Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 306
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Marbellaa, искрено ме развесели 😄😄😄😘
Pilala, добре дошла и от мен! ❤️ Радвам се, че още една мама "ветеранка" ще има в темата - и моята първа бременност беше преди 13 години и съответно всичко съм забравила, но пък момичетата тук ми помагат да си опресня спомените и да съм в час и с новостите 😀
Моята първа бременност беше преди 10г.
Каката прие много добре новините,първо искаше сестричка,но като разбра,че е момче много се зарадва,вълнува се и участва във всичко свързано с детето. Даже поръчахме двуетажно легло за детската,защото каза че винаги е мечтала да спи на втория етаж Simple Smile

# 91
Аз и сестра ми имаме 14г. без няколко месеца разлика. Аз бях на седмото небе. Следях бремеността на майка ми, четох и как се развива бебето. От ден едно бях с нея. Не съм ревнувала, то и нямаше от какво. Аз никога не съм искала внимание. Може би единствено се дразнех, когато майка се правеше на сляпа и глуха и аз трябваше да я възпитавам. А, когато се карах, тя ми се караше на мен. Естествено малката се кефеше.
Недейте да разчитате на по-големите ви деца да гледат малките. Аз много исках да помагам, но не исках  да съм майка на 14. От друга страна много ми помогна да израстна и сега не ме е страх да имам дете и имам доста натрупан опит.

# 92
  • София
Синът ми беше на 4 и половина като се роди сестра му. Ревност е изпитвал сигурно, но много малко показваше. В началото ме питаше кой обичам повече Blush и като 100 пъти му казах, че и двамата съм ги носила в коремчето еднакво и ги обичам по равно се успокои. Сега двамата имат много хубава връзка, гонят се, играят си, много се търсят един друг. Като разбра, че ще имаме още едно бебе, реакцията му беше, че щял да обича сестричката си и бебето еднакво. Много се зарадва и отново няма търпение да се роди бебето. От сега ме пита дали ще му давам да го гушка и приспива.

# 93
На мен ми личи доста,и то отдавна. По принцип съм 47кг.,с плосък корем
 Сега съм 15г.с. и съм качила 1кг

# 94
Вики, благодаря за новата тема! Gift Heart

Аз се включвам относно пипането на корема - на мен лично ми звучи мнооого дразнещо Sweat Smile
Аз вече съм 15+4 и все още си го пазим за нас, живот и здраве другия месец вече ще се похвалим.
Спестявам си “Как си? Добре ли си? Имаш ли нужда от нещо? “ и 330 излишни неща Close Grinning

Ааабсолютно съгласна съм. Точно поради същата причина и ние все още пазим новината за себе си. На най-близките роднини сме казали разбира се, но някак аз също искам да си спестя въпроси и мнения, излишно да се напрягам и обяснявам.

# 95
Я да попитам майките с повече от 2 дечица,има ли злобни коментари? Около мен всички много се зарадваха, като чуха, някои признават,че и на тях им се иска поне 3, изобщо доста позитивизъм към многодетието от мои връстници и роднини. Обаче майка ми, когато споделя,вече двама имат злобни коментари, тя супер много се беше напрегнала,как може някой да подмята грубости така. Един колега,примерно ѝ е казал,че на тези деца трябва и да им се осигури някакво бъдеще,не само да се раждат(той е с 1 син, колкото мен, който май се е изнесъл, но не е невероятно проспериращ,да не кажа хич). Един друг наш много близък семеен познат е коментирал,че нямало и у нашите място за 3 легла, камо ли у нас,къде ще ги съберем(както казах,стаята ни е малка,но сме измислили всеки да си има легло,гардероб и бюро). Аз ѝ казах да ги игнорира, но ми е странно как хората си позволяват такива дребнави коментари. Явно съм се обградила от прекалено адекватни и нормални хора...

# 96
Момичета , днес бях на “контролен преглед” по мое усмотрение, много ми е малко да ходя веднъж в месеца и за мое спокойствие реших да се следя при още един лекар.
Та да кажа защо пиша - бебето беше в много странна позиция, както се изрази лекаря - легнало е по корем Joy Беше много смешно, каза ,че има бебета, които много обичали да стоят така. Та нищо не видяхме освен един гръбнак и опъване на крачета . Ноо нищо, важното е ,че всичко е наред Blue Heart

# 97
Уау Gamora, това е много гадно. Как може… все едно те ще ги гледат, че се загрижили и за пространството и за финансите ви Flushed . Що за наглост. Ама иначе 2 е задължително нали.. и едва ли не, ако е едно е егоизъм и няма да си има другарче Nerd Вечно някой нещо ще има да си коментира и разсъждава Unamused

# 98
Не, то няма как да угодиш Grinning
Нямаш деца - "Вие сте егоисти" "Няма ли бебе вече?"
Имаш 1 - "Е, няма ли да му дадете приятелче"
Имаш 2 - "Е, дайте още веднъж за другия пол" "Защо хората в Бг не раждат повече от 2?"
Имаш 3+: "Тц, тц и к'во ш'ги прайш толкоз?"
 И аз искам поне 3. Не ме интересува хорското мнение. Децата са си мои.

