Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 390
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм 18+ 2 и не съм качила нищо до този момент. Те първа ще идват дебелите месеци Joy

# 556
В 16 седмица, общо качени килограми около 4. Доста качих преди бременността, по време на стимулацията и след това двете седмици на легло. Това няма значение, всичко ще бъде наред. Килограми се свалят. АГ ми препоръча да внимавам със сладкото и тестяното, тъй като ми пусна глюкоза обикновено изследване от кръв и бях в горна граница ( бях 5, референтна 6)

# 557
Аз също нямам качени кг, имам 2кг свалени от началото. В 19г.с +3 дни съм. Вчера бях на преглед и момчето си расте.😁 Изследванията също са наред и на 22.03 ще ходя на втора ФМ. Дамите с предна плацента усещате ли вече движения? Аз все още нищо...😒

# 558
  • Пловдив
Мнението относно стволовите клетки ми се застъпва на GerKa99.
С предната бременност на почти всяка лекция, коята посетих имаше представител на някоя фирма...не дадоха един пример, където да са ги използвали. Отделно банките са навън, пазят се определен брой години, качеството им спада с колко процента, ако не се използват веднага, ако фирмата фалира неизвестно какво се случва. Няма гаранция, че ще ти свършат работа по принцип. Абе за мен лично страхотна ниша за бързи пари.

За националната банка, разбрах, след раждането, много ме хвана яд. Но и там май е хамалогия за родилки извън София. Пак доста след раждането ми излезе в София и банка за кърма, което за мен е страхотно, някои жени имат завидно количество и е чудесен жест да дарят за друго дете.

# 559
Аз съм с предна Горна плацента , в самото дъно на матката.От няколко дни усещам леки побутвания и като , че се пукат балончета .Бях забравила това усещане!🥰

# 560
17+6 г.с съм и качих около 3 кг, всеки ден се тегля по едно и също време и си правя записки, като този третият кг буквално го качах за 2 дена. Опитвам се да ограничвам най- вече във въглехидратите,  по препоръка на АГ, но честно казано напоследък сама стигам до извода, че ми е добре от тях само докато си ги хапвам, след това имам от тях неразположение, подуване, киселини, спи ми се. Когато не ям въглехидрати нямам никакви киселини и се чуствам много добре. Вчера се почерпихме с колежките за 8 март с купена баница и сладки, киселините и спазмите се появиха на момента. Относно големината на бебето по ехограф наистина нямам обяснение защо е така, нямам история на заболявания, до сега съм давала само веднъж кръв и урина, които се полагат за бхс, нищо друго не съм изследвала, а резултатите от тях ги видя само АГ, ако имаше нещо щеше да ми каже със сигурност. Хормони съм пускала преди 6 месеца, но си бяха в норма. По всички приложения в нета за норма например в 17 г.с се дава грамаж на бебе около 140 грама, а моето е 219 гр, малко е стряскащо просто, но се надявам, че все пак грамажите са относителни и за следващият ми преглед вярвам, че ще са добре.

# 561
И аз забелязвам, че тези грамажи в приложенията нямат нищо общо с реалните, които на нас ни казват, затова вече не им обръщам внимание.

Аз бях тръгнала да качеам над 4+кг, но свалих малко от боледуване и нямам 4 до момента. Най-тежко ще ни е накрая, а тези, които сме х 2, се очертава последните 2 месеца да са дооста тежки и трудни за вършене на работа, вероятно и за движение.

Момичета, днес ми падна товар от сърцето и съм отново щастлив човек. Братчето ми пострада, беше в кома, но не исках тук да споменавам такива притеснителни неща. От днес говори и изглежда, че ще се възстанови напълно. 💚🙏💗🍀💝 Ще спя спокойно, а най-вече мама и татко. 💕

Допълвам се, Nadalа, моля се и твоите новини да се окажат най-благоприятните! 🙏🍀💚💗🌸

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 21:44 от Mama2288

# 562
Здравейте, знаете ли каква е цената за преглед втора фетална морфология при др Стратиева?

# 563
Не съм качила нищо, дори малко съм свалила. При мен е заради отключено автоимунно заболяване преди или по време на бременността. Че и гестационен диабет рано ми откриха и съм на режим. Така, че с килограмите нямам проблем, бебето само да си расте и всичко да бъде наред!

# 564
Здравейте,кога обмисляте да започнете с покупките?

# 565
Мисля че е 210лв. На мен ми предстои на 20.03, така че тогава ще мога да потвърдя, дали е толкова.
Здравейте, знаете ли каква е цената за преглед втора фетална морфология при др Стратиева?
[/b]

# 566
Доста време ме нямаше и сега ще изцепя един роман. Joy

Благодаря ви за подкрепата и милите думи, момичета! Heart Decoration
Marbellaa Момичето, което ми звънна с резултатите ще ме препрати на специалист-генетик в понеделник. Ще говоря с нея/него и ще видим  на къде ще поемем. Стъпка 2: да намерим педиатър и невролог.

