Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 341
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Аз нямам изтръпвания тази бременност, но предишните две имах и са много неприятни. Тази съм спирала да пия магнезий за кратки интервали и след това пак ми го назначават. В момент пия магнерот 2 х 2 сутрин и вечер. Понеже сутрин рано пия еутирокс, гледам да пия магнезия с разлика 4 часа след и поне 8 часа преди него. Наскоро и синът ми се оплака от сутрешни и нощни крампи, дадох му да пие от моите хапчета, 2-3 пъти по две наведнъж и като се оправи, го карам да пие по едно сутрин и вечер. Не си струва човек да се мъчи, а крампите са точно от недостиг на магнезий.

# 586
Привет, момичета.
Минавам само да се разпиша, че днес мина втората фетална и ни потвърдиха вече финално пола-момиченце 💟💟💟.
Доста се успокоих и ми олекна. Прегледът беше близо 55 минути. Лекарят огледа всичко подробно и всичко се развива супер засега да чукам на дърво. Потвърди и за задна плацента.

# 587
Mom to be и аз пия Магнерот 500-2*1 , доктора ми го предписа. Аз нощем имам чести крампи на      краката и сега е по-добре. И без това ставам 100 пъти да пишкам поне и от това да не се будя , че мъжа ми изпада в ужас като почна да охкам и да се превивам нощес 😂

# 588
Аз нямам крампи, но през нощта се будя от силна болка в таза, отстрани над бедрата, все едно ме болят костите. И ставам да се раздвижа, иначе не ми минава 🙁 Според мен е от разширението на таза, но мислех, че почва по-нататък.

# 589
Аз вече абсолютно всяка нощ се будя от изтръпване на лявото бедро, независимо дали спя на тази страна или не. По принцип имам дископатия вляво, но преди да забременея това изтръпване не се беше случвало. Този път пак забравих да питам лекаря си, но в края на месеца на прегледа ще питам дали може нещо да предприема, или ще си страдам така 😁
Някоя от вас пила ли е клиндамицин? Предписаха ми го заради синузит и пия вече три дни, ама някак не ми е спокойно да пия антибиотици докато съм бременна 🙄

# 590
  • Гр. София
Аз нямам крампи, но през нощта се будя от силна болка в таза, отстрани над бедрата, все едно ме болят костите. И ставам да се раздвижа, иначе не ми минава 🙁 Според мен е от разширението на таза, но мислех, че почва по-нататък.

GerKa,
И аз имах епизод с болки в таза, около седмица продължи. Но при мен не бяха кой знае колко силни. Да, предполагам че е от разширяването му 🙂

Момичета, мисля да отида на профилактичен преглед при мамолог, но се чудя дали сега или по към края на бременността. Някоя от вас да е ходила или да планира ходене?

# 591
  • София
Аз бях на преглед при мамолог понеже ни бяха платени от работа. Гинеколожката ми беше казала, че по време на бременност нямало смисъл (не обясни защо), но мамологът си ме прегледа. Каза, че няма нищо притеснително, но може да се пропусне нещо заради разширените каналчета (които са нормални при бременност).

Аз не пия магнезий, нямам крампи и ми казаха, че евентуално на по-напреднал етап може да ми предпишат.

Някоя от вас пие ли инофолик или иногинол? Предписа ми го АГ за намаляване на риска от гестационен диабет и каза да си взема едно от двете.

# 592
Аз планирам да ходя на мамолог във втория триместър.

# 593
Аз ходих на мамолог онзи ден. Личната лекарка ми даде направление. Казаха, че няма значение, че съм бременна, а и аз не бях ходила от 2г.

Ние във фирмата също имаме профилактични прегледи и там е включено, но организацията е под всякаква критика и миналата година трябваше да чакам 10 човека пред мен…в работно време 😠

# 594
  • Пловдив
Не приемам магнезий.
И на мамолог не съм ходила, никога не съм ходила същност. Щях след първата бременност да хода, като ми спря кърмата и така си остана.
Трябва да се активирам. АГ посещавам редовно, трябва и това да ми стане навик.

