по-добре поне звънни, да си спокойна.

За главоболие - парацетамол. Вчера нали бях на невролог заради моята мигрена, като казах, че съм бременна изрично ми напомниха, че ибупрофен не мога да пия, и казаха ако болката е много силна, тогава да пия парацетамол.

Аз също не съм суеверна, даже същото това съм го чела и с късмета, и с достойнството на момченцата и с пъпната връв. Вчера точно помолих таткото да ми запише час някъде за фризьор, че аз от колко време отлагам и все забравям през деня, а нощно време няма на кой да се обадя.

Мама, при мен май още не са мерили, или поне докторът не е споменал изрично. Аз ходя обаче през 4 седмици, другата седмица може и да премери.

# 351
  • Гр. София
Честита баба Марта! Да сте здрави, честити, румени и засмени - и вие, и бебчетата, и семействата ви! ⚪🔴

Аз точно днес имам час за фризьор - за първи път откакто съм бременна. Ще се подстрижа и боядисам с безамонячна боя - престраших се след доста четене, да прикрия белите косми 🙂
Иначе поверието в родния ми край е, че ако се подстриже бременна жена, подрязва силата на бебето... 🙄 Май са си нямали едно време работа и само фантасмагории са сътворявали, да им е по-интересно 😆

За измерването на маточната шийка, на мен ми я мериха веднъж, но не беше скоро. Казаха, че е ок, но не помня колко мм беше. На 5-ти съм на преглед и ще помоля да я измерят. Всъщност с вагинален ехограф се мери само, нали?

# 352
  • София
Честита Баба Марта! Желая ви много здраве и да гушкаме пухкави, румени бебчета през август! Heart

И по моя край има поверия за подстригването, но при мен имаше нужда и се подстригах преди около месец, а и ние чакаме момиченце.

Не помня да са ми мерили шийката, гледам, че и при двата прегледа при фетален морфолог пише само ''маточна шийка със запазена дължина''.

При последната фетална морфология лекарката ми обясни, че насочва към фетална ехокардиография само ако забележи нещо нередно. Засега не са ме насочили към пободен преглед и не мисля да ходя.

За болежките ниско долу, АГ ми каза само ''не са гинекологични''. Sweat Smile Явно все още не различавам газове, стягания и т.н.

# 353
Здравейте! Честита Баба Марта да сме живи и здрави всички!

Вики, днес съм добре! Болките изчезнаха... Имах много газове вчера, и днес продължават, но се успокой мястото, където се усещаше болката.(слава богу)
Изглежда прегреших на рождения ден на таткото, какво ли не ядох 😁
И както каза едната мацка, явно още не мога да разграничавам болките 😀
Днес вече се чувствам добре, имам си придърпвания, но това си е от мускулите, бая ми порасна коремчето и ми тежи 😀
Относно размерите на шийката преди 3 седмици като я мериха беше 5.7см. 😆, а на сегашният преглед 4.2см. Пише ми го в майчинският паспорт!

# 354
Много съм объркана дали да си взема отсега още един час при друг лекар или да си чакам понеделник при Вецев и там да съм сигурна, че ще се решат нещата на момента. Ами ако ми каже, добре си засега, нека изчакаме и да видим имаш или нямаш нужда... За кога да чакам, не искам спешен серклаж... Не съм готова да раждам по-рано или да губя бебетата...

Ох, обадих се и си казах притесненията да ме има предвид понеделник. На кормния ултразвук не се видяло нищо притеснително, но аз самата си оставам с притеснения...

Последна редакция: пт, 01 мар 2024, 13:24 от Mama2288

# 355
Mama2288, прочетох мненията ти и в Лежащи мами и осъзнавам, че си притеснена. Даже те мислих и аз, че тук не си казала (или съм пропуснала).
Видях, че последно са ти мерили шийката по-предишния път. Колко те измериха? Иначе понеделник е супер скоро, на твое място бих отишла при лекар, който ме познава и на когото имам доверие, а не някой да ме паникьоса. Не е задължително на всеки преглед да те мерят, мен поне още не ми мерят шийката всеки път. Наистина настоявай в понеделник при Вецев и готово! Лекарите рядко забравят и пропускат - имат опит, протоколи, които следват и им е рутина. Предполагам, че сега сам ще ти каже, че иска да мери.
А ти имаше ли някакви други проблеми? При инфекции се скъсява супер бързо, примерно.
Трудно е да се даде съвет и не искам да се ангажирам, но поне ако може да ти даде успокоение. Плюс това освен серклаж има и песари… не мисли най-лошото! Hug

Момичета, честита Баба Марта! Както днес съпругът ми каза: “Да си здрава, румена, червена и без пукната вена” Joy Това по повод на всички малки изпитания, които минаваме през време на бременността! Grinning

# 356
Имам 2 пъти биопсия на маточната шийка и сепарирано пробно абразио в Пирогов и поне още 2 биопсии. И Вецев, и Станулов са ме питали да нямам конизация. Страх ме е, че на по-късен етап може да се наложат спешни мерки. Наистина се пазя, но като че ли притеснението надделява и затова се обадих да го изразя, за да го имат предвид понеделник като нещо важно за мен... Притеснението ми идва и оттам, че 3 седмици ще съм сама в София с детето. Ако има нещо да се планира и мъжа ми иска да си размести графика... Не искам да му пиша от разстояние или да го притеснявам на пожар да лети от Свищов до София. Дано не се налага. Не че няма да хвана такси, но в къщи мисля и едно диабетно хайванче...

Благодаря ви! 💚

# 357
  • Пловдив
И се подстригвам, и се боядисвам, и изобщо правя всичко, което и като не съм бременна.

# 358
  • София
Мама, до понеделник остава много малко! Сигурна съм, че Вецев ще вземе правилно решение, каквато и да е ситуацията. Ти само бъди спокойна и по възможност почивай повече. Пращам ти мноого положителна енергия и шийчето да не мърда! ❤️

# 359
Честита баба Марта! Да сте здрави, честити, румени и засмени - и вие, и бебчетата, и семействата ви! ⚪🔴

Аз точно днес имам час за фризьор - за първи път откакто съм бременна. Ще се подстрижа и боядисам с безамонячна боя - престраших се след доста четене, да прикрия белите косми 🙂
Иначе поверието в родния ми край е, че ако се подстриже бременна жена, подрязва силата на бебето... 🙄 Май са си нямали едно време работа и само фантасмагории са сътворявали, да им е по-интересно 😆

За измерването на маточната шийка, на мен ми я мериха веднъж, но не беше скоро. Казаха, че е ок, но не помня колко мм беше. На 5-ти съм на преглед и ще помоля да я измерят. Всъщност с вагинален ехограф се мери само, нали?
Да със вагинален , сега четох че за рискова се води под2,5см в 20 г.с. МОЯТА  я измериха днес 3 см.

Общи условия

Активация на акаунт