Симбо радвам се, че всичко е наред. Hug И аз скоро мисля да се запиша при друг, защото почват да се разреждат прегледите. До сега ми бяха на 2 седмици ту преглед, ту ФМ.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 20:12 от Nadala

# 99
  • Пловдив
Винаги съм искала две деца, идвам от семейство с три деца, аз съм изтърсака. Мъжът ми е едно дете и не искаше друго. И ето номер две пътува към нас ❤️
Ако и тази бременност до финала ми е като първата мога поне още две да родя, НО истината е, че финансовата страна ме притеснява. Живяла съм и в бедни години и не е хубаво. Износвала съм неща, но по желание, а по необходимост и изобщо не е като да не помня и тези моменти.
Сега смея да кажа, че имаме някакъв среден стандарт, но никой не ми го гарантира за в бъдеще. А искам тези деца да имат пълноценно детство, да не трябва да избирам хляб или близалка да купя. И да, всички сме чували как на децата им стига любовта...стига, но когато преди това си осигурил адаптираното мляко например.
Радвам се на хора с повече деца, разбира се, че те са малко луди /казвам го с добри чувства/.
Мисля, че това да имаш или нямаш деца е изцяло личен избор /не включвам хора с репродуктивни проблеми/ и трябва да се уважава.

# 100
Gamora, както знаеш чакам 4то и мога да ти кажа, че най- близките ми роднини реагираха най- тъпо, а се оказа,че всичките ни приятели са го очаквали от нас 😂 Родителите на мъжа ми са много щастливи, баща ми също, а майка ми ( която се притеснява за мен, всъщност- откриха ми някои и други заболявания) вече също е във възторг. Можем да си позволим още едно дете, работим като луди и не ходя на Малдивите, но мога да кажа,че имам що-годе добър стандарт. Наясно съм,че с 4 деца вече и на хотел не мога да отида, то и сега повечето места не са пригодени за многодетни, наясно съм,че ще има и други минуси,но хорското мнение.... който не ми гледа децата, който не ми слага хляба на масата и парите в джоба- няма право на коментар относно това колко деца ще имам!

# 101
Момичета, аз май ще се запиша с реално усещане за движения. От страната на момченцето, което е със задна плацента. Не е пърхане, а като че някакви движения, които ако ги дебна и аз почти ги усещам през корема. Просто изведнъж ми напомниха на усещания, които бях забравила. 😊

Днес ми се подуха краката пред компютъра... Засега нямам предписание да пия нищо, нямам и много възможност за разходка, след 8 часов работен ден ми се почива, а има и домашна работа. Броя седмиците до отпуск, имам още 11 седмици работа и то не остана...

Много спешно трябва да се ориентираме за кола, защото и старата трябва да продаваме, голямо жонглиране ще пада. С количката малко буксувам. Отивам, виждам на място какво се предлага и не съм много доволна на такива теснички местенца, нито искам да са едно под друго. Асансьорът ни е голям и нямам обективни причини да търся компромисни варианти. Ядосвам се на избора и търговските трикове в България. Последно съм купувала количка в чужбина, която беше всичко в едно, комплект. Тук гледаш някакви колички, на които отделно трябва да купуваш бебешки кошове, пък покривалото не го хваща или и то е отделно. Пълно кощунство да ми се казва, че количката включвала рамката и там си какво още! Една марка се продаваше без козирката/сенника, и него трябвало отделно, матрачната подложка пак отделно! С качеството - нищо особено, само скубят на хората парите. За такива производители/търговци не ми пука - било то родни или чужди. Да си плуват надолу към финансов колапс!

Аз съм от мамите, дето си мечтаех за 3 деца като бях на 25 и имах едно, но предвид че ми е втори брак, желанието се увеличи. Имам две и кандидатствам за още две лятото 😊 Аз имам малко по-различно мнение за финансовата страната на имането на деца, защото съм се нагледала на 'осигурени' деца с апартаменти и други имоти, които не създават семейства на свой ред, били са твърде много обгрижвани и имат по-различни ценности от мен, да речем. С децата най-важното е да ги отгледаме като достойни хора, а те ще се справят с живота, нека не ги подценяваме. И аз съм износвала дрехи, но не бих си заменила живота с друг за нищо на света. Благодарна съм за всичко на родителите ми и цялото ми семейство.

# 102
Дами а къде ще раждате живот и здраве? Тези с предишни раждания от къде сте доволни от къде не сте доволни?

# 103
Marbella, на мен ми е първа бременност ,не мога да дам съвет ,но аз съм се насочила към Майчин дом.

# 104
Mama2288, много хубаво си го казала! 🤝👏
И трите ми деца са родени в Надежда, ако ме питат и сега бих родила там,ако всичко е наред! Ако имам и най-малкото притеснение обаче,изборът е само един- Майчин дом

Общи условия

Активация на акаунт