Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 365
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Привет, момичета!
Това, което lubov е споделила за гледането на момченца ми стана много интересно. Би ли споделила какво казват приятелките ти, защо според тях е по-трудно гледането? Според мен може би зависи от детето.
Аз утре съм на втора фетална и вече финално се надявам да разберем пола.
Nadala стискам ти палци всичко да е наред и леко да минават нещата и занапред!
Относно клетките ние се отказахме. Честно казано и мен тази несигурност ужасно ме притеснява и е факт, че нямаш гаранции никакви. Доста от тези фондове и фалират в даден момент. За мен в общия случай също малко са като яма за пари, а в крайна сметка сумите са огромни. Предвид че правихме ремонт, обзавеждаме апартамента тепърва и предстоят и още покупки за бебето и раждането мислим да се въздържим.
Относно покупките аз съм малко напред от вас, единствено количка сме взели, но живот и здраве утре като разберем пола смятам да почна да купувам и дрешки лека полека, ваничка, за легло вече да се огледаме, да си купя поне 1-2 шишета и като цяло основните покупки. Предвид и занимавките ни с майстори още, монтажисти и това, че ходя и все още на работа, а мъжът ми края на април започва нова работа и ще трябва изцяло тогава да е в офиса, няма да отлагаме покупки за юни. По-скоро ще гледаме доста от нещата до края на април да сме взели. С голям корем също и не мисля че ще ми се обикаля по магазини. Вие имате време, но аз реално от края на юни във всеки един момент може да родя, та така го преценихме като решение. Знам, че май юни и покрай деня на детето иначе доста вериги май пускат оферти и намаления, та се оглеждайте тогава.

# 571
  • Пловдив
Ние с покупките сме готови.
Остана да взема шише, памперси, малко дрешки и още два ката спално бельо.

Според мен момче се отглежда много по-лесно от момиче.
Предната бременност, както споделих тук, като се заблудих, че ще е момиче след рев сълзи и сополи изстрелях: как ще отглеждаме момиче?!? Сега искам розови гащи и осъзнавам, че ще ми е много по-трудно отколкото с момчето, ако се сбъдне желанието ми /малък шанс според АГ-то ми/ 😁

# 572
  • София
При моите се оказа както всички ми казваха-момчета се гледат по-трудно. И двамата бяха спокойни бебета, но синът ми е по-капризен, по-инатлив, труден е за контролиране, много по-привързан към кърменето. С него 2 години не бях спала, защото през нощта сучеше по много пъти, ненаситно и нямах непрекъснат сън.

# 573
Чувала съм и че момчета се гледат по-трудно, и че момичета се гледат по-трудно. А любимото ми е, че едните се гледат по-трудно като малки, другите като големи. Момиченце (все още) си нямам, надявам се този път да е, ще видим. До тогава мога само да докладвам, че моето момченце беше бебе-мечта и сега е дете-мечта за гледане. Виждам около нас различни деца да са с по-тежки характери най-общо казано, но си мисля, че далеч повече зависи от детето и от родителите отколкото от пола.
А от друга гледна точка сега се замислям, аз като бебе съм била далеч по-голяма трудност за нашите, брат ми е бил адски кротко бебе непукист. Аз съм и далеч по-капризна по отношение на храна, той като малък гледаше от мен, но и тогава, а сега съвсем, винаги е бил по-разбран в това отношение. Като малки мама вечно ми обясняваше, как аз все мисля само за себе си, а брат ми дори в магазина да идат само двамата и тя да му купи нещо винаги питал "Ами за Вики?" Аз много по-късно се научих да си управлявам парите разумно и т.н. Единствено мисля че по-лесно е било с мен по отношение на училището, но и за това не съм сигурна, че е толкова от пола (поне при нас) колкото от стечение на обстоятелства. Така че и брат ми е в моите очи пример, че момченцата могат да се гледат по-лесно.

За покупките, аз май искам не искам ще чакам юни. Но и все пак нямам нищо голямо за купуване, единствено търсим от сега да сменим моя смарт с кола с 4 седалки, за да имам повече време да си свикна и с нея. Ако ви кажа как ми се пазаруват дрешки за изписване... и че оглеждам роклички от сума време и само си набелязвам, но не смея да купя нещо, че напук ще излезе момченце. Аз така или иначе пазарувам предимно онлайн, така че големия корем не ми е фактор кога ще го свърша.

Бебчето тези дни мърда все повече, и много ме радва. Само дето не иска да си комуникираме така, мръдне някъде и аз ако пипна, приключва с акробатиката.

# 574
Тя явно се води консултант. Бях на БХС при нея и пак така видях две цени, като за нея платих по-високата и от там разбрах, че е консултант и вероятно сега ще е 210 втората ФМ.

Това е за втора фетална морфология ценоразпис
Едноплодна бременност – Лекар специалист ФМ – 160 лв.

Едноплодна бременност – Консултант ФМ – 210 лв.
 кое от двете е при Стратиева ?
Аз мислих, че е 160 лв ?

# 575
Още абсолютно нищо не съм купила. Но пък си набелязвам какво и откъде. Засега съм харесала кошара next to me, както и мебели за детската стая. Мисля, че количката ще ме затрудни най-много, там наистина не се ориентирам и още нямам мнение. Засега запомних, че Harvey са хубави колички.

И аз съм чувала от приятелки, че момченцата са по-тегави - вечно залепени за гърдата. И залепени за мама поне първите 9 месеца 😁 Разбира се, най-важен е характерът на бебето и той не зависи от пола.

