Термин Август 2024 ♥ - тема 4

• 41 337
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
То и аз раждах в Надежда , ама честно казано от родилно отделение съм разочарована от отношението.В гинекология и от самите лекари съм много доволна, затова и пак бих родила там.Но педиатрите и сестрите в родилно .. меко казано бяха груби.Дано да е било нещо моментно тогава.

# 106
  • София
Много груби изказвания по повод на повече деца ,тези хора как не се срамуват да правят такива коментари....

Аз раждах в Щерев. Много съм доволна, ако всичко е наред,ще раждам и сега там ,ако не Майчин дом.

# 107
Момичета , днес бях на “контролен преглед” по мое усмотрение, много ми е малко да ходя веднъж в месеца и за мое спокойствие реших да се следя при още един лекар.
Та да кажа защо пиша - бебето беше в много странна позиция, както се изрази лекаря - легнало е по корем Joy Беше много смешно, каза ,че има бебета, които много обичали да стоят така. Та нищо не видяхме освен един гръбнак и опъване на крачета . Ноо нищо, важното е ,че всичко е наред Blue Heart

На последният ми преглед, моето бебе беше също в много странна поза, смяла съм се с глас. Мога да я опиша, като пирон в кисело мляко. И шаваше с ръце и крачета в същото време. 🤣☺️

# 108
  • Пловдив
Предния път раждах в Окръжна болница в Пловдив и сега мисля отново там. Има какво да се желае от болница и персонал, но това е болницата с най-добра неонатология. Три дена все ще ги избутам.

# 109
Живот и здраве, ще раждам в една нова частна болница в Плевен - "Мама и аз". Условията и отношението на персонала там са страхотни, а и неонатологията им е на най-високото трето ниво на компетентност. Това ми е наистина важно предвид факта, че бебчетата ще са две и има вероятност да са недоносени.

# 110
Ами ние сме ок финансово(не сме богати, не сме бедни - справяме се ок,дето се вика). Не знам какво ни се бъркат, като сме обсъдили всичко преди да се решим на тази стъпка, но явно всякакви луди. После - българките не раждали,ай сиктир Grinning

Иначе аз и преди писах, че предишните раждах в Майчин дом и съм много доволна от всичко,сега пак там.

Относно колата - живот и здраве ще я сменяме,ще минем на миниван, колкото и да не ни се искаше, няма как да отречем мястото и комфорта, които предоставя, а и дори да сместим някак 3 столчета на задната седалка, ако трябва да си вземем някъде баба(не шофира и няма кола), пак трябва да ходим с 2 коли, което е малко безсмислено.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 00:33 от Gamora

# 111
Mama2288 Честито за новото усещане. Дано да е това. Hug
И мен ме изнервя, че цените на количките са надути, а всичко отделно се купува.  Ако количката ти може да се поръча от официалния сайт - давай смело. Ще спестиш доста. Аз столчето, ще го поръчам така. Спестявам 500лв и взимам по-новия модел.

Marbellaa Аз съм решила за нормално - Зебрите. Но, за секцио не знам. Искам да е някъде, където няма да ни разделят първите 24ч и бащата да може да е с нас. Мислих си за Надежда. Има много смесени отзиви, но за планово секцио ( с причина) предполагам, че мога да избера екип. Токуда ми беше другия избор, но там май все още не пускат бащи.

# 112
Nadala,провери в Св.Лазар за бащите, там май можеше. В Надежда за секцио официално не се избира екип, но на практика е лична уговорка в работен ден на съответния лекар.
Адмирации на семействата с много деца, трябва да е масово така, а не изключение!

# 113
Момичетата, някоя с втора или последваща бременност раждала ли е във Вита? Следящият ми лекар е там и хич не ми се иска тепърва да търся нов..

# 114
Добро утро на всички! Тази сутрин ударно се събудих с мисълта къде в София пускат таткото на ражданвто? Спомням си, чв преди години обществения дебат по темата прие значителни размери и се бях настроила, че това се е променило, но явно е просто още едно средство за изкарване на пари... Ако не може, ще трябва доктора да ми държи ръката при нужда и да ми прави масаж на кръста 😄 Все пак не разбирам доводите за недопускане. На домашните раждания по света, бащите с нищо не пречат на акушерката. Че те няма да се бутат ако не трябва, близо е до ума. Ами аз 4 часа в интензивното държах ръчичката на детенцето ми и галех челото му. С нищо не попречих на реанимиращия го лекар, даже предпочитаха да има близък човек. Такъв професионализъм, скри ми шапката, нищо не го притесни. Вярваше в успеха, както и аз също, а 4 часа единствено търсеше читава вена за преливане. На тукашните лекари какво им пречи бащата, те да кажат. Аз може и да питам.

# 115
За съжаление масово в българските болници раждането е силно менажирано, с куп излишни процедури, изобщо не се зачитат правата и желанията на родилката, както и световно утвърдените добри практики. Майчин дом уж са най-добрите в цялата държава, обаче не искат да си нарушат комфорта и да влезнат в 21ви век. Затова и аз като Надала съм се ориентирала към Зебрите. Важно ми е да ми се даде шанс за естествено раждане, да има добра акушерка до мен през цялото време, таткото да присъства, да се съобразяват с желанията ми. Кожа в кожа също ми е топ приоритет. В Надежда много се рекламират с практиката “кожа в кожа”, ама то за 5 минути все едно не я е имало 😡 Иначе ако се очакват усложения, сигурно ще се ориентирам към Майчин дом, там е най-добрата неонатология. Ако пък се налага планово секцио, сигурно към Надежда.

Хорските приказки са отвратителни понякога и наистина няма угодия. Хората си избиват по този начин собствените комплекси, чувстват се по-добре критикувайки, нищо, че изобщо не ги засяга по никакъв начин. Аз на такива злобари бих отговаряла по подобаващ начин “ти ли ще плащаш за 3тото дете, че си се притеснил за бюджета?” или дори още по-брутално “Ти като си с едно дете не забелявам да е постигнало нещо впечатляващо в живота”.

# 116
Момичетата, някоя с втора или последваща бременност раждала ли е във Вита? Следящият ми лекар е там и хич не ми се иска тепърва да търся нов..

Аз бях с първата там, преди 4 години. Сега пак го обмислям понеже следящата ми е там.

# 117
Преди 3г родих в Селена при др.Матев., и отново мисля да раждам там
Останах доволна от него, сестрите и някой от акушерките, въпреки че с жената която бях, тя не беше на същото мнение относно сестрите и акушерките, но за сметка на това пък израждащият й, я проверяваше през 3 часа.
Като цяло съм доволна повече, тъй като разполагат с добра неонатология, и могат да реагират бързо.
В нашия град не разполагаме с почти никакви специалист, както и в близост до града, в повечето случай пациентите им са роми, и не бих искала да прекарам престоя си в такава среда, и с притеснения дали няма да хвана някоя инфекция..

# 118
  • София
Малинки, и аз съм на около 2300-2500 зависи какъв апетит има в различните дни.

Аз се опитвам хич да не обръщам внимание на хорските приказки. Ние нямаме брак, живеем на квартира, но за мен това не е причина да се чака. Опитвахме от една година, но хората някак не ни вярват, сякаш в тези ни условия сигурно е станало случайно. Ами, да си вярват на каквото искат! И аз искам 3 деца и се надявам да се получи, понеже за първото пробвахме около година. Хората винаги ще имат какво да кажат и за нямането на деца, и за едно, и за три, и за живлището, финансите иии за всичко общо взето.

Засега съм се ориентирала към Вита - харесала съм трима лекари там, но тепърва ще избера при кого да ида и раждам. И тримата насърчават естественото раждане. Единственото, което ме притеснява е, че неонатологията е второ ниво и ако има нужда от някаква допълнителна грижа за бебчето го местят в Токуда, където неонатологията е ниво 3 (Вита има договор с тях). Иначе неонатология ниво 3 има в Майчин дом, Токуда и Надежда доколкото знам. Ако предварително имаме опасения за бебето май ще е Майчин дом. За Токуда има масово мнения, че се дават мнооого пари, а качествето не отговаря. В Надежда не се избира екип и това също ме притеснява, а и масово пускали системи за предизвикано раждане. Всичко, което написах е от мои проучвания и приятелки, на мен ще ми бъде първо раждане и чуденето е голямо!

# 119
Добро утро на всички:). Аз както казах вчера не съм в Бг, но пък първото си дете родих там, за съжаление секцио по спешност, много мъки , но Слава Богу всичко се подреди.Сега обачер съм под голям стрес и дори не спя от мисли как ще е тук.За разлика от Бг тук бащата присъства , а на мен ми е странно . Второто ,което най-много ме удивлява,че в Бг ако си секцио веднъж , после задължително пак секцио, а тук, въпреки че съм секцио са привърженици на нормалното и като нищо ще преживея този целия ад  отново( да си раждам до пълно разкритие и след  часа ,като изгубят пулса на бебето да ме режат). Обяснихами в БГ, че анатомично имам проблем и не мога да родя нормално , но тук сами си решават лекарите как ще раждам каквото и да обяснявам, май няма да има полза. Още повече, че след секцио има страствания и не се знае ако се почне нормално дали няма да има  някакви разкъсвания от напъване. Оплаках се хубаво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт