Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да получа резултатите от БХС в Надявам се?
Какви са рисковете, свързани с прееклампсията?
Какво да правя, ако почувствам контракции?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да получа резултатите от БХС в Надявам се?
-
Какви са рисковете, свързани с прееклампсията?
По време на бременност, особено при жени с близнаци, рискът от прееклампсия е значителен. Лекарите често препоръчват приемането на аспирин за превенция и наблюдение на ситуацията. Някои жени съобщават, че им е предписан аспирин 150 mg, но всяка ситуация е индивидуална и зависи от медицинските препоръки.
-
Какво да правя, ако почувствам контракции?
Ако почувствате контракции, важно е да ги разпознаете. Тези контракции, известни като Бракстън Хикс, не водят до отваряне на матката и обикновено няма болка; въпреки това е важно да се консултирате с вашия гинеколог, особено ако имате притеснения. Някои жени от форума споделят, че когато имат контракции, коремът им става твърд, докато усещанията при движение на бебето са различни.
-
Какви са симптомите на COVID-19 по време на бременност?
-
Как да се грижа за здравето си по време на бременност, ако имам проблеми с кръвното налягане?
Това беше точно първия ден на пандемията, после с второто пак беше грипен/корона сезон и не пускаха вече. Сега ще видим как е през лятото. Иначе на мен много ми допада, че в следродилното не пускат бащи. Една приятелка разправяше,че преди това като е раждала се е паднала с едно момиче,чийто мъж постоянно висял горе в стаята и тя вика,аз се мъча да кърмя,той си влиза,излиза,говорят постоянно,супер несъобразителни,отделно и за вирусите не е ок, та беше ги молила да намерят начин да се виждат извън стаята на обособените места. Та сега няма мъже по стаите, спокойно е, ако искаш да се видиш с мъжа,има къде.
...Надявам се да сме направили добър избор, пък времето ще покаже..Малко ми олекна да ви кажа, защото стягаме и апартамент след основен ремонт и тепърва има да взимаме сума ти мебели, монтажи и неща...Относно присъствието на бащата имам приятелка близка, която беше с Олга Дукат и екипа й в Св. Лазар болницата. Роди естествено и разказва как момента с присъствието на мъжа й на раждането не можел да се сравни с друго.Тя е и доста крайно настроена за кърменето до късна възраст, аз честно казано говорих с моя мъж и той не държи да присъства, аз също не държа изобщо. В Щерев ще съм си живот и здраве както знаете... Това с бащата много зависи и от настройката на мъжа , не бих била от жените, които карат едва ли не насила мъжа да присъства, а и без това ще ми е доста притеснено в деня,че да мисля и как мъжа ми ще е там и ще гледа.... Също ми се струва,че е по-добре да не е с мен,за да може да го пратя да донесе или купи нещо ако се наложи в последния момент...