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 16:14 от Десиссслава

# 595
Нирвана, антибиотик бременна или не, предпочитам да не пия ако няма нужда. Но ако има нужда, знам, че има антибиотици, които са ок при бременност.

Иначе в момента да чукна на дърво нямам оплаквания, освен нощем запушения нос, но и той даже е в поносима степен.

На мамолог за контролен преглед за рак на гърдата ли става въпрос? На мен такъв преглед ми правят при АГ с годишната контрола, не знам дали е навсякъде тук така обаче.

И последно да ви се похваля, пощата стигна, майка ми получи писмото с листчето от доктора, поне ми е спокойно, че няма да се загуби някъде из пощите. Сега остава само голямото чакане.

# 596
Аз ходих на ехограф на млечни жлези в 8ма седмица, тогава ми даде направление личния лекар, каза, че се полага за бременни. Иначе още тогава на прегледа имах и аз вече разширени канали, и както ми обясни лекаря, че може лесно да се сбъркат с кисти. И на въпрос коога да дойда отново на преглед, ми отговори след като спра да кърмя, иначе също каза, че няма смисъл преди това.

# 597
Интересна информация има, тук, може да се следи и едноплодна бременност. Дава обяснение на някои неразположения...

https://bremennost.bg/19-gestacionna-sedmica-ot-bremennostta-s-bliznaci.html

# 598
  • София
Здравейте,момичета !
Не съм писала скоро ,но ви чета редовно.
При мен нищо ново. 16та седмица ,3 кг плюс за сега и доста видим корем.

На преглед съм чак на 29.03,цял месец след предишния. Струва ми се супер много време това, вас на колко време ви викат ?Ако зависи от мен ,ще ходя на 10 дни поне Simple Smile
Гаденето ми беше преминало,голям апетит имах ,но ето, че се завърна с пълна сила преди няколко дни. Доста ме мъчи,а вече съм 16та седмица и си мислех, че е приключило.
Имам често крампи в краката ,случи ми се и на светофар, докато шофирам . Ще взема допълнително магнезий тези дни .
Иначе продължавам да пия Алеракт и Но шпа.

Като цяло съм като парцал тази бременност ,никаква енергия,...
И се надявам да дойдат по-добри времена скоро Grinning

# 599
Здравейте,момичета !
Не съм писала скоро ,но ви чета редовно.
При мен нищо ново. 16та седмица ,3 кг плюс за сега и доста видим корем.

На преглед съм чак на 29.03,цял месец след предишния. Струва ми се супер много време това, вас на колко време ви викат ?Ако зависи от мен ,ще ходя на 10 дни поне Simple Smile
Гаденето ми беше преминало,голям апетит имах ,но ето, че се завърна с пълна сила преди няколко дни. Доста ме мъчи,а вече съм 16та седмица и си мислех, че е приключило.
Имам често крампи в краката ,случи ми се и на светофар, докато шофирам . Ще взема допълнително магнезий тези дни .
Иначе продължавам да пия Алеракт и Но шпа.

Като цяло съм като парцал тази бременност ,никаква енергия,...
И се надявам да дойдат по-добри времена скоро Grinning

Не се притеснявай и аз бях пълен парцал в 16та седмица, след около 18та нещата се оправят. Аз започнах и прием на магнезий, билкова кръв ,витами Д  и комбинирани витамини и определено както и преди споделих имаше огромен ефект. Преди само гледах как да легна и заспивах в 9, сега силите ми се върнаха обратно и се чувствам много добре! Пожелавам ви и при вас да стане. Със сигурност на всичко го казвам- билковата кръв има огромно позитивно влияние точно за умората, хемоглобина и цялостната отпадналост. Относно прегледите- както ти е спокойно, лично за мен на 10 дни няма какво ново да ти кажат , но за твое спокойствие ако е си ходи. Попринцип бърникането вагинално не е съвсем препоръчително често, особено ако някой има раничка на шийката като мен. Аз затова си ходя на месец както ми е казал лекаря и тогава си ме гледа и с ехограф и вагинално. На феталните- само ехограф.

Общи условия

Активация на акаунт