Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 38 400
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Аз 7.
Очаквам до финала пак да стигна до към +20.

# 541
Здравейте.
Колко килограма качихте до сега? 🤔

Аз до тук съм +3 кг , в 16-та седмица.Дано не изпусна много положението.

# 542
Аз до тук съм +3 или 4 някъде

# 543
  • София
1 кг едва. Нормално ли е? В 17+3 съм. В същото време коремът е бая голям. Сърби, бели се..

# 544
От началото съм минус 8кг,сега от няколко дни съм върнала може би  2-3 кг.

# 545
  • София
+1кг - 18+6, но аз съм си на режим заради опасността от ГД. Коремът расте и бебка си отговаря на седмицата и деня. Доколкото съм чела последния триместър се качва най-много.

# 546
  • Гр. София
По-малко от 1 кг съм качила до момента (в 17+2), но си имам доста в излишък по принцип, може би затова. Иначе напоследък имам силен апетит.
И още нещо - последните няколко дни съм толкова чувстителна и емоционална, че от най-малкото нещо реввам и с часове не мога да спра... Направо не мога да се позная. При вас така ли е?

# 547
  • София
Ставам емоционална като си помисля как минава времето и че август ей сега ще дойде.

😅😆 Малко хумор:

# 548
Само аз ли съм +10?! в (19+2) г.с 🫢🤨
Явно, трябва да премина на диета.....

# 549
+4 кг в 17+4, надявам се до края да не прекаля, защото съм доста уязвима в качването на кг. Преди да забременея качих 13кг само по време на лечение, прием на хормони и инжекции в корема.. Та сега дано минем по най-лекия начин..

# 550
Здравейте.
Колко килограма качихте до сега? 🤔
- 4 кг съм от началото, в 15+4 съм. Последните няколко дни гаденето съвсем изчезна и апетита ми се вдига, така че скоро очаквам да кача 😄

# 551
Момичета, какво мислите за съхранение на свтолови клетки? Правили ли сте проучване, имате ли опит, било то от близки и познати?

Аз направих проучване и стигнах до заключението, че съхранението в частните банки е много печеливш бизнес за банките Smile И една безумно скъпа застраховка, с изключително неясно покритие и много малък шанс за нужда за семейството.

Обаче днес случайно разбрах, че в България имало и обществена банка, към която може да се направи дарение на стволови клетки от пъпната връв, което разбира се е безвъзмезно, напълно безопасно и може да спаси човешки живот. Тъпото е, че както много неща в България, тази прекрасна инициатива изобщо не се разгласява, за което според мен роля играе и лобито на частните тъканни банки, които печелят повече от добре. А държавата не само, че не прави нищо по въпрса за популяризиране на това донорство, ами и работи едва с няколко болници (никъде не намерих кои точно са те), не с всички болници, където се провеждат раждания. Та, смятам да се обадя на обществената банка и да се информирам как практически се случва дарението.

Инфо: https://alexandrovska.com/bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%8 … D1%80%D1%8A%D0%B2

https://clinica.bg/21969-stvolovi-kletki-v-obshtestvena-polza

# 552
С близнаците съхранихме стволови клетки, сега още не сме взели решение.Пожелавам си да не ни се налага никога да ги ползваме.

# 553
Аз съм +3. Общо взето си вървя като предишните пъти. До края съм качвала 10-12, като ме изпишат от болницата имам 4-5 да свалям, за няколко месеца се махат
Герка, страхотна инициатива е това, крайно време беше. Благодаря за информацията. Все още болестите, за които се прилагат стволови клетки са 80. За някои от тях съм чела, че не се препоръчва трансплантиране на собствени стволови (примерно при ракови заболявания, защото са си предразположени към това да проявяват тази болест)...не знам дали е така...като цяло тази цена, която обявяват за съхранението в честни банки не ми изглежда оправдана. Това да се създаде обществена банка е супер решение. Така повече хора ще даряват стволови клетки от пъпна връв, защото никакво усилие не изисква това, съответно повече хора ще имат достъп до такива

# 554
Май съм +5кг или 4, не съм сигурна колко кг бях като забременях. Струват ми се много обаче. Не прекалявам с храната, но ям въглехидрати.
Не сме запазвали и сега пак няма да запазим стволови клетки, поради причините изброени от Gerka99.
За националната банка не знаех. Ще се поинтересувам!

Общи условия

Активация на акаунт