Благодаря ти, Гери! Мислим позитивно. Има вече толкова много методи за развитие и центрове за помощ. Вярвам, че ще се справим. Важното е, че могат да са самостоятелни. Вече относно работата, избора е огромен.
Относно банките:
Ние много искахме, но аз реших да не съхранявам. Имам усещането, че е бизнес на гърба на притеснената майка, което е много грозно.  
В случая има няколко капана, не знам дали се споменава при консултацията, НО … За да се запазят максимално много клетки е нужно банката да е максимално близо. Т.е както е в Селена. Раждаш и замразяват веднага. А, другите са в чужбина. Отнема време и се губят клетки. Второ: тези клетки не са подходящи за съответното дете. Могат да се ползват за близък (ако има съвпадение). Отново докато се докарат, размразят - губят се бройки. Трето: в България не е развита технологията за лечение с тях. Т.е ще се ходи в чужбина за лечение. И шанса накрая да ти кажат “няма достатъчно клетки” е много висок! Ако, имате желание по-добре ги дарете в Александровска. Друг е въпроса дали се използват по предназначение или отиват другаде. За мен съм си взела решението, че искам отложено клампиране.

Вики, нормално е всеки да си има собствен метод. Гледането на деца няма как да е по калъп. Всеки си го нагажда както му е удобно. В крайна сметка целта е детето да е чисто. Според мен в началото е само да свикне майката да следи. После към 3-4 месец, ще има по-големи успехи.

Деси, аз качих един килограм. Но, се наядох със сладко.

Мама, пожелавам му да се възстанови напълно и без усложнения. 💕 бъдете силни и вярвайте, че ще се бори! Благодаря за подкрепата Heart Decoration

Сиска, на нас с БХС ни взеха 250лв. Сигурно е около 200лв.

Елиф, големите покупки мисля на 1ви юни. Малките неща след 6ти месец.

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 13:59 от Nadala

# 567
И ние мислим от юни месец да започнем с покупките. Преди това ми се струва някак доста рано. Flowers Hibiscus

# 568
Здравейте!  Доста сте изписали момичета , не мога да надмогна 😁😂
Искам да попитам нещо- виждам, че доста посещавате д-р Павлова, при нея ходих и с двете   други деца за фетална. Някой може ли да ми припомни какво препоръча - кога да се направи втора. Това ми е трета бременност, за първата фетална ходих във Варна, при следващия ме Аг. Сега се чудя дали да запазя час при д-р Павлова и да пътуваме до София за втората или да я направя във Варна. За Варна ми препоръчаха др Симона Анжел, и събирам мнения. Някой посрещал ли  я е?

Виждам ,че засегнахте темата за памперите и гърнето. С двете деца (момичета) започнах да слагам и двете бебета  около 7ми месец,когато вече могат да стоят на гърне, след сън задължително първоначално. После и по-често да приканвам самото дете . Децата винаги бяха спокойни.Сами свикнаха и наистина до годината имаха навик да вършат много неща в гърнето. После постепенно махнахме памперса дневен и нощен. С храненето Също се справяха добре сами. На ясла тръгнаха на 2 години и двете можеха сами да се оправят и имаха навици /хранене , обличане-събличане, гърне/.. Не съжалявам ,че у дома положихме усилия и можеха добре да се справят сами , без драми. Само да кажа ,че са с 1.9 год разлика и се е случвало докато кърмя бебето , другото да се храни само до нас на столчето. Така ми се получи добре с режима у дома. Другото, което ме улесни е, че голямото си казваше, че има нужда, беше без памперс и си ходеше до банята сама на гърнето. Рядко помагах, основно с бърсането  на дупето. Когато децата са с малка разлика е наистина трудно според мен и бях "малко улеснена", че поне голямата беше малко по-самостоятелна  , и аз можех да сварвам и да се оправям с двете. Гледани са почти без помощ, мъжът ми даже не се прибира всяка вечер. Вече са големи (7 и на 5 год..) и се чудя с бебето(ако е момче както може би ще е ) дали ще се получават нещата. Чувам от приятелки, че много по-трудно се гледат...

# 569
Това е за втора фетална морфология ценоразпис
Едноплодна бременност – Лекар специалист ФМ – 160 лв.

Едноплодна бременност – Консултант ФМ – 210 лв.
 кое от двете е при Стратиева ?
Аз мислих, че е 160 лв ?

Общи условия

Активация на акаунт