Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 879
  • 721
  •   1
Отговори
# 315
Първо, държа да подчертая, че ни най-малко не съм специалист в сферата, но погледнах каква информация намирам аз на немски. Има изброени причини за недостиг на такъв протеин и първата в списъка е бременност. Аз го разбирам, че през бременността той спада (както други неща се променят по време на бременност в организма), а твоята стойност ми се вижда не много под указаната норма в изследванията, които си качила, което може да е съвсем нормално за бременни (нали има различни референтни стойности за нас). Щом се притесняваш, потърси професионалист, споделям само ако мога да помогна да ти е малко по-спокойно докато чакаш. И друго, което видях на няколко места, в подкрепа на това което писа Мама2288 - синтезът на протеин С е зависим от витамин К, при което нивата на протеина падат, когато приемът на витамин е намален или се приемат препарати срещу този витамин. И още нещо, което ми се струва важно, но не мога съвсем да преценя - пишеше, че през втория и третия триместър (а ние май вече всички сме там) вече не може да се определи дали си го имаш генетично или е предизвикано (например от бременността).

# 316
Много благодаря за отговора,живея в чужбина и тук е толкова трудно да запазиш час с генетик,почти невъзможно бих казала.Но днес има слеща с една АГ ,която назначи терапия на моя приятелка и ще се допитам и до нейното мнение.Благодаря ви.
Първо, държа да подчертая, че ни най-малко не съм специалист в сферата, но погледнах каква информация намирам аз на немски. Има изброени причини за недостиг на такъв протеин и първата в списъка е бременност. Аз го разбирам, че през бременността той спада (както други неща се променят по време на бременност в организма), а твоята стойност ми се вижда не много под указаната норма в изследванията, които си качила, което може да е съвсем нормално за бременни (нали има различни референтни стойности за нас). Щом се притесняваш, потърси професионалист, споделям само ако мога да помогна да ти е малко по-спокойно докато чакаш. И друго, което видях на няколко места, в подкрепа на това което писа Мама2288 - синтезът на протеин С е зависим от витамин К, при което нивата на протеина падат, когато приемът на витамин е намален или се приемат препарати срещу този витамин. И още нещо, което ми се струва важно, но не мога съвсем да преценя - пишеше, че през втория и третия триместър (а ние май вече всички сме там) вече не може да се определи дали си го имаш генетично или е предизвикано (например от бременността).

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 08:48 от hrissss1234

# 317
Здравейте на всички, само като чета за вълненията за първите ритничета ми става едно трепетно. Може би като ги усетим и ни става едно по -спокойно , че човечето (човечетата) там вътре са добре Simple Smile.
На останалите ,които имат леки притеснения искам да дам съвет, да сме по  - позитивни , въпреки че аз самата всеки ден си казвам да съм такава. Всеки иска най-доброто за своите деца, като майки и бъдещи такива се чувстваме отговорни дали правим всичко по  най-добрия начин, дали сме при  най-квалифициарния лекар. Мами всичко правим както е редно , но притеснявайки пренасяме тези чувства и на бебето. Стискам палци  и знам ,че резултатите ще са добри и тази взаимопомощ ,която се усеща тук в групата .... ще премине само  в споделяне на усмивки и ритничета:)

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 11:18 от Pilala

# 318
Сетих се на английски как се усещат тези движения oт такива малки човечета...

twitching 😍

# 319
  • София
Попаднах на една дискусия преди време, че се прави и фетална ехокардиография.

Не разбрах дали е задължителна и кога точно се прави?

# 320
Попаднах на една дискусия преди време, че се прави и фетална ехокардиография.

Не разбрах дали е задължителна и кога точно се прави?

На малкия ми син в чужбина я назначиха, защото имаше някакви притеснения. Притесних се и аз. Отидох в същия ден в друга болница, почаках си, след това прегледа беше доста дълъг. По случайност бебето ми хълцаше точно по време на прегледа и имаше едни неритмични пулсации наред с ритмичните. Накрая заключение: всичко е наред, просто бебето е по-подвижно.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 22:39 от Mama2288

# 321
За феталната ехокардиография попитах специалист, защото и аз се чудех. Прави се задължително ако има някакви притеснения на предишната фетална, при близнаци и при майки с диабет.

# 322
Как бихте описали първото помръдване? От няколко дни усещам все едно изтръпване на корема от вътрешната страна, като мравучкане и то винаги в легнало положение, дали е бебето или ми къркорят червата или са газове..?

# 323
Как бихте описали първото помръдване? От няколко дни усещам все едно изтръпване на корема от вътрешната страна, като мравучкане и то винаги в легнало положение, дали е бебето или ми къркорят червата или са газове..?
Като гъделичкане и потрепване отвътре в една или няколко точки на корема се усеща мърдането на бебчето.

# 324
Вчера през нощта изпитах много силна болка в дясната част ниско долу на корема и тригълника, която се разпростира, бих казала до бъбрека... Едвам отидох до тоалетна, легнах и заспах, като се събудих (имаше болка, но по-лека... Реших да не вдигам тревога и не се обадих на гинеколога. Първо я усещах, когато ходя да пишкам и е пълен мехура ( извинявам се за подробностите), след това спрях да усещам по-време на пишкане, а след това..Имам и газове.   Днес направих  3 километра обиколка, като не се появиха болки. Сега отидох до тоалетна и болката отново се появи непосредтсвено след пишкане, като не е толкова остро прорязваща, но е много дискомфортна. Когато, натисна леко мястото, също се усеща...Решила съм, ако до утре не мине да отида направо про гинеколога, без изобщо да звъння. Цяла нощ спах на дясната страна и прочетох в нета, че е възможно да се притисне някаква вена... Не съм сигурна какво точно е това, но никак не е приятно ( Днес влязох в 18седмица) , като четох, че в този период се засилват болките, защото матката расте доста и плода натиска дадени органи.... Не вярвам, че е нещо фатално, защото кървене няма, нито пък ме боли целият корем...
Доктора ми каза, на прегледа , че топчето за което Ви описвах, че смятам, че е бебчо...всъщност, не е. Каза, че съм много слаба и при бременност  без значение дали е със близнаци или само с едно, се проявява фрактура на слабините, не съм запозната, но каза, при много слаби бременни жени, след няколко ражданя се налага- операция...
Иначе казано, усещам болката все едно някой ме е ударил... ще Ви прикача снимка да видите мястото(газове ли са това), притиснато ли е нещо..направо се побърквам.....когато, повдигна крака за проверка на апандисита, няма болка... едва ли е и това
На някой да му се е случвало, момичета...

Та болка почва от мястото където ми е ръката и завършва отзад до кръста или бъбрека , не мога да локализирам със точност..
Благодаря Ви, и извинете за снимката и обясненията, просто искам да бъда по- ясна!!!

# 325
Деси, нямам представа какво е и мога само да гадая. При мен родилните контракции бяха по-скоро в кръста и бъбреците(да не кажа,че в корема изобщо нямах,но все едно правех бъбречна криза). Иначе при бременни лесно се правят и бъбречни кризи, но може да не е нито едно от двете,така че,според мен,отиди да те видят.

# 326
Аз от три дни вече го усещам без да си слагам ръцете. При мен го няма това гъделичкане или по-скоро не бих го описала така. Когато се движи усещам как нещо вътре ме гали и леко ме издува. Ритничетата мога да си ги сравня точно с газове Grinning само че са на почти едно и също място и отговарят на почукване и когато съм с ръце върху корема, усещам твърдина с ритничето. Grinning А, когато е с главата нагоре, просто усещам как  нещо ме разпъва и не е много приятно, а матката е твърда.

Деси - Мисля, че тази болка е от връзките, заради рязкото изпразване на мехура. Аз само като видя колко слиза матката, нищо чудно просто да е от това. И аз изпитвам същата болка. Аз даже придържам корема, защото наистина все едно изведнъж всичко се намества болезнено.  Но, все пак се консултирай

# 327
Аз вечер като се въртя в леглото , при по-резки движения си имам прорязващи болки , но отминават в рамките на 20-30 секунди.Също като ми е доста пълен мехура пак усещам леки болки и тежест.Утре съм на преглед и ще  споделя с лекарката.

# 328
  • Пловдив/Хихон Испания
Деси и аз усещам още от първите месеци едно опъване когато се извъртя настрани или ако рязко се свия. Прерязва ме нещо встрани долу където показваш (при мен и отляво и отдясно се случва да ме заболи, но понеже нямам апендикс няма как да е това). Ходих на скенер на корема и бъбреците и нямам нищо притеснително. Отдавам го на това че и аз доста слаба забременях. Явно лигаментите се опъват.

# 329
Какво пиете за главоболие? Цял ден търпя, ама вече не се издържа Sad

Общи условия

Активация на акаунт