# 576
Аз все още не съм ходила дори в магазин да пробвам някоя количка, но освен Анекс друга просто не мога да харесам. И то все един и същи модел Joy
Ще видим как ще е ,като дойде време за покупки “на живо” ,а не с гледане в нета. Hug

# 577
Ние имаме повечето неща от близнаците.
Набелязала съм next to me , разни други неща дето сме подарили на близки с бебенца и да ми ги върнат .. просто не стават.
Малко дрешки , че им се разминават сезоните.
Нова помпа за кърма ще си взема , че старата я подарих , шишета и бибки.
Единствено се изкуших и поръчах две много сладки одеялца .. ме моите бебета бяха зимни и имам главно плюшени , дебели .. та взех две от трико и муселин.

# 578
Моите момчета се гледат доста трудно,чак сега вече започвам да проглеждам. Познати ме съжаляват как се оправям с 2 момчета,момичетата били по-лесни(нямам представа,аз си гледам в моята паничка), но една приятелка,като разбра, че чакаме трето момче и ми каза:"Виж сега,ако има някой, който може да отгледа 3 момчета-то,това си ти!" Сега си го ползвам за мотивация в трудните моменти и когато съм пред нервен срив, а двамата са в своята си фаза Grinning  Със сигурност мога да кажа,че моите са по-трудни да се опазят живи спрямо момичетата около мен,просто са много палави и диви,малкият е и страшно инатлив и с характер(но и страшно любвеобилен и гушлив) и като ми кажат:"моето момиче също е много диво", ами хич и не се доближава до моите камикадзета Grinning Има и много кротки момченца, така че зависи с какви се сблъскате Simple Smile

Относно покупките, ние имаме всичко, само му взимам някоя къса дрешка,ако харесам,понеже другите са родени пролет и зима и имам само дълги. Взехме нова кола, което ни е най-голямата покупка за тази бременност,за да може да събира цялата челяд с багажа Grinning

# 579
Мама, какво ти се е наложило да преживееш Hug бързо да се възстановява братчето ти Flowers Four Leaf Clover
Надала, искрено ти пожелавам да ви е много лек случая. Колко случая има тук във форума, при които мъжете разбират за този синдром, чак когато си пуснат кариотип. Вашето бебе ще има интелигентни родители, ще е обградено от много любов и грижа, това ще компенсира всичко ❤️
Моят досегашен опит е, че момчетата се гледат по-трудно. Донякъде си има и обяснение за това. Бебетата момчета синтезират тестостерон от раждането, а пикът на този хормон е на 4-годишна възраст и в пубертета. Колкото по-високи са нивата му, толкова по-буйни са човечетата. С моите момчета ми беше много трудно, когато бяха малки. Те почти нямаха спокойни игри. Вкъщи се тичаше, скачаше, водеха се битки...навън същото, разногледа ставах. Сега и двамата са в пубертета и мисля, че кардинално няма от какво да се оплача. Най-големият ми проблем е, че все гледат да скътават, ако може с най-малко усилие да вършат нещата (които трябва, не които искат), но пък аз съм контролираща майка и не ги оставям много, много. Дори големият наскоро ми сподели, че има приятели, чиито родители са ги оставили да си правят каквото искат, но на него му харесва повече моят режим Simple Smile Непрекъснато наливам в главите някакви послания и се надявам да бъдат чути. Малката ми е прелест - приказлива, нежна, кокетна, понякога срамежлива. Много е гушкава. Само на три е, но вече знае идеално как да влиза под кожата на баща си (с мен по-често удря на камък). Може да се занимава с часове с рисуване, лепене, рязане. Няма необходимост да обръща къщата нагоре с краката. Виждам в нея себе си като малка. Не знам обаче какъв пубертет ще има. Чувала съм и това, че ако децата са буйни като малки, имат лек пубертет и обратното. С момчетата ми се потвърждава

# 580
  • Пловдив
Ама аз буйност, дивотия, непокорство и вироглавсто изобщо не го броя като сложност. Моят е като за трима буен, много категорично проявява характер.
Но пък е самостоятелен, помага ми много в домакинството и мога да прилагам "казарма". Докато с момиченце, целия възпитателен метод трябва да бъде по-мек, по-обран. Мен лично това би ми изпило енергияга, много съм темпераментна и хич не мога да броя до 10.

# 581
Аз нищо не съм купила. Имаме си всичко от каката. Е ще трябва да взема дрешки за изписване и някакви други, но от малката има унисекс дрешки за новородено доста, ще трябва да купим залъгалки и 1-2 шишета, нов скрин за дрехите и памперси. Каквото няма ще се вземе в движение.  Много ми е спокойно относно покупките, повече се чудя как ще подредим леглата вкъщи.

# 582
Здравейте, момичета включвам се отново в 20г.с. Минус 10 кг от началото на бременноста. Бях на фетална морфология в Марковс, ендокринолог и още куп изследвания. Та общо взето явно съм “думала с господ” както се изрази моя гинеколог, очакваме Август да вляза да раждам като манекенка ако се продължава така. Относно отглеждането на момче имам 8 годишен син, които мога да кажа, че беше супер спокойно бебе до 7 8 месеца аз не бях чувала бебешки плач. След това също много добро детенце, след няколко години ще мога да споделя как се отглежда и момиче ( дано ми излезе пак късмета) 😅 та това е от мен за сега Simple Smile

# 583
Мога ли да попитам дали приемате магнезий и какъв точно? Съжалявам, ако вече се е коментирал този въпрос, но ми изписаха Магнерот 500, поради страшно изтръпване на крайниците. Особено сутрин все едно нямам ръце до обяд, след това по всяко време на деня изтръпват, но по-търпимо, то и преди съм имала този проблем, но сега през бременността се увеличи значително като краката също почнаха да изтръпват..

# 584
Mom to be, аз писах по-напред в темата и ще препоръчам пак - магнезиев диаспорал (разтворим е). Това ми е изписано, но съм го приемала и преди бременността . При мен помогна. Успех! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт