Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 867
  • 721
  •   1
Отговори
# 330
  • София
За главоболие може парацетамол, но на мен не ми помага. Слагам във фризера за 15 минути едно парче домакинска хартия и после си го налагам. Облекчава ми. Също карам и мъжът ми да ме масажира.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 21:31 от NadezhdaML

# 331
Парацетамол - до 4 на ден максимум може.

Какво пиете за главоболие? Цял ден търпя, ама вече не се издържа Sad

# 332
Деси и аз усещам още от първите месеци едно опъване когато се извъртя настрани или ако рязко се свия. Прерязва ме нещо встрани долу където показваш (при мен и отляво и отдясно се случва да ме заболи, но понеже нямам апендикс няма как да е това). Ходих на скенер на корема и бъбреците и нямам нищо притеснително. Отдавам го на това че и аз доста слаба забременях. Явно лигаментите се опъват.

Мисля си и аз, че е това. Каза, ако имам болки, че е нормално(слаба съм и растат две) -но, ако видя кръв или има много силна болка+ други придружаващи симптоми тогава да отида. Та, дано тази нощ няма болка Sad
И аз бях онзи ден, всичко огледа. Каза, че много се разширява матката и притиска и да има болки било нормално. А то така се случи, че на следващата вечер, започна това, точно като влязох в 18седмица...близнаците растат, матката също и явно се притискат органите вече, и се опъват лигментите ( абе мама лесно не се става, но първа бременност и за всичко, притеснение)...

# 333
Аз вече всеки ден усещам някакви болки в корема, изобщо не мога да ги локализирам, и точно зад пъпа ме наболява, и по-долу, от време на време и странично прорязващи болки…И имам чувството, че след хранене се засилват. И непрекъснато усещам, че ми опъва на корема. Снощи ми беше толкова дискомфортно, че почти не спах. Взех Но Шпа, заспах и след 3 часа пак се събудих и не можах да заспя защото пак ме заболя. Мина ми от самосебе си поне. Нали втория триместър бил най-хубав 😓 Аз първи триместър бях песен, почти никакви симптоми, сега вече няма ден, в който да не ме наболява корем…
Бебето изобщо не го усещам.

# 334
Да попитам и аз дали ви преглеждат шийката и има ли предпоставки за серклаж?

Аз изпълних 16 седмици и днес се стъписах от притеснение, че по принцип съм за серклаж, а съвсем ме забравиха.

# 335
Дано скоро при всички мами, които имат болки и неприятности спрат по-бързо и всичко бъде наред! 🩷 Искам да повдигна темата за ПОДСТРИЖКАТА 😁 Понеже в моя район това е много почитано суеверие и много рядко да намериш фризьор да се навие да те подстриже, докато си бременна 😁 За тези, които го чуват за пръв път тук при нас се счита, че ако по време на бременност режеш от косата си - режеш късмета на бебето 🤦🏻♀ Но вече стават почти 5 месеца, в които не съм се подстригвала и не знам дали ще се стърпя 😁

# 336
Ох, аз хич не съм суеверна,а това суеверие съм го срещала и във вариант - ако е момче, все едно му режеш достойнството, което малко ми е в повече Grinning Та и с двете момчета се подстригвах. То после имаше и суеверие,че детето не трябва да се подстригва първата година,ама моите се родиха с 4см коса и на няколко месеца започна да им влиза в очите и да се нервират. Дали не ги остригах? Grinning Та, когато някой ми каже за такива суеверия, винаги питам, дали в чужбина,където не са чували за такива неща и си се подстригват нямат късмет,а само в България сме единствените късметлии?

# 337
Абсолютно права си и подкрепям мисленето ти 😄 Задавам същия въпрос на всяка жена, която е спазвала това суеверие 😂
Ох, аз хич не съм суеверна,а това суеверие съм го срещала и във вариант - ако е момче, все едно му режеш достойнството, което малко ми е в повече Grinning Та и с двете момчета се подстригвах. То после имаше и суеверие,че детето не трябва да се подстригва първата година,ама моите се родиха с 4см коса и на няколко месеца започна да им влиза в очите и да се нервират. Дали не ги остригах? Grinning Та, когато някой ми каже за такива суеверия, винаги питам, дали в чужбина,където не са чували за такива неща и си се подстригват нямат късмет,а само в България сме единствените късметлии?

# 338
Mama2288, на мен на всеки преглед ми я мерят. Попитай доктора следващия път.

Аз изпълних 16 седмици и днес се стъписах от притеснение, че по принцип съм за серклаж, а съвсем ме забравиха.

# 339
Ivchoni, пишат ли ти го в амб. лист?

# 340

На мен също ми я премериха . Моята беше 3,74 и казаха , че е ок . И ми я пише в листа Simple Smile Попитай ги следващия път.

# 341
Да

Ivchoni, пишат ли ти го в амб. лист?

# 342
Не ми пише е листа.

# 343
..

Днес бях на преглед, след като съобщих че имам болежки ниско долу и стягане, веднага я премери и всико е наред.
 За местоположението на плацентата аз само попитах, очаквах отговор ,че е ниско долу(заради болежките ми), но се оказа точно обратното.
Дано скоро при всички мами, които имат болки и неприятности спрат по-бързо и всичко бъде наред! 🩷 Искам да повдигна темата за ПОДСТРИЖКАТА 😁 Понеже в моя район това е много почитано суеверие и много рядко да намериш фризьор да се навие да те подстриже, докато си бременна 😁 За тези, които го чуват за пръв път тук при нас се счита, че ако по време на бременност режеш от косата си - режеш късмета на бебето 🤦🏻♀ Но вече стават почти 5 месеца, в които не съм се подстригвала и не знам дали ще се стърпя 😁
Аз вече се подстригах не вярвам изобщо в това , косата боядисвам с безамонячна боя ..без да прекалявам.
 От кръвните изследвания знаехме пола , но днес моят юнак реши да се развява и да показва ,че е мъж ..така че беше забавно на видеозона Simple Smile

# 344
😂😂😂 В моя край поверието за подстригване гласи,че му режеш достойнството 😂😂😂 Преди 3 седмици се подстригах, а миналата седмица видяхме, че чакаме мъж. Вчера пък си ,,залепи" пакета на екрана на видеозона и се разбра,че нищо не сме отрязали. Ще е интересно,ако след като пак се подстрижа се окаже,че чакаме момиче 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт